Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Holky, tak jsem dnes mluvila s gynekologem a rikal, ze radeji nepodavat lokalni anestetikum. Pisu to proto, protoze hodne z vas mi vcera psalo, ze se muze davat. Ale jde videt jiny gynekolog jiny nazor.Kazdopadne zitra jsem objednana k zubarce a jen pri pomysleni, ze mi bude delat neco bez injekce tak se zblaznim ![]()
Nevím o co jde, pčředchozí diskuzi jsem nečetla, ale mě moje zubařka dělala taky všechny zákroky bez anestezie s vysvětlením, že radši ne. A když jsem těhotná nebyla, tak se mě vždycky pro jistotu ptala, jestli nejsem. Tak hlavně at Tě to moc nebolí
ahoj, no ta diskuze ze vcerejska proste nejakym zahadnym zpusobem zmizela
. Psala jsem o tom, ze me dost boli zub(nejspis jde o zanet) a ptala jsem se jake mate zkusenosti se zubari v prvnim trimestru. Jsem si jista, ze bez injekce vrtani asi nepreziju ![]()
bez anestezie je to maso,ale da se to zvladnout. ja mam ted se zuby dost trapeni, stale se neco objevuje ikdyz chodim pravidelne k zubari a za cele tehu mi Dr vrtala asi 5 kazu, i kdyz do ted jsem za cely zivot mela jen 4. nechapu kde se to vzalo, ale stalo se. a aji ve tretim trimestru mi rekla, ze radeji ne, ze se to mam pokusit vydrzet. tak jsem drzela a vydrzela. je to hnus,ale pokud je Dr. rozumna nebude tlacit a ta moje mi dokonce dala nejaky „pomaly“ nastavec nebo co to bylo a dalo se to s tim vydrzet. Preji hodne pevne nervy! at to neboli!!!
Tak já jsem během těhu byla častým návštěvníkem zubaře, byla jsem tam asi 9 krát, měla jsem kazy a umřel mi jeden zub, taky mi dr nedala nic od bolesti, ale když mě to bolelo už moc tak přestala a dala mi čas, velká bolest prý může i vyvolat porod ale to bylo v mém případě já jsem tam totiž byla ještě den před porodem ![]()
O víkendu jsem objevila dvě dálnice na testu a teď bych se měla někdy objednat zubaři. Normální spravovaní zubů nevadí, ne? Ale právě mám celkem strach s té bolesti a taky jestli není lepší se objednat třeba až po 12. týdnu…to nejhorší bude za mnou. Co si o tom myslíte?
Via a tušíš o nějakém problému? Radši bych šla preventivně hned, než abys tam něco měla a musela se dopovat práškama proti bolesti. Radši bych vydržela menší bolest než ty prášky.
jjelena píše:
Via a tušíš o nějakém problému? Radši bych šla preventivně hned, než abys tam něco měla a musela se dopovat práškama proti bolesti. Radši bych vydržela menší bolest než ty prášky.
A že já jsem extra hysterka u zubaře!!!! ![]()
Určitě mi nějaký kaz najde, jako vždycky
Ale tak po 12. týdnu budu klidnější a na prevenci jsem byla před půl rokem, takže ty dva měsíce to ještě vydržím. Mám jít zase na prevenci, takže o dva měsíce později to se nic neděje ![]()
Holky, a mate taky zkusenosti s trhanim zubu?? Jdu tam dnes odpoledne a mam takovej pocit, ze ten zub je na vytrhnuti
. No, nedokazu si predstavit trhani zubu bez anestezie, to snad ani nejde
. Jo a ja taky nikdy nemela problemy se zuby az ted to boli a mam hodne citlivy dasne.
S těma dásněma je to normální kup si corsodyl a vyplachuj pravidelně v těhu často bývají záněty. Jinak kdyby náhodou musel ten zub ven tak ti tu injekci píchnout musí bože. ![]()
Rebeko, jenze muj gynekolog nechce, aby mi nedavala zadne lokalni anestetikum (pro jistotu jsem mu volala) takze vubec jak to se mnou dopadne ![]()
Ahoj holky, tak teď jsem narazila na tuhle diskusi, mně v těhu dvakrát dala zubařka lokální anestezii - ví, že jsem těhotná, je to už i hodně vidět
Ptala jsem se, jestli je to ok, říkala, že jo… Obě aplikace byly po 30tt. Nemohlo to miminku uškodit? ![]()
Nevidím problém v návštěvě zubaře v kterékoli fázi těhotenství (trhání nevím, to jsem neabsolvovala, ale pokud je mi známo, tak lokálně umrtvit lze - já vždy vše naživo, jsem co se týče zubů už poměrně otrlá), jenom mi přijde lepší jít tam s průkazkou, protože těhotná neplatí 30Kč
.
Holky jste skvely, moc jste mi poradily a taky uklidnily. Sice nevim kam moje tema z diskuze zmizelo, ale presto dik. K zubarce hned budu volat i kdyz ty jeji objednaci datumy jsou strasny
. Doufam, ze nebude vadit i vrtani
.