Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Dobrý den,
jelikož pracuji v MŠ a otěhotněla jsem, nastoupila jsem na RT a teď jsem doma.
CHybí mi dětičky a práce s nimi, tak mě napadlo, že bych mohla někomu hlídat dítě, děti. Ale nevím, kde najít nějakou spolehlivou stránku nebo kde se poptat. Nemáte s tím některá zkušenosti a doporučení? Budu ráda ![]()
@Sibyla0 Ano, měla jsem ve třídě 27 dětí od necelých 3 let, které chodí neustále s hnisavou rýmou, silným kašlem atp. Navíc jsem 40 minut dojížděla…
A co se vrátit do práce? když jsi na tom zdravotně tak dobře ![]()
@araw Myslím, že 1 dítě nebo 27 dětí, k tomu nemocných, je celkem rozdíl… Ale děkuji, nepotřebovala jsem kritiku, žádala jsem o tip…
Pořád to nechápu.. Dojíždění je důvod k rizikovému těhotenství? Nemoci? Co to je za školku, že tam chodí až takhle nemocné děti? A ty děti co budeš hlídat budou zdravé? Nebo co kdyby si už jedno školkové dítě měla a to ti ty nemoci nosilo domů? Buď se vrať do práce nebo odpočívej a šetři se ![]()
@Veru4 píše:
@araw Myslím, že 1 dítě nebo 27 dětí, k tomu nemocných, je celkem rozdíl… Ale děkuji, nepotřebovala jsem kritiku, žádala jsem o tip…
kritiku? Proboha, od kdy je návrat zdravého člověka do práce kritikou? ![]()
A to s nima budeš sedět na zadku? Ani ven nesmíš. Tip ti dám - vylep si inzerát u nějaké dětského koutku v okolí, to celkem zabírá. Ale stejně mi to příjde divný ![]()
@Sibyla0 No měla jsem s otěhotněním problémy, hormonální léčba, dr. mi doporučil klid, přeci jen ve školce zase takový klid není s třiceti dětma. A byla jsem na nemoci háklivá. Furt jsem si od dětí něco nosila. DOjíždění mi nedělalo vůbec dobře, tak mi dr. doporučil že bude lepší zůstat doma.. Jen jsem chtěla být k,,něčemu"" a myslela jsem, že jedno dítko by mi neuškodilo… ![]()
@Veru4 no jo, ale tak RT se nedává jen tak z plezíru.. A vzít si dítě domů si nedovedu představit, přeci jenom ve školce je to jiné. Zvlášť když nemůžeš ani ven. Tak už to čtu, můžeš odpoledne…
Tak ja nevim, ale starat se i o vlastni dite je nekdy v tehotenstvi zahul. to ze ti je dobre ted, jeste neznamena, ze to tak bude porad ![]()
co bych za to dala, kdybych se behem druheho tehotenstvi jenom tak mohla natahnout a aspon cast dne nic nedelat…
@Ali-Ali Děkuju, já myslela, že bych to zvládla.. asi si to tedy představuju moc snadné… Není mi uplne 100% dobře kazdy den… Ale být doma a nic nedělat mě zabíjí… připadám si k ničemu…
Chceš to dělat za peníze?
Upřímě, placené hlídání se vemu tehdy, pokud si na něj sama vydělám, tedy pracuji. Do zaměstnání nemůžu chodit jak do houslí, na hlídání musí být 100% spoleh a mít i dlouhodobou časovou perspektivu. To pro mě těhotná na rizikovém těhotenství nepředstavuje. Buď je zcela fit a pak je to pro mě ženská, které využívá sociálních dávek, aby mohla vydělávat k mateřské. To podporovat nebudu. Nebo prostě fit není, nikdy není jisté, kdy i moje hlídání ukončí s tím, že je pro ní ze zdravotního hlediska neúnosné. A v nejlepším případě hlídací kariéra zkončí porodem. ![]()
Pokud se nudíš a chceš hllídat zadara nebo za symbolickou částku, poptej se sousedek a mamin v okolí, jestli si nechtějí na chvíli vofrknout, něco vyřídit, že s jejich dítětem půjdeš na hřiště nebo si pohraješ doma.
@Veru4, aktuálně paní na občasné pohlídání dětí hledám, ale ani omylem bych je nesvěřila ženě na rizikovém těhotenství, která mi s tím může kdykoli seknout (v horším případě SEBOU seknout)… a u níž mám jistotu, že za pár měsíců budu stejně hledat nanovo.
Najdi si před porodem nějakou rozumnější zábavu - hlídání dětí je náročné i pro zdravou ženskou, natož pro rizikově těhotnou.