Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Vím o holce, která (v podobném věku) absolvovala 13 pokusů nez se miminko podařilo! Zní to trosku děsivě, ze to muže trvat tak dlouho, ale také povzbudivě. Někdy je zkratka potřeba se jenom nevzdat. Hodně štěstí
@Anonymní píše:
Vím o holce, která (v podobném věku) absolvovala 13 pokusů nez se miminko podařilo! Zní to trosku děsivě, ze to muže trvat tak dlouho, ale také povzbudivě. Někdy je zkratka potřeba se jenom nevzdat. Hodně štěstí
V průběhu kolika let? Na tom není nic povzbudivého. A nevěřím, že by tolik pokusů proběhlo třeba v horizontu 5 let. Jedině, ze by takto lítala po IVF klinikách od 20 let. Ty hormonální srágory mají obrovská zdravotní rizika na ženu a tělo si musí v mezidobí odpočinout. Nelze to opakovat donekonečna. Někde jdem četla, ze maximálně 6 krát za život. Nehledě na to, že od určitého pokusu to jde komplet z vlastní kapsy.
Zakladatelky je mi líto a přeji, ať to vyjde. Ale tuto pohádku moc nevěřím.
@Pears206 Proč ne? Já chodím do IVF centra teď to bude dva a půl roku a momentálně mě příští týden čeká 8 transfer. Takže osmé embryo a zatím nic, jen jeden potrat a biochemko. Ale pořád tomu věřím, znám holky, kterým se to povedlo třeba na 11 vklad, na sedmý, na desátý. Musí se prostě sejít ty ideální podmínky a ta správná konstalace ![]()
Přesně jak píše anonymní nahoře, je třeba to nevzdat a zkoušet
Přeju hodně štěstí ![]()
@Pears206 tys neabsolvovala ivf, vid? 6× za život se teď má proplacet iui. A pak transfer neznamená celé ivf, tedy stimulace atd, tech může být fakt hodně, to samoztejme stimulace nejsou to pravé…
Zakladatelko, někomu to holt déle trvá, musíš věřit, že jednou se povede a k tomu patří i neúspěch
Svagrova už to vzdala, měli poslední pokus, tak na něj šla, aby manželovi zavřela… A povedlo se!
Předtím taky pokusu nepočítaně… Tak držím palce a klidně bych šla na další ivf jinam, ja mela všechny vyšetření předem, včetně genetiky a imunologie…
Nám to vyšlo na 7. transfer a začínali jsme když mi bylo skoro o 10 let méně a tady samozřejmě i věk hraje už svou roli. Do té doby se nechytlo vůbec nic. Embrya vždy krásná a nikdo nevěděl, proč se nechytaj. Chce to proste zkoušet, absolvovat vyšetření, která ještě nemáš případně za sebou a vydržet. Hlavně mít dobrou kliniku, které důvěřuješ a víš, že nabizi služby, které potřebujete, každý má ten problém jiný a dost klinik se specializuje trošku na něco jiného. ![]()
@Pears206 věřit nemusíte, ale je to tak. Bylo to dokonce v průběhu 4 let. jiste, ze si to potom platila, ale to přece ničemu nebrání.
@Pears206 Mas o IVF celkem zkreslene predstavy. Ja jsem za posledni necele dva roky stihla 7 transferu (ze 4 IVF) a 2 potraty, takze 13 transferu bych stihla taky, kdych mela z jednotlivych IVF vic embryi a necekala kvuli potratum (a dneska mam zas pozitivni test
Na transfer se muze chodit klidne kazdy mesic nebo kazdy druhy, pokud je zasoba embryi.
Zakladateklo, neni nic ztracene, vek mas dobry, snad to brzy klapne, jen to proste nesmis vzdat. Je videt, ze po druhem IVF mas lepsi vajicka a embrya - bylo jich vic. Ale osefuj si ty srusty, jestli to nejak neovlinuje uhnizdeni.
Muž má spg - normální měl však akorát poprvé, pak horší (asteno, zoo), pořád to kolísá, ale lékař vždy řekl dobré. Jenže ten spg úplně neřekne všechno, důležitá je genetika. Trochu mě děsí že už byl ženat, sic krátce - 4 roky, brali se hned a měli dost problémů, ale ona měla dítě předtím i potom… Tak je pravda, že to zatím beru dost sportovně a nehroutím se - jen u zjištění negativního testu, pak jde život dál.. Máme se moc rádi, žijeme na venkově na hospodářství, jsem moc šťastná i za to, co máme. Někdy si říkám, že mít i pohodové otěhotnění, že tolik štěstí by snad ani bejt nemohlo.. Kdyby to konečně vyšlo, neumím si to ani představit a moc bych to chtěla.. Jsme spolu 4 roky, z toho 2 roky v car. Prej však ani genetika embryí opravdu nezaručí, že je to vše v pořádku. Je tam souhra mnoha náhod a prostě sakriš doufám, že 1 z těch 6 se snad uchytí!!! Je asi blbost si myslet že to vyjde hned napoprvé, vždyť je úspěšnost jen 30 %! Takže já tomu pořád nějak tak věřím… Všechno zlé je k něčemu dobré a člověk opravdu v tomto získá dost pokory…
Zakladatelka
@Pears206 a proč by to jako nešlo? Podstoupila jsi to někdy nebo tady plácáš do větru?
My jsme od rijna 2019 podstoupili 2× IVF a 5 transferu.
Z vlastni kapsy to jde uz od prvního IVF. To, že pojistovna nejakou cast prispeje neznamena, ze to je cely zadarmo. My pri prvnim ivf zaplatili 25 tisic a pri druhem 45 tisic. Jo a za vklad oplodneneho embrya do delohy si klinika uctuje 7 tisic.
Pohadce verit nemusite, ale budte tak hodna a neco si o tom nastudujte nez tady zacnete sirit ta vase moudra ![]()
Mam vajíčka od dárkyně 33 let, nechali jsme udělat genetiku embryii, protože darkyne uz nebyla nejmladsi a z 5 embryii byly 2 zdravé, 1 mozaika a 2 špatne. Holt se musí počítat, ze tak 30 % vajíček je špatných i u mladších žen.
@Anonymní píše:
Muž má spg - normální měl však akorát poprvé, pak horší (asteno, zoo), pořád to kolísá, ale lékař vždy řekl dobré. Jenže ten spg úplně neřekne všechno, důležitá je genetika. Trochu mě děsí že už byl ženat, sic krátce - 4 roky, brali se hned a měli dost problémů, ale ona měla dítě předtím i potom… Tak je pravda, že to zatím beru dost sportovně a nehroutím se - jen u zjištění negativního testu, pak jde život dál.. Máme se moc rádi, žijeme na venkově na hospodářství, jsem moc šťastná i za to, co máme. Někdy si říkám, že mít i pohodové otěhotnění, že tolik štěstí by snad ani bejt nemohlo.. Kdyby to konečně vyšlo, neumím si to ani představit a moc bych to chtěla.. Jsme spolu 4 roky, z toho 2 roky v car. Prej však ani genetika embryí opravdu nezaručí, že je to vše v pořádku. Je tam souhra mnoha náhod a prostě sakriš doufám, že 1 z těch 6 se snad uchytí!!! Je asi blbost si myslet že to vyjde hned napoprvé, vždyť je úspěšnost jen 30 %! Takže já tomu pořád nějak tak věřím… Všechno zlé je k něčemu dobré a člověk opravdu v tomto získá dost pokory…
Zakladatelka
Ahoj, jaká vyšetření vám v CAR dělali? Genetické vyšetření embryí je dle mého až „na chvostu“. Spg (ideálně včetně dna fragmentace spermií), vaše genetika, včetně trombifilnich mutací, reprodukční imunologie atd. Máš dostatečně vysokou a kvalitní sliznici v den transferu? Přeju hodně štěstí do dalšího pokusu.
Já jsem měla 8 celých cyklu. Deti máme dvě. Určitě to vyjde. ![]()
@Pears206
Já těch 8 cyklu stihla za tři roky. Jako samoplatce. Do toho nějaké KETy, takže jsem tam mohla být na zavedení 10×. Už jsem to pak ani nepocitala.
Dámy, nakonec se nám povedl 6. pokus a teď již kojím 2,5měsíční holčičku
Zakladatelka.
Ahoj,
v pátek mám ultrazvuk a příští týden tedy asi transfer. 1. ivf 1 embryo nevyšlo. 2. ivf 6 embryii. Již 2 zavedeny neúspěšně. Příští týden tedy čtvrtý pokus.. Je mi 34, za chvíli 35.. Partner 46.. Děti nemáme. Měla jsem nějaký zánět v hrdle, který mi udělal srůsty. Ty mi odstranili, ale asi to dělá neplechu. Partner je bezdetnej, možná chyby i u něj, genetiku nám ještě nedělali. Já nevím, už tolikátej pokus, je ještě vůbec šance, že to vyjde?