Jím jen 2x denně

7188
15.9.14 18:30

Jím jen 2x denně

Ahoj ženy

chtěla bych se zeptat, jetsli je tu někdo takový, kdo jí jen 2× denně?
Mně to stačí, vyhovuje a cítím se dobře. Je to špatné a nezdravé?
Zkoušela jsem i profláknutý režim, jak se všude píše jíst alespoň 5× denně ale mně to prostě nejde, obědy nejím několik let, nejsem na to zyvklá a nemám chuť.
Snídám vydatně a kvalitně, (mussli, ovoce, šunka, vláknina) a až večeřím kolem 18 hod kdy to obměňuji, ale mám vždy zeleninu (bez té si jídlo nedovedu představit), bílkoviny atd., dám si skleničku vína a dezert :) jídlo si opravdu vychutnávám, jen přes den nemám chuť ani hlad.
Netrpím žádnou poruchou příjmu potravy, prostě mi to tak vyhovuje. jen mám pochybnosti - nemůžou mi chybět nějaké živiny? Snažíme se o mimčo, už mám za sebou ZT a už mě napadá všelicos, s čím to může souviset, nedostatek živin, vitamínů atd.

Ještě dodám - netrpím nadváhou - rpávě naopak, všichni jak tvrdí jíst alespoň 5 x denně, aby si tělo neukládalo zásoby na horší časy u mě neplatí.
Mám asi 10 let 48 kg na 164 cm a vypadám naprosto normálně zdravě :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
JLP
4646
15.9.14 18:36

Ahoj, nejsem výživový poradce, ani amatérský nadšenec do stravování, ale myslím, že jídlo 2× denně je pro tělo hodně velká nárazovka, což je špatně… A 48 kg na 164 cm mi přijde taky málo - při výpočtu přes BMI je to dokonce jako podvýživa ;) Ale možná tu větší odborníci než já napíšou opak ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
572
15.9.14 18:42

Je to fakt malo 8o navic dezert vecer - to neni uplne idealni.

Je videt, ze v jidle, co se tyce slozeni a vyznamu, se i vyznas..

Ja pred otehotnenim jedla jen 3× denne, vzdycky mi to stacilo..

Ted jim co 2-3 hodky, protoze mi pak z hladu zacina byt spatne.. ale to je jina kapitola.

Zkus to nejak osefovat na 3 jidla denne, obed je dulezity, pokud neresis vahu, tak bych se toho nebala :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
midlajs
15.9.14 18:44

Ja souhlasim s @JLP . I kdyz jis kvalitne, tak malo. A kdyz mas teda vydatnou snidani, tak si ji rozdel a dej si to na obed, ne?

• Citovat
  • Upravit
708
15.9.14 18:45

Jídlo 5× denně je přežitek. Znám lidi, co jí 2-3 denně a jsou naprosto v pohodě. KAždý si musí najít to, co mu nejvíc vyhovuje. Já taky 5× denně v životě jíst nebudu a nemám žádné problémy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
543
15.9.14 18:50

Z hlediska vyzivy to neni idealni, ale neni to ani zase takovy pruser. Mas pravidelnou a normalni menstruaci? A vecer nebo rano mas hlad? A dezert na noc pokud hodku na to nejdes spat tak je to v poho. Nemas nocni mury?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7188
15.9.14 18:54

Tt @Camosh
Ano, dezert není ideální, ale já si bez něj večeři (at už doma nebo s přítelem v restauraci) nedokážu představit :D
Hodně dám na kvalitu jídla, kupuju hodně ovoce a zeleniny, šunky nejvyšší jakosti.
Co jsem byla těhotná (bohužel ZT v 9tt) jsem měla teda obrovský hlad až jsem nestíhala pořád tak často jíst :D zaháněla jsem hlad ovocem, jogurtem, nějakým pečivem…)
@midlajs
To ne, já už to tak mám, že snídám dlouho, vydatně a opět si ji vychtunávám :D raději vstanu o dost dřív, jen abych se mohla nasnídat ;) někdy zajdu s přítelem na meníčko, ale nesním víc jak půlku obědu. Takže nemám nějak potřebu
@Busy Bee
Taky si myslím, že je to přežitek..naopak jsem se cítila divně, pořád přecpaně a do toho, když má člověk vypít ještě alespoň 1,5 litru, je pořád nafouklý…takže za mě ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14637
15.9.14 18:57

