Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj,
chci se poradit o jizde na eskalatorech s kocarkem. Mame sportak a dneska jsem se s nim na jezdicich schodech malem prizabila resp. skoro jsem nas pomerne stabilni sportak s malym vysypala pri nastupu. Byly to ty starsi rychlejsi schody, ale stejne.
Mate na to nejaky figl, jak zvladnout nastup?
Diky
Petra
Nazdárek,
tyhle starš rychlé schody jsou třeba u nás na Floře. Tak to mám nacvičený
Při nástupu dolů zvedám už před nástupem kočár na zadní kolečka a vjíždím na schod jen jima. Sama se držím poměrně daleko za kočárem, páč jak se ty schody zdvihnou, tak se přiblížím. Při jízdě nahoru naopak vjíždím na schod jen předními kolečky a zase vlézám až třeba na druhý schod za kočárem. Ono se to nedá moc popsat, ale určitě to nacvičíš, já se taky několikrát málem přizabila, než jsem to vytrénovala ![]()
Makýš, Vendy (16m) a Jiříček (31tt)
Ahoj, já to dělám tak, že když jedu nahoru, najíždím nejdřív já a o schod níž stojí na zadních kolečkách kočárek, jsme u toho ohnutá, ale je to trojkolka a na předním bych to neubalancovala. Stejně jezdím dolů, nejdřív na zadních kočárek a pak já v ohnutí.:) AHoj vega
Diky za rady, mame take trojkolku, tak zkusim najet rovnou jen zadnimi kolecky a uvidim, co to udela. Ja jsem totiz nez najel kocarek po tech schodech sama „odjela“ uz pekny kus, takze to byla docela honicka si ho pritahnout ![]()
Petra
Ahoj,při jízdě dolů můj manžel couvá a pak vcelku důstojně stojí celou jízdu. Nacouvat na eskalátor neumím,takže najedu popředu a v předklonu sjedu dolů. Cesta nahoru je poněkud elegantnější. ![]()
Já ve směru nahoru najedu předníma kolama na schod tak, aby se kola opírala o ten schod nad nimi ( čímž je kočár zapřený ), zadní kola držím ve vzduchu zapřená. Dolů nacouvám ( rukojetí kočáru směrem dolů ), najedu předními koly a stejným způsobem sjíždím dolů - podpírám kočár. POprvé to byla hrůza ale v TESCU nefungovaly výtahy tak co jsem měla dělat ? Aspoň jsem se to naučila
.