Jídlo na hory

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2813
21.12.18 10:47

@klamonožka Schválně jsem koukla a 2 porce vychází kolem 130 Kč. To mi zas tak hrozné nepřijde. :nevim:
 https://www.expresmenu.cz/…a-jidla+c15/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2813
21.12.18 10:58

@Kriss Tina Koukám na to Hudy a fakt to mají nějaké drahé. Já tam cenu nikdy nezkoumala, jen vím, že je mají vystavené u pokladny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
21.12.18 11:28
@modravlocka píše:
@Pudloslava S čočkou na treku si dovolím nesouhlasit. :lol: Tu nosíme a poctivě máčíme cestou v petce. Stejně tak místo instatních kaší máme v sáčku namíchanou směs ovesných vloček, sušeného ovoce, ořechů a semínek a přes noc namáčíme v ešusu. Ráno stačí jen přihřát. Ale tak přiznávám, že jsme trochu extremisti a jsme schopní večer nad ohněm vařit i plněné knedlíky. :mrgreen:Jinak existují ve zdravých výživách polévky z pytlíku zdravější a hutnější než supermarketová klasika, ty bych možná zvážila. Pak se prodávají hotová jídla v pytlíku (expres menu, adventure menu…), prý se dají také, osobní zkušenost nemám. Ale kdybys je chtěla vyzkoušet, mívají je v outdoor prodejnách (např. Hudy)

my hodně šetříme bombu, oheň obvykle nerozděláváme, snažíme se, aby se ta jídla jen uvedla k varu a dala jíst, takže třeba nudle jedině instatní a podobně. Sojové maso proto preferuji ve formě drti. Ale máčet čočku by v petce by mě teda nenapadlo - není vám líto tahat tu zátěž, když se ta voda ani pak nedá vypít?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
21.12.18 11:32
ona ta instatní strava i samodomo dělaná je taky pěkně drahá, nejsou to žádné levné věci, jejich výhodou je lehkost a malý objem, vysoká kalorická hodnota. rozhodně nejsou ani zdravé, viz naše čipsová polévka :-)
Ale tento způsob trávení dovolené mi jednoznačně prospívá na tělo i na duši.
@modravlocka píše:
@klamonožka Schválně jsem koukla a 2 porce vychází kolem 130 Kč. To mi zas tak hrozné nepřijde. :nevim:
https://www.expresmenu.cz/…a-jidla+c15/

tohle ale není řešení, když chceš ušetřit váhu, není to sušené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
21.12.18 11:35

@modravlocka @klamonožka a mate zkusenosti s tim susenym masem?

jeste v ramci sdileni zkusenosti - zkousela jsem instatni rizoto - doma se uvari normalne rizoto a pak se ususi v susicce, melo by pak byt instatni - jenze neni. Ale uvari se rychleji, nez ryze, treba za 5 minut (a pak dojit), ale je s tim takovy opruz, ze to uz nikdy delat nebudu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2813
21.12.18 11:37
@Pudloslava píše:
my hodně šetříme bombu, oheň obvykle nerozděláváme, snažíme se, aby se ta jídla jen uvedla k varu a dala jíst, takže třeba nudle jedině instatní a podobně. Sojové maso proto preferuji ve formě drti. Ale máčet čočku by v petce by mě teda nenapadlo - není vám líto tahat tu zátěž, když se ta voda ani pak nedá vypít?

No tak víš co…to nosí silní muži. Zatím si nikdy nestěžovali. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
21.12.18 11:37

@modravlocka doporucila bych tve pozornosti uzivatelku @madlicka, ktera me (poprve a pak jeste casto) sokovala tim, kdyz vecer pod stanem vytahla na veceri syrove kotlety. Chutne je pripravila nasucho v esusu :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
21.12.18 11:39
@modravlocka píše:
No tak víš co…to nosí silní muži. Zatím si nikdy nestěžovali. :lol:

no tak to ja nejvic trekuju s kamaradkou, v poslednich letech i s detmi, ktere si sotva unesou svoje veci a spacak, takze tahame pro ne stan, jidlo a litry vody - vratily se casy, kdy se lame lzicka napul a z tuby se vymackava pulka zubni pasty do odpadu, aby se usetrilo kazde deko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
21.12.18 11:45

Já mám ráda dobrý hostinec, ale už jsem ho nejedla roky. Dcera bude ráda taky třeba ZA rohlík s nutellou, nějaký salám a sýr tvrdý bych vzala, pak vzít boby a na nákup, ale je fakt, že jsou ty svátky no… Toustovy chleba, sušenky, bagety… Spartansky výlet :palec: ale teda na Vánoce aspoň dáreček pro malou? :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2813
21.12.18 11:45
@Pudloslava píše:
@modravlocka @klamonožka a mate zkusenosti s tim susenym masem?

Jen s rybím. Někteří členové našich výprav jsou vegetariáni, toto jediné jsou ochotni pozřít. :lol: Za sebe můžu doporučit, je to fakt výborné. Ale spíš jak chuťovka cestou, nemá to ten správný objem, aby se tím člověk zasytil.
Párkrát jsme koupili už hotové, ale je to vcelku drahá sranda. Teď už sušíme vlastní. Je to jednoduché - nakrájet na plátky, osolit, okořenit a šoupnout do sušičky.

Příspěvek upraven 21.12.18 v 11:51

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2813
21.12.18 11:51

@Pudloslava Madlicku jsem tu ještě nepotkala. Ale asi bychom si rozuměly. :lol: Kolik je dětem? Přemýšlím, kdy uzraje čas na to, abych vzala ty své s sebou. Ale je mi jasné, že toho člověk ponese najednou mnohem víc a bude každou věc 2× rozmýšlet. Viz třeba ten stan. Chodíme jen s celtou a spíme pod širákem, ale je mi jasné, že dětem člověk musí dopřát trochu větší komfort.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28294
21.12.18 11:52

Cau, jdi ze podporit. Ani ne tak radou, uz bych opakovala co bylo receno, jako povzbuzenim.

Ja te naopak obdivuji a myslim, ze jsi to pro dceru vymyslela pekne, protoze spolecne zazitky jsou to nej a nemusi byt jen pozitivni, ono budete vzpominat i na to, jak jsi tahla cocku namocenou v petce a pak ji na sporaku pripalila…

Vykasli se na skarohlidy, my na vanoce tez jezdime na hory a jelikoz mame auto, mame to s jidlem mnohem jednodussi. A vis co, je to mnohem lepsi nez byt doma! Kdyz jsem jela poprve, mela jsem trochu divnej pocit a poslouchala ty reci kolem „ze na vanoce maji byt lidi doma“ a neee, je to super!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
21.12.18 11:52

@Pudloslava ještě jednou prosím přesně ty cipsy? :mrgreen: to musím vyzkoušet… :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24992
21.12.18 12:11
@Pudloslava píše:
ona ta instatní strava i samodomo dělaná je taky pěkně drahá, nejsou to žádné levné věci, jejich výhodou je lehkost a malý objem, vysoká kalorická hodnota. rozhodně nejsou ani zdravé, viz naše čipsová polévka :-)
Ale tento způsob trávení dovolené mi jednoznačně prospívá na tělo i na duši.tohle ale není řešení, když chceš ušetřit váhu, není to sušené.

ono to expres menu ma tak velke porce, že dospely a dite to bude mit klidne na dvakrat. my se z toho najedli dva dospeli a dve mensi deti… ale to ona uz stejne nesezene, jinak, kdyz to vytahne z te krabice, tak to je skladne. fakt to doporucuju, chutove jako domaci, vyborne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
21.12.18 12:18
@modravlocka píše:
Jen s rybím. Někteří členové našich výprav jsou vegetariáni, toto jediné jsou ochotni pozřít. :lol: Za sebe můžu doporučit, je to fakt výborné. Ale spíš jak chuťovka cestou, nemá to ten správný objem, aby se tím člověk zasytil.
Párkrát jsme koupili už hotové, ale je to vcelku drahá sranda. Teď už sušíme vlastní. Je to jednoduché - nakrájet na plátky, osolit, okořenit a šoupnout do sušičky.Příspěvek upraven 21.12.18 v 11:51

a ji se to syrove?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario