Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Pudloslava píše:
Závidět můžeš třeba to, že někdo si dokáže opravdu užít dovolenou, aniž by někomu platil za přípravu jídla, ani by musel mít na pokoji sociálky a třeba aniž by vůbec potřeboval nějakou budovu. Takže jezdí na dovolené levněji (tedy může častěji), dostane se více do kontaktu s přírodou, má více volnosti a má také na výběr více možností ubytování.Seš chudák, že nemůžeš jet nikam, kde nebudeš mít svůj hajzlík. Nepodíváš se na řadu krásných míst.
A na tohle si přišla jak?
@modravlocka píše:
Být Tebou, zkusila bych nad tím alespoň trochu pouvažovat. Člověk si po pár dnech takové túry dokonale utridi myšlenky, pročistí hlavu a ač se vrací fyzicky unavený a těší se na postel a vanu, je zároveň plný pozitivni energie.
mně tenhle pocit vůbec není cizí
Znám ho moc dobře, ale zároveň si dopřeji určitý komfort. To se nějak vylučuje nebo co?
![]()
@neila píše:
Protože existují krásná místa, která jsou daleko od míst, kde bys nemusela vařit, chodit na společný hajzliky (pokud by tam vůbec byly)
ono už jenom to, když jsi v noci na nějaké horské chatě a vidíš neskutečné množství hvězd, protože tam není světelný smog ![]()
@neila píše:Řekla bych, že ano. Kdo nezazije, nepochopí.
mně tenhle pocit vůbec není cizíZnám ho moc dobře, ale zároveň si dopřeji určitý komfort. To se nějak vylučuje nebo co?
![]()
@modravlocka píše: Řekla bych, že ano. Kdo nezazije, nepochopí.
já zažila obojí. A rozdíl nevidím. Je to o lidech, ne o místě ![]()
@neila píše:
já zažila obojí. A rozdíl nevidím. Je to o lidech, ne o místě
S tím nesouhlasím. Je to i o překonání sama sebe, svých hranic i určitého nepohodlí.
@neila píše:
já zažila obojí. A rozdíl nevidím. Je to o lidech, ne o místě
Není to jen o lidech ale i tom místě. A hlavně to je o člověku samotném. Někdo se dokáže totiž radovat jen z toho že vypadne z města a už ke štěstí nepotřebuje hromadu dalších věcí ![]()
@neila nu, všichni už jsme si několikrát přečetli, že potřebuješ vlastní hajzlík a jídlo pod nos. V diskusi o jídle do batohu, založené chudou matkou s psychickými problémy, která zřejmě horko těžko ušetřila peníze na týden v našich nejkrásnějších horách. Hm.
Mě se chata Jasanka podle stránek líbí moc. Však ono to vynášení jídla a věcí ke Krkonošům patří, k mnoha chatám se zajet nedalo a byly bez hospody, postupně to mizí a zbylo jich jen pár ve výšce nad 1000 m. n. m. Ale jsou. A stále nelákají určitý typ hostů - jen tím, že jsou méně dostupné, že nemají snow bar, sjezdovku za dveřma a podobně. Co si přineseš, to si odneseš, pěkně s pokorou k těm horám. Myslím, že bychom s @Pudloslava a partou podobně naladěných na Jasanku moc rády jely a že si to tam zakladatelka užije. Hezké Vánoce!!!
Ony by si damy mely uvedomit, o co tu jde co se tyka vysmechu. Psat matce, ktera na tom ocividne neni finacne az tak nejlip, jakyho z dcery udela chudaka, kdyz ji vybrala takovyto typ traveni vanoc, to je oc tu jde. Tohle nutny fakt neni. Nevim, proc by mely vanoce vypadat jak v reklame. Fakt nemusi!
Ja tu zenskou treba chapu a naopak ji patri klobouk dolu, ze se takhle snazi.
@neila píše:
ad 1) Stejnou sumu mohou rozdejit do většího počtu levnějších dovolených
ad 2) Když je na krásném místě pouze chata bez sociálek na pokoji, tak tam nemůžeš jet, není to pravda?
@neila píše:
mně tenhle pocit vůbec není cizíZnám ho moc dobře, ale zároveň si dopřeji určitý komfort. To se nějak vylučuje nebo co?
![]()
ale to zas uznavam, clovek si muze utridit myslenky i zadraho a v komfortu
ja si uvedomuju, ze muj zpusob uzivani si je spise mene obvykly a jsem i proto rada, protoze kdyby ty chaty bez hajzliku nevadily spouste lidi, nejspis by byly plnejsi a zdrazily by. Na krasnych opustenych mistech by byla spousta lidi pod sirakem. Jsem rada, ze se velmi mnoho lidi dobrovolne z tohoto vyclenilo a prenechava mi volny prostor.
Jen jsem chjtela poupravit tvuj (mozna) nazor, ze dovolena v nepohodli nelze - lze a muze byt naprosto skvela.
Milé holky, já nepopírám, ze to pro dítě i mámu bude přímá zážitek. Napsala jsem jen, ze bych zvažovala za tyhle peníze zvolit jinou, i tak nádhernou lokalitu, kde bychom měli větší komfort v podobě polopenze a vlastního záchodu
dítě by mělo zajištěnou teplou stravu já bych si nemusela dělat starosti s jídlem
tot vše, co jsem chtěla říct
mír v duši a poklidné a krasne Vánoce, strávené se svými milovanými Vám přeji ![]()