Problém s otcem, je to normální chování?

1040
24.11.13 11:16

Je to normální chování?

Ahoj,
mám otce, který vlastní starou chalupu, na kterou často jezdíme pracovat.je tam hezká příroda, již 3 roky čekáme na stavební povolení, je tam hodně pozemku, takže doufám, že to povolí(je to chráněná oblast).Otec se ale hrozně brání, abychom tam stavěli-je to sobec, pedant-na chalupě se jen pracuje-klíče nemáme, vždy se musíme téměř plazit, abychom dostali klíče. Vše se musí dělat tak, jak tata rozkáže, stejně tam prý děláme h…,prý vše rozbijem(jeho výmluva, aby nás tam nemusel pouštět).My s manželem tam chcem stavět, protože máme něco peněz, rd je náš sen, ale finance na pozemek fakt nemáme, hypo bude i na stavbu, ale jen malá. Na chalupu jezdíme, protože otec je v invalidním důchodu, sám nic dělat nemůže, jen můj manžel, jako jediný chlap dělá co se dá. Teoreticky i kdybychom koupili pozemek jinde, stejně by jsme tam museli makat, protože jinak nikdo jiný není. Prodat to otec neprodá, žije tím. Nikdo není důležitější než chalupa-zazlívá mi, že nejsem syn. Nikdy mě neměl rád, vždy měl velké sympatie k alkoholu, jak je na chalupě, jen chlastá. Máte to někdo podobně? Děkuji, že jsem se mohla vypsat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6806
24.11.13 11:19

Nechapu… ci je pozemek?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8142
24.11.13 11:21

@cikcak A proč tam jezdíte pracovat, když vlastně chalupa není vaše a stejně to asi nikdo neocení? A pozemek je asi otce, tak se mu nediv=im, že nechce, aby jste tam stavěli, zvlášť když říkáš, že tě nemá rád…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1622
24.11.13 11:23

No to je mi líto. Taky mám otce despotu, pedanta, a i s bráchou máme na naší chalupu ZÁKAZ jezdit, protože bychom to taky všechno zničili… A to má na chalupě máma hrob, takže tam jezdíme s bráchou na tajnačku, stavíme se u mámy a zase jedem domů… Je to blbý, ale je potřeba se s tim smířit. Všechny pokusy o sblížení selhaly, prostě nás nemá rád. Mám 2 děti a on je vidí 1× ročně, když se sejdem na vánoční svátky u babičky. Přitom si půjčuje vnučku svý „přítelkyně“, ale svý vnoučata nechce… Být tebou, přestanu na chalupě makat, ať si s tim dělá, co chce, a zařiďte si život bez jeho chalupy, bez jeho pozemku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7257
24.11.13 11:24

Proč se před ním „plazíte“kvůli klíčům? Vyprdněte se na něj i na celý pozemek a bydlete radši v bytě. Budete mít na sebe čas, nebudete muset pracovat na cizím a ještě se o to prosit. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21848
24.11.13 11:24

Tak tam nejezdete kdyz o to ocividne nestooji… :roll: je to jeho tak at mu to treba spadne na hlavu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
24.11.13 11:26

Jestli je to jeho, tak chápu takové chování. Není povinnen vám něco dávat nebo dovolovat..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7257
24.11.13 11:27

@Krkael
Omlouvám se za vsuvku.
Ahoj, prosím Tě je někde neuzamčená diskuze o kombinezách? Chtěla jsem jí také koupit a čekám jak to dopadne. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1622
24.11.13 11:27

@Sibyla0 povinnen není, ale já tohle chování teda nechápu. Je jeho dcera…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6661
24.11.13 11:28

Pokud je chalupa tvého otce a pozemek taky, není přece jeho povinnost nechat vás tam stavět váš dům. V tom případě chápu, že má právo o tom rozhodovat. Moji rodiče mají tajy chalupu, kterou vybudovali, jezdíme tam všichni, máme to tam moc rádi, děti to tam milují, našim také pomáháme, ale rozhodují oni. Kupte si vlastní pozemek a tam stavte, tam budete vlastními pány, v čem je problém? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
24.11.13 11:28

@mayerka No tak já osobně to taky nechápu, to jsem asi napsala špatně. Ale máme takový případ v rodině (bába od mámy a mámy bratr, dokonce byl soud atd..) takže mě to nijak nepřekvapuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21848
24.11.13 11:29
@jannina1 píše:
@Krkael
Omlouvám se za vsuvku.
Ahoj, prosím Tě je někde neuzamčená diskuze o kombinezách? Chtěla jsem jí také koupit a čekám jak to dopadne. :)

Ahoj. Bohuzel ne ale po domluve s adminou udelam odpo skupinu a ona vlozi do zamcene odkaz a pan dm at se treba vis co :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7257
24.11.13 11:32

Když tak mi prosím pošli SZ odkaz na skupinu. Dík.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6661
24.11.13 11:34
@mayerka píše:
@Sibyla0 povinnen není, ale já tohle chování teda nechápu. Je jeho dcera…

Je to jen její strana pohledu, většinou lidi nenapíší vše :think: A ani když je jeho dcera, neznamená to, že jí musí nechat stavět na svém pozemku. Ať si koupí vlastní pozemek a budou v klidu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4200
24.11.13 11:35

@cikcak - Tak já to asi dost dobře nechápu. Chata i pozemek jsou otce? A vy tam chcete stavět, i když si to otec nepřeje? :nevim: To je trochu uhozené, ne? Jestli o vás nestojí, nechce, abyste tam jezdili atd. tak tam nejezděte. Jemu to buď dojde, nebo to nechá spadnout. Nehledě na to, že nechápu, proč byste měli dostat stavební povolení na něco, co není vaše. Bude to znít hnusně, ale pokud tak toužíš žít zrovna tam, tak počkej až otec umře. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová