Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Sofi97 píše:
@Paola21 Právě, na druhou stranu mi příjde že není tolik Laurinek jako je Sofinek
laura se často komolí na různé Loly a Lály, ptž je hůř vyslovitelné. A Zoe bych nevěděla jak sklonovat, zdrobněliny nemluvě. Navíc dvě samohlásky vede sebe se mi taky hůř vyslovují.
Sofii ne - kvůli množství, ty její patvary uz vůbec. Zoe docela jde, ale jaké je příjmení? Laura je takové tvrdé
@Anonymní píše:
No vidite, tak hura na Terezku, Zuzanku,…
tyto jména se mi upřímně strašně nelíbí
nevím proč
@Sofi97 Sofie je páté nejoblíbenější jméno pro novorozené holčičky v ČR. Laura třinácté, jestli vám jde o četnost.
@Imamother mohu se zeptat kde tento žebřík vidíte? kouknu co tam je ještě za jména. Mimochodem je mi jedno jak je oblíbené, jen jsem chtěla názor protože se nemůžeme rozhodnout
Sofie je krásné, jmenuje se tak moje dcera, ale je jich fakt hodně, zrovna předevčírem byly na písku tři Sofinky vedle sebe. Dala bych tu Lauru. Safiya bych v Česku nedávala, lidi to nebudou umět správně napsat, vyslovit, zbytečně se s tím jménem holčička natrápí, není třeba být za každou cenu originální.
@Sofi97 A myslím, že je hodně jmen, která jsou pěkná, ale nejsou zrovna trendy (ani to nejsou origoš zpotvořeniny, co nikdo nebude umět napsat).
Pro mě to byl základní požadavek na jméno, aby dítě nemuselo hláskovat - a to tak že vůbec, ani Evelína/Evelyna apod. A i tak je jich tolik…
Hlasuji pro Lauru
! Jednu znam, jako male ji rikali Lála a ona se tak nekdy z legrace podepisuje pro zname i ted
…
Ale i Sofie je hezke jmeno. Znam take pouze jednu…
Zvaz, co se vic hodi k prijmeni ![]()
Sofie i Laura jsou moc hezka jmena..a co ze jich je hodne??nejvic je terezek, anicek, elisek..tem co chteji byt originalni prave kvuli cetnosti pak hrabne a daji Doubravka, jako nasi znami..chudak. holka:)
@martikax Doubravka
tak to je děs!
ale každýmu se líbí něco jiného
Tak Safyia určitě ne, myslete na to, že se té holčičky bude celý život někdo ptát, jak se to jméno píše a proč má tak zvláštní jméno. Když už bych se musela rozhodnout mezi Laurou a Sofií, tak bych dala česky znějící Žofinku.