jídelníček pro skoro 9.měs.mimi

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
146
2.10.05 10:11

jídelníček pro skoro 9.měs.mimi

ahoj.maminky.Já nevím co naší Barči změnit nebo zkusit na papání je to pořád to samé už by se to pomalu mělo podobat jídelníčku dospělému,ale u nás zatím nic(kojo,nějaké ovoce,vařená zeleninka obměněná s masem mixovaná s máslem nebo oliv.olej. kojo,někdy trošku jogurtu.kašičky nechce tak na večeři to co na oběd(dělám toho víc.)Je to blbě? teĎ jsem četla že někdo už dusí na cibulce a tak.poraďte mi prosím co dáváte přibližně stejně starým dítkům za týden má 9.měs.děkuji moc za inspiraci.ryka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1468
3.10.05 22:30

Ahoj.

Tak já mám taky pocit, že vařím to samé. Máme to ještě omezenější, protože Radimek nemůže běžné mléčné výrobky - alergie na kravské mléko- a to náhradní je celkem brrr - hořké.

Takže - zeleninku už nemixujeme, ale jen mačkáme a maso překrájím přes vlákna a nadrolím (veškerá drůbež, jehněčí, králíčí, telecí a už i vepřové), na zahuštění používám rýži, pohankové nebo jáhlové vločky i nakrájené těstoviny, ty bys myslím mohla zkusit i mléčnozeleninovou omáčku(mrkvová …, s rozpuštěným sýrem- to my nemůžeme …), do přesnídávky drolím dětské sušenky nebo piškoty - náš Radimek je jedlík. Kašičky můžeme jen nemléčné a neobilné. tak používám rýžovou Hami. Jsou i ochucené. Obyčejnou Radim moc nejí, s jablečnou už je to lepší a po banánové se může utlouct. Délka večeře se banánovou zkrátila z 20 min na 5 minut.

Beruška

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
227
4.10.05 08:25

Ahojky Berusko,
Chci se te jenom zeptat, protoze my taky musime s mlekem opatrne a koukam, ze vy ale jite detske susenky, v kterych mleko je. A nebo mate nejake nemlecne? V piskotech mleko sice neni, ale ta zase mymu prckovi moc nejedou. Diky
 Romca

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
4.10.05 08:44

tedy neberte si to osobně, ale myslím, že je lépší s masem počkat až po 1. narozeninách, čím později, tím lépe. a určitě používat výhradně biomaso-nebo raději nic. stejně tak s mléčnými výrobky, může se dát trochu biojogurtu od olmy do kaše, ale ne moc. v countrylifu se dají koupit celkem levně(cca. 19,–kč) instantní kaše:kukuřičná, pohankovo-kukuřičná, pohanková, rýžovopohanková. do toho rýžové mléko a je to. ochucené kaše mi připadají zbytečné, proč by kaše měla chutnat po banánu, když v ní není banán? obecně kojené děti nepotřebují mléko a ani maso tak do 2-3let, postačí jim příjem bílkovin z mateřského mléka, jsou-li alespon 1-2×denne kojeny.
doporučuji všem knihu od j.hofhanzlové:Polévky a kašičky pro nejmenší, i na jejích stránkách( http://calendula.cz/) se lze něco dočíst o výživě. samozřejmě je těžko proveditelné vše, co paní hofjanzlová doporučuje(např.mlýt vždy čerstvou mouku na kašičku), ale můžete se nechat inspirovat.
nemohu se přihlásit, tak pardon
 koko

• Citovat
  • Upravit
3420
4.10.05 09:01

Já budu Koko oponovat,zřejmě je zastánkyně zdravého veganského stylu,ale nemyslím že by dítě smělo maso až po roce života…kde tzo je psáno.
6e by doktoři měli mylné info a to do nás hustili?Pokud někdo má ten pocit,ať ho dítěti nedává třeba vůbec ale ne že je to nevhodné :wink:
Toť můj názor :)
 Gabule

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1468
4.10.05 10:09

Ahoj. Já s manželem jsme všežřavci ( jako člověk obecně) a já osobně raději řízek než zákusek. Dětské sušenky používáme jen občas - od Nestle nebo Hero a zá:,–(ně ne samotné. Obvykle jini „sladím“ kyselejší přesnídávky. K masu - nevidím důvod, proč mu jej nedávat, když už tak má jídelníček omezený. Myslím, že kuře či králík, který běhal po zahradě na vesnici u známých určitě neuškodí. Zastávám názor všeho s rozumem, každá matka si musí určit, co chce s co nechce svému dítěti dávat. Je to jen a jen její zodpovědnost.

Beruška

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky