Jídelníček pro kojence s ABKM

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9645
3.5.10 13:33

Děti s touhle alrgii by neměli nic kde je obsah mléka. Já to dodržuju a jsme i skoro bez ekzému…jen na nohách má. A trávicí problémy nemáme.
Mouku můžou - pokud nemáte alergii na lepek. Jinak já zahušťuju solamylem. A nebo jen rozmixuju zeleninu a ta mi sama zahustí omáčky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9645
3.5.10 13:35

JInak vše musíš v obchodě číst…složení by nemělo mít mléko, sušené mléko nebo syrovátku!!! A tu má i 90% šunek!!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kklara
3.5.10 13:37

Ahoj

máš to tedy vymakané..Já jsem z toho na větvi. Mám dvojčata a malý chce to co ségra. Ještě se zeptám na sinlac,mám ji taky,můžu ji udělat do UM alleg.car? Malý mléko vůbec nepije,tak aby ho měl aspoň nějak. A čím ochucujete jídlo,yb to mělo šmak a mohli děti. Našim je 13měsíců.

• Citovat
  • Upravit
9645
3.5.10 13:42

Sinlac zásadně jen s vodou :) Nikdy v tom mléko neměl …je to fakt dobré :)
Já nekořením…hodně dělám se zeleninou a mixuju ji do omáček a dávám třeba do vývaru klasiku : bobkáč, nové koření, nebo do omáčky alá svíčková třeba hodím sladkej brambor - batát :) A bylinky jsou ok :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9645
3.5.10 13:50

Jo a cenově fajn jsou i takové ty kukuřičné a rýžové chlebíčky…je super je mít všude sebou.
Taky doma dělám s ovoce dřeň a dávám do formiček na nanuky, aby malej měl mls - jako zmrzku :)
Raciolky se skořicí a jablíčkem jsou dobré a my ujíždímě od EMCA na BISKITECH - jsou to cereálie a žlutá krabice s usměvavím ksichtíkem a ty babánové mají jen obsah vloček, banánů a klíčků. A vydrží dlouho :)
Co je drahé je šunka od kosti, ale beru jen 10dkg a jen malému ale jinak jí s námi. Polévky, omáčky, zeleninu, bezvaječné těstoviny se špenátem jsou HIT!!!
Hold se musí doma kuchtiti no :)
Ale jste šikulky a vychytáte to holky nebojte. a musím říct že malej už i chápe, že nesmí něco jíst. Ale nikdy se mi nesmí stát, že pro něj nemám něco v kapse.....co může :) Na to si dávám pozor :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17226
3.5.10 14:06

ADA, ty to máš teda už vymakané. Jak jsem psala, já se moc v kuchyni neorientuju…teda jo, vařím, ale prostě tak, jak mě to naučila mamka nebo tchýně a neumím zaměňovat zakázané věci něčím jiným :think: Malému klasicky vařím zeleninu, masíčko a dávám ovoce…je atopik, takže si dávám bacha na kupované přesnídávky. Teď jsem narazila na Bebilon AC, dříve jsem tu paní na MMb neciděla, a to jsem dost často kupovala Bebilon HA, tak snad to bude zase OK :think:
No, uvidím, nějak se s tím snad poperu a vychytám to. Ty už aspoň můžeš dávat ty chlebíčky nebo něco pro větší děti, ale mi máme ještě zakázanou do 8.měsíce mouku :nevim:
Vím, že to něco stojí, ale asi se to dá zvládnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1214
3.5.10 14:30

Je fakt, že člověk musí pátrat a trochu vymýšlet i netradiční věci, aby to nebylo pořád tak stejné.
Snídáme chleba s Florou, ovocnou přesnídávku (teď k ní chce chleba taky, samotná už dcerce nějak nejede), případně bezmléčný puding.
K obědu dávám zeleninové polévky, bo polévky s kuřecím/krůtím masem, kuskus se zeleninou/masem, těstoviny/brambory/rýži/polentu a doplním zeleninu (květák, brokolici, mrkev, hrášek, i trošku kukuřice, červenou řepu, petrželku) a většinou i maso. Vařím jí ovesné vločky - s ovocem a nebo zeleninou.
Večer už nechce moc kaše, ale dávaly jsme pohankovou, jáhlovou, Sinlac, rýžovou - někdy samotné, někdy doplněné přesnídávkou nebo ovocem.
Moc jí chutná červená čočka - zase buď samotná a nebo jí k tomu vmíchám uvařený brambor a mrkvičku.
Do ručičky dostává piškot (ty miluje), chleba, teď začala konečně ožižlávat i kukuřičné křupky (předtím, je vždycky vyhodila).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1214
3.5.10 14:33

Ono paradoxně v 6 měsících to člověk ještě tolik řešit nemusí - vidím to na dceři. Na začátku příkrmů jsem jí dávala téměř výlučně zeleninu a rýži/brambor, pak ještě kuřecí maso, ale třeba ovoce jsme začaly až tak kolem 7,5 měsíce. Snědla vždycky všechno bez jediného problému. Až teď se jí začínají ty chutě tříbit a dává jasně najevo, co chce a co jíst teda nebude (ale toho naštěstí je minimum).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17226
3.5.10 19:31

Founiku, já taky vařím zeleninu, rýži, brambor a ovoce. Ale šlo mi spíš o to, jak nahradit nějaké mazání na chleba a rohlík v pozdějším věku, nebo něco místo jogurtu, který uvidí u jiných dětí :think: Ale koukám, že dáváš Floru, kterou jíme nromálně.......a má to být ta klasická nebo lightka :nevim:
Dneska manžel přinesl Kubíkovi přesnídávku od Hami Jablko s banánem, ale asi nečetl pořádně složení, kde jsem našla „syrovátku z mléka“. Tak ho to mrzelo, že mu chtěl udělat radost :-( Ale proč dávají do ovocné přesnídávky syrovátku a nezvýrazní to na obalu :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1214
3.5.10 20:43

Já jí dávám zatím namazaný chleba (je to Flora light) opravdu minimálně. Má moc ráda samotný a navíc jí teprve teď vyrostl první zub, takže stejně to namazaný nejdřív ožižlá a pak „kouše“ chleba. Snažím se to spíš nahradit něčím jiným - ovocem, ovesnýma vločkama, pohankou atd., párkrát jsem jí dala i Brumík lodičku, ale to mi přijdě hrozně sladký, tak už to nekupuju.

Jj, v některých skleničkách syrovátka nebo přímo mléko je. Takže se fakt vyplatí číst etikety, ono to tam nemusí být vždycky vypíchnutý. I když se tedy divím, že zrovna u Hami..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7661
3.5.10 21:16
zoubky píše:
Dneska manžel přinesl Kubíkovi přesnídávku od Hami Jablko s banánem, ale asi nečetl pořádně složení, kde jsem našla „syrovátku z mléka“. Tak ho to mrzelo, že mu chtěl udělat radost :-( Ale proč dávají do ovocné přesnídávky syrovátku a nezvýrazní to na obalu :zed:

Hami? 8-o A to byla přesnídávka ve skle nebo v kelímku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4242
3.5.10 22:15

A ted si predstavte, ze to dite, ktery nesmi ani syry a masla a med se koukne na rohlik s marmeladou, s Florou nebo na Brumik lodicku (kde je ta marmelada uvnitr) a rekne „bleee“ :lol: :lol: :lol: Vadi mu, jak je to „slizky“…
Tak co mu na ten chleba mam mazat??? :mrgreen: :nevim: Dosmrti bude o suchym rohlu a chlebu :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2480
3.5.10 22:16

Ahoj!

Z rostlinných „mazání“ je to ještě Vive Bio, dá se koupit ve všech hyper…

Zoubky, kupuješ ten Bebilon Pepti? Já taky právě koukala na MMB, že už se tam objevil. Já se na něj tehdá ptala paní, co ty Bebilony dováží z Polska, ale neměla je, tak je fajn, že už i je nabízí.
Právě přemýšlím, jestli je taky zkusit. Oni už ten Nutrák strašně zdražili…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17226
4.5.10 08:59
Zizalka píše:
Ahoj!

Z rostlinných „mazání“ je to ještě Vive Bio, dá se koupit ve všech hyper…

Zoubky, kupuješ ten Bebilon Pepti? Já taky právě koukala na MMB, že už se tam objevil. Já se na něj tehdá ptala paní, co ty Bebilony dováží z Polska, ale neměla je, tak je fajn, že už i je nabízí.
Právě přemýšlím, jestli je taky zkusit. Oni už ten Nutrák strašně zdražili…

Včera jsem si ho poprvé objednala, a myslím, že to bude v pohodě jako tehdy Bebilon HA :-) Vyjde to krásně levně, 1 balení o 100Kč levněji i s poštovným :dance:
Bersabo, jj, byla to klasická přesnídávka ve skle :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14309
9.2.14 16:11

Holky,
Nejake napady pre polrocne mimco?
Ide mi hlavne o to, co mozem ja, kedze este kojim.
Maly basti zeleninu, maso, ovoce.
Kase som este nezaviedla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek