Jít na potní test? Holčička 7let

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6626
31.1.25 15:20
@ka2ka píše: Více

Mě právě taky…….

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1254
31.1.25 15:24

Ano taky na to myslím.
Reakce zakladatelky hodně překračuje normu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
149
31.1.25 15:30

Tak nemusite mit starost, zadnou dusevni poruchou netrpim. Proste jsem ze zeptala. A od toho tyto diskuze jsou….proc se vzdy najde nekdo, kdo ma potrebu z ostatnich delat blazny.
Kdyz polibite dite a na rtech vam zustane slana stopa, ze vas to zarazi, tak se zeptate.
A pokud nemam co rict, tak mlcim….proc hned urazet.
To ze se to tato nemoc nemuze projevit v pozdejsim veku jsem netusila. Tak pokud to tak je, tak za tuto informaci diky. Ale stacilo to napsat bez dalsiho posměchu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28950
31.1.25 15:39

Nás na potní testy poslala dr kvůli zdravotním problémům dítěte asi ve 2,5 letech věku. Výsledky mělo v šedé zóně, podruhé negativní. Stejně je dítě ve sledování… Ale samotnou by mě to nenapadlo řešit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
149
31.1.25 15:45

@Margery no popravde me taky ne…kdyby nebyla jak “slanecek”🙈
Dobre, ze to u vas dopadlo dobre🍀 🍀

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1239
31.1.25 15:49

Ty děti jsou hrozně zahleněné, chrčí to v nich, mají dýchací problémy. To, že nějaké dítě má dvoje antibiotika v krátké době s tím nemá co dělat, angína je úplně bez souvislosti. Problém byste zjistili daleko daleko dřív a ne jen z internetu. Dítě už by dávno test mělo za sebou. Takže ne, takové dítě zcela jistě CF nemá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27704
31.1.25 16:17

@Monik1 tak nezlob se, ale stejnou otázku máš na dvou forech a na obou si tvrdohlavě obhajuješ, že dítě je fakt slaný, a pořád dokola, že jsi ho olizuješ a je slaný, i když ti bylo několikrát vysvětleno, že pot je slaný :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
149
31.1.25 16:20
@Housenkaromca píše: Více

Ty antb nijak neresim, to jsem zminila, ze jako nejak moc nemocni nejsme az ted, ze se to seslo. Zahlenena je snad celou zimu…bez konvicky se neobejdem😀ale neni to tak hrozne, ze by nas to dohnalo k mudr. Vetsinou proplachy stacily.
Pravdu mate ale asi v tom, ze by se neco vic ukazalo driv. Diky za reakci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65292
31.1.25 16:21

nechceš hodit odkaz? To je na koníkovi?
edit našla jsem na koňovi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6626
31.1.25 17:06

Už jsi to probírala s lékařkou, teď to řešíš na dvou fórech, to ti přijde úplně v pořádku? Představ si, že slaný pot má celá moje rodina, která má CF vyloučenou genetickými testy. Můžeš je dítěti zaplatit, stojí cca 80tisíc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28950
31.1.25 17:15
@Monik1 píše: Více

No dobře :D zdravotní problémy má pořád :lol: ale CF nemá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
320
31.1.25 19:52

U me roční holčičky bylo velké podezření na CF, poslali nás na potní testy. Celý týden, než byl termín, jsem ji “olizovala” a ten pot byl taky slaný…., pozorovala, no… bylo to šílené.
A ve výsledku byla fibróza vyloučena:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
650
31.1.25 20:02
@píďalka0484 píše: Více

Bývají prý i téměř zdraví lidé s CF, minimální příznaky. Ale u těch fakt nehrozí katastrofické scénáře a žijí bez omezení.

Starší děti už mají pot normálně slaný.
Hlavně neplašit.

Já doufám, že brzy bude možný screening budoucích rodičů na tyhle hnusné choroby, aby se nemuselo řešit po narození. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
31.1.25 20:15

@LucaObr
Dobrý večer,
Mohla bych se zeptat, jaké problémy s dcerou jste resila?
Mam 7mesicniho syna, narodil se drive a nemel dovyvinute plice a ted mame podruhe antibiotika na zapal plic.
Jak pise maminka vyse, take ho jak blazen olizuji a prijde mi slaný. Dokonce jsem mu dala pusu na tvar, kterou mel poslintanou a prislo mi, ze na slane i sliny, ale to nevim, zda nemohlo byt morskou vodou, kterou jsou mz strikala par hodin zpet do nosu.
Dekuji Vam,
Taky mam hrozny strach

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6626
31.1.25 20:29
@Jahoda24 píše: Více

Prosím tě, uklidni se! Screening na CF dělají dětem už v porodnici. Mám nedonošený dítě, za první rok mělo antibiotika 3×. Zápal plic jsme každý rok léčili 2×. To je u nedonošenců normální.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí