Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@lucenka píše:
To, že ty bys tam nejela přeci nutně neznamená, že se tam nebude líbit někomu jinému. Ne každý potřebuje ke štěstí luxusní ubytováníJinak vzala bych s sebou těstoviny, tuňáka v plechovce, veprovou konzervu, br kaši v prášku a parky (ty na začátek buď čerstvé nebo jsou i v plechovce), nějaký těstoviny v pytlíku typu dobrý hostinec, tvrdý sýr, tvrdý salám, ovocné kapsičky. Pokud je obchod 3 km daleko, tak si tam 2× za pobyt můžete udělat výlet. Užijte si to… Zima na horách bude krásná
tohle kolem luxusu ani necestovalo, takže nevím, kam přesně tvá připomínka směřuje…
@lucenka píše:
Což je na týden pro 2 osoby přes Vánoce za pobyt v krásné přírodě super cena. Takže se nedivím, že to vzala.
to je takové České, že? Hlavně ať je to levné… ![]()
@-Evka- Uz jsem psala, ze v jejich pripade tohle neni treba resit. Na druhou stranu, pokud clovek sahne po necem, co normalne vubec neji, riziko „neprijemnosti“ tu je…par takovych reakci jsem uz videla. ![]()
@Pudloslava píše:
Ctu reakci a zase se nestacim divit, jake jsou tady krasne vylevy..ani snad nedokazu popsat ceho - hlouposti, snobstvi, rozmazlenosti - mozna i zavisti, ze se da uzit si dovolenou bez pohodli?Da…
Chapu, ze lide se nedokazou ovladat, aby se neventilovali tim, ze „oni by nikdy“, to je jen projev nedostatku vule a snad i nechopnosti porozumet polozeneho dotazu, ale proc je to treba psat tak osklive?
A clovek je svobodnejsi, protoze ho nevazou hodiny restaurace, muze vyrazit pred snidani a vratit se po veceri
zaprděná díra může být pro někoho ráj, ne každý se cítí dobře na Václaváku
Proc se reagujici treba nezamysli nad tim, jako si ostatni lide o nem na zaklade jeho reakce udelaji usudek?
jako promiň, ale na dovolenou obvykle jezdíme, abychom si odpočinuli a užili si pohodlí, oproštění od běžných povinností. Takže ten výlev se závistí je fakt směšný ![]()
@neila píše:
to je takové České, že? Hlavně ať je to levné…
Neřekla bych, že je to jen české. Každý si dopřeje to, na co ma, za co chce utratit peníze a za to co se mu líbí. Radši bych jela na hory do nějaké takové pohodové chaty než do nějakého soukromého anonymního apartmánu
@neila píše:
jako promiň, ale na dovolenou obvykle jezdíme, abychom si odpočinuli a užili si pohodlí, oproštění od běžných povinností. Takže ten výlev se závistí je fakt směšný
Tak pro někoho je dovolená i jen to, že si odpočine psychicky, změní prostředí.
@lucenka píše:
Neřekla bych, že je to jen české. Každý si dopřeje to, na co ma, za co chce utratit peníze a za to co se mu líbí. Radši bych jela na hory do nějaké takové pohodové chaty než do nějakého soukromého anonymního apartmánu
tohle má co přesně společného s pohodovou chatou?
Asi žiju v jiné dimenzi, ale chata, která nemá ani pokoje s vlastními sociálkami je jen z mého pohledu nabídka, kterou bych odmítla, i kdybych jí vyhrála v soutěži
vydělávající projekt pro majitele, nic víc. Kdybych byla v situaci zakladatelky, neženu se do Krkonoš, ale za ty samé peníze zajedu třeba do Orlických hor, které jsou taky nádherné a kde je poměr cena/výkon úplně někde jinde.
@lucenka píše:
Tak pro někoho je dovolená i jen to, že si odpočine psychicky, změní prostředí.
o to snad jde na každé dovolené…
@Lenka_Hal píše:
@-Evka- Uz jsem psala, ze v jejich pripade tohle neni treba resit. Na druhou stranu, pokud clovek sahne po necem, co normalne vubec neji, riziko „neprijemnosti“ tu je…par takovych reakci jsem uz videla.
Ale já nepsala o instantních jídlech… Netuším, co je špatného na těstovinách s omáčkou, sušenou luštěninovou směsí či racio chlebíčky.
@neila píše:
tohle má co přesně společného s pohodovou chatou?Asi žiju v jiné dimenzi, ale chata, která nemá ani pokoje s vlastními sociálkami je jen z mého pohledu nabídka, kterou bych odmítla, i kdybych jí vyhrála v soutěži
vydělávající projekt pro majitele, nic víc. Kdybych byla v situaci zakladatelky, neženu se do Krkonoš, ale za ty samé peníze zajedu třeba do Orlických hor, které jsou taky nádherné a kde je poměr cena/výkon úplně někde jinde.
Ano pro mě je to pohodová chata, kdd si dítě užije pobyt. Jezdila jsem do takových chat jako dítě. A jezdim do podobné s klukem do Krušných hor. A nijak nikomu z nás nevadí, že tam jsou společné socialky a vypadá to tam jak pred 50 roky. Ale je tam skvělá pohodová atmosféra. A o to jde ![]()
@lucenka píše:
Ano pro mě je to pohodová chata, kdd si dítě užije pobyt. Jezdila jsem do takových chat jako dítě. A jezdim do podobné s klukem do Krušných hor. A nijak nikomu z nás nevadí, že tam jsou společné socialky a vypadá to tam jak pred 50 roky. Ale je tam skvělá pohodová atmosféra. A o to jde
jako myslíš, že skvělá pohodová atmosféra ve slušnější chatě není? Navíc v takové, kde se dá i slušně najíst? Tyhle předpoklady mě vždy hrozně fascinují ![]()
@neila píše:
o to snad jde na každé dovolené…
nevím, jak si zakladatelka moc odpočine, když už teď je pro vymyšlení a zajištění jídla stres ![]()
@neila píše:
jako myslíš, že skvělá pohodová atmosféra ve slušnější chatě není? Navíc v takové, kde se dá i slušně najíst? Tyhle předpoklady mě vždy hrozně fascinují
Treba jo a treba ne. Ale do těchto chat jezdí jiní tyoy lidí než jsi ty a ty mi jsiu rozhodně bližší ![]()
@neila píše:
jako myslíš, že skvělá pohodová atmosféra ve slušnější chatě není? Navíc v takové, kde se dá i slušně najíst? Tyhle předpoklady mě vždy hrozně fascinují
Samozřejmě, že záchod na který nechodí celá chata a máš ho jen pro svůj pokoj, možnost pohodové atmosféry vylučuje. Nikdy tam totiž nebudou mít ubytovaní k sobě tak blízko, jako na společných sociálkách.
@ivašot. píše:
nevím, jak si zakladatelka moc odpočine, když už teď je pro vymyšlení a zajištění jídla stres
Nepsala, že by to byl stres. Jen jí zajímaly nápady, co vařit.