Pokud jinak jíš pestře, tak to s živinami moc souviset nebude - spousta lidí sice 5× denně jí, ale většinou to budou nějaké zbytečnosti typu rohlík, uzenina, sušenka. Ale ty obědy bych si možná zkusila oblíbit. Snídaně a večeře už mi přijde opravdu jako hladovějící režim, tělo sahá do zásob, cukry dojdou brzy. Tak si dělej jen něco menšího, to by tě nebavilo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7188
15.9.14 18:57
@Tereza01 píše:
Z hlediska vyzivy to neni idealni, ale neni to ani zase takovy pruser. Mas pravidelnou a normalni menstruaci? A vecer nebo rano mas hlad? A dezert na noc pokud hodku na to nejdes spat tak je to v poho. Nemas nocni mury?

To je zajímavé co píšeš…menstruaci mám jako hodinky už od 13 (je mi 28) nikdy mi nevynechala.
ráno většinou mám hlad jako dřevorubec :D a do hodiny pokud se nenajím, jdou na mě mdloby.
Chdím spávat kolem 23.30 takže nejsem přejezená ani hladová.
Noční můry někdy mívám, ale to asi každý nebo ne? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7188
15.9.14 18:59

Jenže pracuju i noční směny (v hotelu) a to se v těch 18hod najím doma a pak si vemu jen něco malého, nemám chuť ani hlad a domů přijdu a jdu hned spát a jím až odpoledne, když vstanu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14637
15.9.14 19:03
@Whynot píše:
Jenže pracuju i noční směny (v hotelu) a to se v těch 18hod najím doma a pak si vemu jen něco malého, nemám chuť ani hlad a domů přijdu a jdu hned spát a jím až odpoledne, když vstanu

Ahaaa! Tak to jsi celá přehozená. Zvlášť jestli to máš chvíli přes den a chvíli v noci. :|

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85465
15.9.14 19:05

@Whynot je to malo. Pokud se snazis otehotnet, zacni uz ted jist 5× denne. V tehotenstvi s tim stejne budes muset zacit, prece nenechas miminko hladovet, plodu to skodi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7188
15.9.14 19:06

@Litta
Ano je to horší takhle…noční dělám 2 dny v týdnu, což není tak hrozné…lepší než je dělat celý týden.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
15.9.14 19:07
@Whynot píše:
Ahoj ženy

chtěla bych se zeptat, jetsli je tu někdo takový, kdo jí jen 2× denně?
Mně to stačí, vyhovuje a cítím se dobře. Je to špatné a nezdravé?
Zkoušela jsem i profláknutý režim, jak se všude píše jíst alespoň 5× denně ale mně to prostě nejde, obědy nejím několik let, nejsem na to zyvklá a nemám chuť.
Snídám vydatně a kvalitně, (mussli, ovoce, šunka, vláknina) a až večeřím kolem 18 hod kdy to obměňuji, ale mám vždy zeleninu (bez té si jídlo nedovedu představit), bílkoviny atd., dám si skleničku vína a dezert :) jídlo si opravdu vychutnávám, jen přes den nemám chuť ani hlad.
Netrpím žádnou poruchou příjmu potravy, prostě mi to tak vyhovuje. jen mám pochybnosti - nemůžou mi chybět nějaké živiny? Snažíme se o mimčo, už mám za sebou ZT a už mě napadá všelicos, s čím to může souviset, nedostatek živin, vitamínů atd.

Ještě dodám - netrpím nadváhou - rpávě naopak, všichni jak tvrdí jíst alespoň 5 x denně, aby si tělo neukládalo zásoby na horší časy u mě neplatí.
Mám asi 10 let 48 kg na 164 cm a vypadám naprosto normálně zdravě :oops:

To jsem ráda, že je tu někdo další. Mám to stejně. Doporučovaných 5 - 6 porcí denně mi nejede. Jím ale pestře. Mimochodem, existuje nová studie - snad z Ikemu - že fyziologické je jíst tehdy, když máme hlad. Pokud bude zájem, článek najdu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85465
15.9.14 19:07

@Whynot ale nedelas nocni porad, ne? A probudis se pak urcite drive nez v tech 18 hodin.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma jóga pro zdravé tělo

Ikona - Karolína Racková

Karolína Racková