Jít navštívit prarodiče?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Katastrofaobecna
22.4.20 18:43
@juni29 píše:
Já se prostě děsím toho, že když je to tu tak pěkně rozjeté a všichni jsme si na to zvykli tak bychom to teď měli zahodit, protože nedokážeme sedět doma na zadku.

Takže necháme své staré blízké zemřít samotné. Případně je necháme chodit do obchodů, shánět léky či podobné bonbonky.

I my jsme se omezili, pracujeme z domova, nevídáme příbuzné kteří to nepotřebují, nevyužíváme služby. Ale to nejde do nekonečna.

A zajít za prarodiči, když je moje jediná pochůzka jednou týdně nákup, opravdu není potřeba návštěv nebo nesezení na zadku.

Ten virus nezmizí, nemá kam, je třeba žít, eliminovat rizika, ale žít. A zažít smrt starých příbuzných s tím, že jsem u nich 2 měsíce nebyla kvůli tomu, že si někdo myslí, že se tím omezí nějaké další riziko, tak na to se mohu vybodnout.

• Citovat
  • Upravit
10425
22.4.20 18:46
@juni29 píše:
Navždycky to zakázané třeba nebude, ale na pár let se to prostě bude muset výrazně omezit. Ostatně i profesor Prymula říkal že život jak jsme ho znali se už nikdy nevrátí. Takže se bez takových věcí patrně budeme muset obejít. Ale je třeba to brát pozitivně :) Máme možnost se orientovat na něco jiného :)

Jakoze treba se dozivotne, nebo byt jen na par mesicu, obejit bez osobniho kontaktu s rodinou a nejblizsimi prateli? Dekuji, nechci, na to kaslu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10425
22.4.20 18:47
@Katastrofaobecna píše:
Takže necháme své staré blízké zemřít samotné. Případně je necháme chodit do obchodů, shánět léky či podobné bonbonky.

I my jsme se omezili, pracujeme z domova, nevídáme příbuzné kteří to nepotřebují, nevyužíváme služby. Ale to nejde do nekonečna.

A zajít za prarodiči, když je moje jediná pochůzka jednou týdně nákup, opravdu není potřeba návštěv nebo nesezení na zadku.

Ten virus nezmizí, nemá kam, je třeba žít, eliminovat rizika, ale žít. A zažít smrt starých příbuzných s tím, že jsem u nich 2 měsíce nebyla kvůli tomu, že si někdo myslí, že se tím omezí nějaké další riziko, tak na to se mohu vybodnout.

Naprosto souhlasim. A „normalne zit“ pro me neznamena moct si zajit do kazdyho obchodu, na ktery si vzpomenu, ale sejit se s kamaradkou a jeji rodinou na grilovani nebo zajet k rodicum an navstevu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Katastrofaobecna
22.4.20 18:48
@juni29 píše:
Navždycky to zakázané třeba nebude, ale na pár let se to prostě bude muset výrazně omezit. Ostatně i profesor Prymula říkal že život jak jsme ho znali se už nikdy nevrátí. Takže se bez takových věcí patrně budeme muset obejít. Ale je třeba to brát pozitivně :) Máme možnost se orientovat na něco jiného :)

Třeba na odvádění daní státu. Tak jestli si to takto necháš líbit, je to tvá věc.
Já nejsem pro pařby v hospodě, ale odsuzovat potkávání svých nejbližších mi přijde ujeté.

• Citovat
  • Upravit
Katastrofaobecna
22.4.20 18:54
@sakota píše:
Naprosto souhlasim. A „normalne zit“ pro me neznamena moct si zajit do kazdyho obchodu, na ktery si vzpomenu, ale sejit se s kamaradkou a jeji rodinou na grilovani nebo zajet k rodicum an navstevu.

Také to tak vidím, do obchodů nechodím ani normálně, nechodím chlastat, nepotřebuji se sdružovat, nepotřebuji využívat MHD, ale chci, aby lidi neměli vyrážku z toho, když jsem od nich venku ve vzdálenosti 20m a sundám si roušku.

Chci jít za rodinou a nebát se kdo bude řešit, že jsem tam byla 😂

Hodlám i nadále pomáhat prarodičům a dopřeji ležícímu dědečkovi sluníčko na jeho zahrádce, když nevím dne ani hodiny, kdy už to nebudu moci dát.

Chci mít možnost objednat domů lidi, co mi nainstalují klimatizaci a nevidět u ostatních děs a hrůzu, že jsem to podstoupila. Chci podporovat ostatní, aby se točila ekonomika.

Chci jít s kamarádkou vyvenčit psa. Zvlášť když vím, že jsme každá z nás už x týdnů doma a nemocné nejsme.

• Citovat
  • Upravit
127
22.4.20 19:05
@Katastrofaobecna píše:
Také to tak vidím, do obchodů nechodím ani normálně, nechodím chlastat, nepotřebuji se sdružovat, nepotřebuji využívat MHD, ale chci, aby lidi neměli vyrážku z toho, když jsem od nich venku ve vzdálenosti 20m a sundám si roušku.

Chci jít za rodinou a nebát se kdo bude řešit, že jsem tam byla 😂

Hodlám i nadále pomáhat prarodičům a dopřeji ležícímu dědečkovi sluníčko na jeho zahrádce, když nevím dne ani hodiny, kdy už to nebudu moci dát.

Chci mít možnost objednat domů lidi, co mi nainstalují klimatizaci a nevidět u ostatních děs a hrůzu, že jsem to podstoupila. Chci podporovat ostatní, aby se točila ekonomika.

Chci jít s kamarádkou vyvenčit psa. Zvlášť když vím, že jsme každá z nás už x týdnů doma a nemocné nejsme.

Jenže tohle jsou až na toho dědečka u kterého je mi to líto, věci zbytné bez kterých jde vydržet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24002
22.4.20 19:06
@juni29 píše:
Já se prostě děsím toho, že když je to tu tak pěkně rozjeté a všichni jsme si na to zvykli tak bychom to teď měli zahodit, protože nedokážeme sedět doma na zadku.

Co je tady pěkně rozjeté? příkazy a zákazy, to ano, ale jinak se nic neděje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10425
22.4.20 19:09
@juni29 píše:
Jenže tohle jsou až na toho dědečka u kterého je mi to líto, věci zbytné bez kterých jde vydržet.

Mozna pro tebe je v cajku bez nich vydrzet. Vsak si drz. Ale nenut to ostatnim, kteri ty blizke osobni kontakty proste potrebuji pro vlastni psychicke zdravi a pohodu (ktera mimochodem znacne ovlivnuje imunitu).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9770
22.4.20 19:13
@juni29 píše:

Navždycky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24002
22.4.20 19:13
@juni29 píše:
Navždycky to zakázané třeba nebude, ale na pár let se to prostě bude muset výrazně omezit. Ostatně i profesor Prymula říkalže život jak jsme ho znali se už nikdy nevrátí. Takže se bez takových věcí patrně budeme muset obejít. Ale je třeba to brát pozitivně :) Máme možnost se orientovat na něco jiného :)

Aon má patent na rozum? Kolem korony toho vláda už tolik nakecala, akorát ty sliby nejsou nějak vidět. Co bys omezila na pár let, to mě zajímá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24002
22.4.20 19:18
@juni29 píše:

Asi nemáš s rodinou dobré vztahy. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7712
22.4.20 19:20
@sakota píše:
No, vidim to jinak ale hadat se o tom nema smysl. Ale ano, souhlasim, ze bych prarodice navstivila, pokud by o to oni stali. A uplne stejne bych navstivila rodice, kteri nemocni nejsou a normalne chodi do prace. Ano, na pocatku to byla jina situace a taky jsem 5 tydnu byla zavrena doma vyjma nakupu a solo vyjezdu do prirody, nula kontaktu. Ted uz mi to nedava smysl, zvlast s ohledem na neviditelny konec, takze uz to tak vazne neberu.

Tak ja nerikam na rozumne popovidani s kamaradkou na chvili, ted je jina situace, nez proste byla ;) ale chlastacka, grilovacka a ja nevim co ve skupine kamaradu mi proste rozumny neprijde :nevim: holt leto jako loni to asi nebude - aspon ne u me. Nejake velke oslavy a tak… (Ani do 50 lidi)

Mozna chyba nebrat to az tak vazne…viz Amerika a jine staty. Tim nerikam, nevidet se uz ted treba s rodinou, at predejdu nejakym dohadum.

Kazda na to mame holt jiny pohled. Mi nejblizsi pratele to vidi zatim stejne jako ja, tak jsem rada :) tim nerikam, ze casem se to jeste rozvolni, to samozrejme musi, protoze dlouhodobe tohle samozrejme udrzet nejde.

Tezke soudit vladu, ono nam se to keca, kdyz nemusime rozhodovat za celou republiku :lol:

Hlavne at to prezijeme co nejvice ve zdravi ;)

Příspěvek upraven 22.04.20 v 19:23

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10425
22.4.20 19:23
@Kukacka123 píše:
Tak ja nerikam na rozumne popovidani s kamaradkou na chvili, ted je jina situace, nez proste byla ;) ale chlastacka, grilovacka a ja nevim co ve skupine kamaradu mi proste rozumny neprijde :nevim: holt leto jako loni to asi nebude - aspon ne u me. Nejake velke oslavy a tak… (Ani do 50 lidi)

Mozna chyba nebrat to az tak vazne…viz Amerika a jine staty. Tim nerikam, nevidet se uz ted treba s rodinou, at predejdu nejakym dohadum.

Kazda na to mame holt jiny pohled. Mi nejblizsi pratele to vidi zatim stejne jako ja, tak jsem rada :)

Hlavne at to prezijeme co nejvice ve zdravi ;)

Vsak ja taky nepotrebuju veliky akce. Ale vlastni rodinu a ano, grilovacky s prateli. Ne s dvaceti, ale kamaradkou a jeji rodinou. Nebo s jinym parem. Nic vic nepotrebuju. A uprimne, odmitam tohle vzdat na „par“ mesicu. Doted jsem drzela vsechno, ale uz mi to pripada proste nesmyslny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7712
22.4.20 19:24
@sakota píše:
Vsak ja taky nepotrebuju veliky akce. Ale vlastni rodinu a ano, grilovacky s prateli. Ne s dvaceti, ale kamaradkou a jeji rodinou. Nebo s jinym parem. Nic vic nepotrebuju. A uprimne, odmitam tohle vzdat na „par“ mesicu. Doted jsem drzela vsechno, ale uz mi to pripada proste nesmyslny.

Tak ale to co popisujes, je uplne jina situace ;) v tom asi problem nevidim :) predpokladam, ze s nejblizsimi se taky vidat budeme…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.4.20 19:25

Já jsem doteď byla jedna z těch “panikářek”, měla jsem doma nějaké zásoby apod. Od pondělí jsem se ale přestala izolovat. Celou dobu jsme měli kontakt jen s rodiči, kteří bydlí defacto vedle nás. V pondělí jsem se už ale rozhodla jít s dítětem za kamarádkou, strašně jsem to potřebovala a pomohlo mi to :srdce: dnes jsem měla nějaké vyřizovaní a tak jsem se rovnou stavila i u další kamarádky na kávu a nelituju toho. Ne, že bych se už koronaviru nebála, pořád mám respekt, nosím roušku, poctivě si myju ruce, desinfikuju vše, co se dá. Ale opravdu, covid tu nějaký čas bude, jak budeme žít? Že přátelé nejsou životně důležití? Pro mě ano, pro moje dítě, které potřebuje socializaci ano.. Trochu začínám cítit z vlády ono pověstné rozděl a panuj. Já to nedovolím, nenechám se odstřihnout od pro mě důležitých lidí.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová