Jídelníček pro kojence s ABKM

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14309
30.8.14 14:00

@dani24687
Pokial mas ABKM mas alergiu na bielkovinu kravskeho mlieka..Laktoza je mliecny cukor, takze pokial je bezlaktozove tak to pre ABKM dietu neni vhodne..i ked su i mlieka bez BkM a bezlaktozove..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15404
1.9.14 12:30
@Kakachna píše:
@dani24687 Protože tam ve složenéí musí být napsané, jestli to obsahuje mléko nebo mléčnou bílkovinu. To, že je na obalu napsáno, že to neobsahuje laktózu je pro Tebe informace k ničemu.

no je tam právě jen malá přelepka a tam je napsané bílkovina a já právě nerozuměla tomu, jestli bílkovina rovná se BKM :nevim: :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15404
1.9.14 12:32
@Adelka951 píše:
Alergie na bílkovinu kravského mléka a intolerance laktózy jsou 2 různé věci.

to jsem právě nevěděla, díky za odkaz :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15404
1.9.14 12:33
@miisenka píše:
@dani24687
i ked su i mlieka bez BkM a bezlaktozove..

Míšo, díky a máš tip, kde takové sehnat? Myslím běžné řetězec, např. DM, nebo prostě něco, co najdu všude :think: :?:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14309
1.9.14 13:10
@dani24687 píše:
Míšo, díky a máš tip, kde takové sehnat? Myslím běžné řetězec, např. DM, nebo prostě něco, co najdu všude :think: :?:

tak DMko ma siroku skalu rastlinnych mliek..i v beznych supermarketoch najdes, ale pokial mas ABKM tak ziadne mlieko zivocisneho povodu neni vhodne..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15404
1.9.14 13:14
@miisenka píše:
tak DMko ma siroku skalu rastlinnych mliek..i v beznych supermarketoch najdes, ale pokial mas ABKM tak ziadne mlieko zivocisneho povodu neni vhodne..

my jsme právě na rýžovém celou dobu :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14309
1.9.14 13:18

@dani24687
Este je mandlove, kokosovo ryzove, ovesne-vsetko robi Alpro..
Ak mas v blizkosti Country Life, tam zouenies i liskoriskove, kakaove, atd..da sa objednat i na nete..
Ja teda ujizdim na mandlovom a varim z mandlovej smetany..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15404
1.9.14 13:21

@miisenka nemám, ale mrknu na net :potlesk: :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14309
1.9.14 13:40

@dani24687
Este hodne nakupujem na www.veganfoods.cz

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15404
1.9.14 13:47
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5019
23.11.14 14:47

Zdravím,
chtěla bych se zeptat. Mám 4,5měsíčního syna, který je plně kojený. Má alergii na BKM. Moje dieta nepomáhá a jeho projevy se nelepší. Tak máme přejít plně na mléko neocate. Ale ten mi odmítá. Teda přesněji odmítá cokoliv z láhve. Tak už nevím, co s ním a napadlo mě začít s kaší. Aspoň ať má už jednu dávku jídla denně, které mu nebude vadit. Myslíte, že můžu udělat takto starému mimču rýžovou nemléčnou kaši ( banánová příchuť) od Hami z toho mléka neocate? Koukala jsem na složení kaše a měla by být " bezpečná".

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14309
23.11.14 15:24

@areca
Bezpecne to bude, ale nevolila by som Hami, ale Hipp..Hami obsahuje cukr, co pre takzo male mimco je (podla mna) zbytocne..radaej by som kupila NAC kasi-ta je bez UM-ryzova a karobova, alebo Sinlac kasi(karob)..
Sice obidve maju cukr, ale pridu stejne kepsie ako to Hami.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14309
23.11.14 15:25

@areca
A co zacat s prikrmami-zelenina atd?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5019
23.11.14 15:48

@miisenka já jsem právě chtěla zkusit tu kaši, aby byla z toho mléka neocate, když ho do něj nemůžu dostat v láhvi. Co je NAC kaše? :nevim: Se zeleninou jsem chtěla ideálně začít až po 6.měsíci, když jsme plně kojení. Ale kvůli této alergii už jsem slevila na ukončený 5.měsíc, ikdyž mě to mrzí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14309
23.11.14 18:19

@areca
NAC-Nutrilon Allergy Care kase(neobsahuje mliko-vygoogli si, som na mobile)
Tak ono ked das kasu, tak plne kojene mimco neni.
A nehrot kojenie(moj nazor, i ked este sama kojim v 17m 1×D)
Dolezite je v poho mimco a aby prospivalo
Proc ma dite hned Neocate a neskusili ste Nutrilon Alergy Care(NAC)
Moje dite ma anafylaktak po podani mlecnej bielkoviny a NAC toleruje..
Ta Hami je fakt hnus, daj mu radsej cisto ryzovu(treba Hipp alebo domacu),tymto dobho naperes iba cukr(a ten nepotrebuje)
Ja s prikrmamy zacala od 6m(dite plne kojene) a za 2mes uz bol na 3 prikrmoch za den, u tej ABKM to je masakr s vymyslanim.
A my s NAC zacali az v 9mes.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek