Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Možný to je, protože přestupek je vyřízen i napomenutím, ale sankce ti udělit můžou.
Můžeš dostat pokutu… a ne malou. Jsi povinna mít u sebe OP i kdyby jsi šla nakoupit 50metrů od domu…
To je sakra problém si vzít doklady co
![]()
To sice není, ale když neřidím a nepočítam s tím že budu řidít třeba jedu někde mhd a počítam s tím že zpět pojedu taktež mhd, ale nakonec jedu zpět autem tak hold ho u sebe nemám.
@anubis25 hrozí předvedení na služebnu, dál rozhodně pokuta (nosit doklady je nutnost, je to i v zákonně), minimální výše je tuším 500 kč, pokud je to poprvé, pak se to zvyšuje. Jinak ne, to co píšeš je blbost. Protože jestliže nemá doklady, nemůžou jí nechat odjet. Musí prokázat svou totožnost, pokud nemá ani OP, tak hurá na služebnu. ![]()
@mag píše:
@martina.se Totožnost si můžou ověřit dálkovým přístupem.
v zákonně je to dáno jinak. Ano, pokud má op, nemá řidičák, tak můžou. Ale pokud nemáš žádný z těchto dokladů, je nutné člověka předvézt a ověřit totožnost, což dálkově nejde ![]()
@Nejhodnější píše:
Můžeš dostat pokutu… a ne malou. Jsi povinna mít u sebe OP i kdyby jsi šla nakoupit 50metrů od domu…To je sakra problém si vzít doklady co![]()
![]()
neni povinna
http://m.ceskatelevize.cz/…-nebo-mytus/
@martina.se Tak mi to prosím ocituj přesně, já zažila opak.
Ahoj, jednou se mi stalo, že při výměně kabelky a velkého fofru jsem vyjela bez peněženky i s doklady. stavěla mě policie. chtěla doklady, já strachala v kabelce a chtělo se mi brečet:-D ověřili si mě, chtěli znát rodne číslo, jméno, bydliště..dostala jsem napomenutí (slovní) a jela jsem si hned pro doklady…
@mag píše:
@martina.se Tak mi to prosím ocituj přesně, já zažila opak.
nebudu říkat, proč to vim, ale věř, že tohle bych si nedovolila napsat jako blaf
jestliže nemáš u sebe řidičák, dáš op, dálkově se ověří totožnost, dostaneš buď napomenutí, nebo pokutu. Jestliže ale nemáš ani řidičák, ani op (ani jiný doklad totožnosti - pas a pod), nemůžou Tě nechat odjet.
tedy mělo by to tak být ze zákonna, pokud v praxi udělají jinak, berou zodpovědnost asi na sebe ![]()
@martina.se Tvrdíš, že v zákoně je to jinak, já se ptám, kde je, že musíš být předvedena.
Co mi hrozí když mě zastaví policajti bez občanky a řidičáku? Jakožto oba tyto doklady mám, ale povětšinou jsou doma když řidím. Kamošku takhle chytli, ale zeptali se ji na jméno a někam zavolali pravděpodobně na úřad si ověřit zda dotyčna osoba má řidičák a po potvrzení ji nechali odjet. Ale jen mi to říkala tak mě zajíma zda je to možné nebo je za to nějaka sankce