Jídelníček v 9 měsících s ABKM
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Jídelníček v 9 měsících s ABKM
Maminky, prosím ty, které máte podobný problém a nesmí vaše děti mléko a mléčné výrobky, poraďte. jak máte do roka sestavený jídelníček. Když jí to chci něčím oživit, je tam všude, jogurt, nebo tvrdý sýr, máslo, smetana, lučina…
Jak děláte celodenní jídlo, prosím o radu, díky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@malinika tak máme Ovoce - jablka, hrusky, banan, boruvky, jahody, merunky, svestky. Zeleninu - mrkev, brambor, kedlub, batát, dyni, porek, lusky fazolové,cer.repu,kvetak, brokolici, petržel, cuketu, hrášek. Přílohy - rýži, testoviny, kuskus, jahly, pohanku. masa - kureci, kruti, jehneci, králičí. Ostatní - piškoty, kukuřičné, rýžové křupky. Na sváču má ovoce, na oběd smes zeleniny s masem, na druhou sváču většinou zase ovoce nebo kaši s ovocem a večer kaši - nemléčnou do bezlaktozového mléka, ráno a v noci kojení nebo mléko bez laktozy. Tak tot asi vše
Právě nevím, co jí ještě můžu zařadit, popř. nějaké recepty, co nového jí dát.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mě teda připadá, že na 9 měsíců toho máte docela dost.
Já v tomhle věku do dětí nenacpala téměř nic…
Jen mě teda zaujalo, že píšeš o bezlaktózových věcech…Je problém teda ta laktóza nebo bílkovina? Pokud by byl problém „jen“ s laktózou, dá se toho vymyslet mnohem více (všetně upravených mléčných výrobků).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jinak se určitě dá udělat pudink z rostlinných mlék, napadá mě ještě rýžová kaše z rýže a rýžového mléka, pudink z rozvařených jablek, napařená jablka nebo hrušky dát do ruky.
Pak se prodávají i rostlinné jogurty (sojový bych nedávala, ale dá se koupit i ovesný nebo rýžový)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Moje dítě její mlecny výrobky ani lepek. Ted v 11m ma: Pohankovou kasi k snidani, masozel obed, ovoce k svačině, ryzovou kaši k veceri a na noc a v noci vypije 2 mlika NAC. Víc nic. Ani vajíčko ještě nemela. Ma ekzem a snažíme se to eliminovat na co nejmíň.. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit