Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Zdravím opět všechny maminky, vím že je to moc brzo ale už máme s mužem dohady o jménech
když to bude kluk tak už máme vybráno
ale pokud to bude holka? Líbí se nám jména Zoe, Sofie, Laura… Já bych spíš vybírala mezi Sofií a Laurou, ještě verze místo Sofie je Sofia nebo Safiya (to se mi taky strašně líbí, je to takové neobvyklé) co by jste vybrali vy? Stále váháme.
Ani jedno. Zoe je hrozný a Sofii a Laurinek je tolik, že je to už trapný.
Pokud některé, tak Zoe (i když to už taky začíná být hoodně in).
Sofinek je jak psů. Laur taky a navíc je to jméno tvrdé (slyšíš to? Laur?
) Safiya bych nedávala už vůbec, chodák holka bude furt hláskovat - a jestli jste Procházkovi nebo Vopičkovi, tak to navíc bude znít echt blbě.
No tak Safiya
ale kazdy ma jiny vkus. Ale myslete na to, jak se s tim budr holce zit. Jak se ji bude rikat, jak ostatni budou to jmeno plest,… Casto totiz maji napsat jmeno podle toho jak ho nekdo vyslovi. A to zrovna myslim ze Safiya nebudou vedet dle poslechu jak spravne napsat. Zrejme to vzdy napisi blbe. Mimochodem, jak se to vubec ma cist?
Sofie a Laura jsou podle me v pohode jmena, hodne se ted davaji. U slova zoe bych zase premyslela nad skolnovanim. Vite jak se a sklonovat? Ja tedy ne.
@terien píše:
Ani jedno. Zoe je hrozný a Sofii a Laurinek je tolik, že je to už trapný.
V podstate je to pravda. Ale tak to proste je, ze se v nejake dobe davaji vic ta a ta jmena. Kazdy nemuze byt originalni. A casto ta originalni jmena jsou silenosti. Treba zrovna jak ta Zoe.
@Slečna Ferka píše:
Pokud některé, tak Zoe (i když to už taky začíná být hoodně in).Sofinek je jak psů. Laur taky a navíc je to jméno tvrdé (slyšíš to? Laur?) Safiya bych nedávala už vůbec, chodák holka bude furt hláskovat - a jestli jste Procházkovi nebo Vopičkovi, tak to navíc bude znít echt blbě.
No, zakladatelka prispevku ma v nicku sofi, takze ona se zrejme jmenuje sama Sofie. Mozna proto nad tim jmenem uvazuje, ze by i rada stejne jako se jmenuje ona. Nekdo to ma rad.
Příspěvek upraven 19.08.17 v 18:15
@Anonymní píše:
No tak Safiyaale kazdy ma jiny vkus. Ale myslete na to, jak se s tim budr holce zit. Jak se ji bude rikat, jak ostatni budou to jmeno plest,… Casto totiz maji napsat jmeno podle toho jak ho nekdo vyslovi. A to zrovna myslim ze Safiya nebudou vedet dle poslechu jak spravne napsat. Zrejme to vzdy napisi blbe. Mimochodem, jak se to vubec ma cist?
Sofie a Laura jsou podle me v pohode jmena, hodne se ted davaji. U slova zoe bych zase premyslela nad skolnovanim. Vite jak se a sklonovat? Ja tedy ne.
No čte se to ´´SAFIJA´´´a oslovování : Safí, Safi, Safiye, Sáfo
Laura je taky pěkný ale tam je maximálně oslování Lauro, Laurinko, Lauri- víc mě nenanapadá. U Zoe taky nevím - Zouí, Zojka ![]()
Právě že Sofie mají všichni proto mě napadlo tohle neobvyklé ![]()
@Sofi97 Sofie je hezké jméno. Mně se teda krutě nelíbí zdrobněliny - Sofi, Sofinka, Sofča
Zní to nejlíp jen jako Sofie. Laura na mě působí lacině, to je jak pro striptérku
Zoe - to jako Zouí? No nevím
Budete žít v ČR?
Sofie je asi nejlepší.
@Sofi97 píše:
Zdravím opět všechny maminky, vím že je to moc brzo ale už máme s mužem dohady o jménechkdyž to bude kluk tak už máme vybráno
ale pokud to bude holka? Líbí se nám jména Zoe, Sofie, Laura… Já bych spíš vybírala mezi Sofií a Laurou, ještě verze místo Sofie je Sofia nebo Safiya (to se mi taky strašně líbí, je to takové neobvyklé) co by jste vybrali vy? Stále váháme.
moje gusto není žádné. Když už, tak Sofie.
@Paola21 Právě, na druhou stranu mi příjde že není tolik Laurinek jako je Sofinek
@Imamother pro striptérku
teď jste mě upřímně pobavila
děkuji za názor
No právě tu Zoe jsme už vyřadili, nevím jak by se oslovovala
. Ano budeme žít v ČR ![]()
@Sofi97 píše:
No čte se to ´´SAFIJA´´´a oslovování : Safí, Safi, Safiye, SáfoLaura je taky pěkný ale tam je maximálně oslování Lauro, Laurinko, Lauri- víc mě nenanapadá. U Zoe taky nevím - Zouí, Zojka
Právě že Sofie mají všichni proto mě napadlo tohle neobvyklé
No proste vsechny odnoze od Saiya strasne
Radeji nechte tu Sofii nebo Lauru
@Sofi97 píše:
@Imamother pro striptérku![]()
![]()
![]()
teď jste mě upřímně pobavila
![]()
děkuji za názor
No právě tu Zoe jsme už vyřadili, nevím jak by se oslovovala
. Ano budeme žít v ČR
No vidite, tak hura na Terezku, Zuzanku,… ![]()