Jiné příjmení při cestování

1
16.6.20 20:59

Jiné příjmení při cestování

Dobry den maminky, jdu k Vam s dotazem. Chtela bych s detmi vycestovat na tyden do Chorvatska…Jsem po druhé vdaná. Z prvního manželství mam dve deti ( mají příjmení po otci) nyní tedy mam jiné příjmení než deti… je to problem při cestování?

Dekuji Vam za odpovědi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1811
16.6.20 21:01

Neni. Ja jsem sice vdana, ale nechala jsem si sve prijmeni a dite se jmenuje jako muz. Zijeme v zahranici a cestuji letecky bezne, nikdo se nad tim nikdy nepozastavil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
16.6.20 21:02
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4380
16.6.20 21:06

Zalezi na koho natrefis, ja vim o par případech, kdy to problem byl. Jednou i pri blbem nákupu do Polska. Jmeno na to upozorní ale co ja vim, tak slo spise o to, ze vycestovavali bez svoleni otce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4595
16.6.20 21:06

Moji rodice cestuji obcas s vnoucetem (jine prijmeni), takze k nim nesedi ani vekove a nikdy problem nebyl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10651
16.6.20 21:11
@Capretta píše:
Neni. Ja jsem sice vdana, ale nechala jsem si sve prijmeni a dite se jmenuje jako muz. Zijeme v zahranici a cestuji letecky bezne, nikdo se nad tim nikdy nepozastavil.

Problém to není. Taky mám jiné příjmení než dítě a otec a nikdy se nikdo ani nedivil a nechtěl žádné zvláštní doklady, že je dítě moje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
16.6.20 21:12

Deti maji pasy a ty taky ne? Problem by to byt nemel. Ale kamaradky rodice chteli vzit vnoucata do Chorvatska a museli mit nejaky papir o souhlasu s vycestovanim, pac vnoucata od dcery mela jina prijmeni. Nakonec se na to vyprdli a leteli s cestovkou do Turecka, tudiz mimo Schengen a mimo EU vubec. Deti mely svoje pasy a zadny problem s tim nikde nebyl.

• Citovat
  • Upravit
35880
16.6.20 21:20
@Zzuzzi87 píše: … je to problem při cestování?

U různých států je to různé! Už jsem tady psal, že malého Novaka nechtěli pustit pustit přes hranice s paní Novakovou, dokud na dotaz kde má maminku, neukázal rukou na paní Novákovou, jelikož mluvit ještě neuměl. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2721
16.6.20 21:31

Stalo se mi uz dvakrat na letisti, pri odletu z Nemecka, ze jsem musela prokazovat vztah k detem - jine prijmeni a cestovala jsem s nimi sama. Od te doby vozim kopie rodnych listu, normalne tech ceskych, bez prekladu. To pokazde stacilo. Taky se ptali, jestli o tom vi otec, ale nastesti nechteli videt jeho pisemny souhlas.

Pri cestach autem a v ubytovani jsem tohle nikdy nemusela resit, nikdo se neptal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová