Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Hodně jsem nad tím přemýšlela - nechtěla jsem nic složitého a brala jsem v úvahu, aby se mi to dobře pamatovalo - takže pračce říkám pračka, myčce myčka, ledničce lednička, troubě trouba a u vysavače, tam to bylo hodně těžký a stálo nás to doma hodně dohadů, ale nakonec oba s manžou říkáme vysavač. Snad jsem Ti pomohla - přeju sluníčkový den ![]()
Samozřejmě! Třeba lednička je Lednička, pračka je Pračka no a vysavač je R2-D2, protože tak vypadá ![]()
@Starrky píše:
Hodně jsem nad tím přemýšlela - nechtěla jsem nic složitého a brala jsem v úvahu, aby se mi to dobře pamatovalo - takže pračce říkám pračka, myčce myčka, ledničce lednička, troubě trouba a u vysavače, tam to bylo hodně těžký a stálo nás to doma hodně dohadů, ale nakonec oba s manžou říkáme vysavač. Snad jsem Ti pomohla - přeju sluníčkový den
Si děláte srandičky, ale já říkala autu Kijáček (Kia), dle vzoru Íjáček a nemluvila jsem před ním o tom, že by ho bylo třeba prodat, aby se nenaštval a něco se na něm narozbilo ![]()
Taky měl porouchaný „ocásek“, před každou jízdou bylo potřeba zvednout kapotu a zavrklat dráty vedoucími do bateky ![]()
@Gladys píše:
Si děláte srandičky, ale já říkala autu Kijáček (Kia), dle vzoru Íjáček a nemluvila jsem před ním o tom, že by ho bylo třeba prodat, aby se nenaštval a něco se na něm narozbilo
Taky měl porouchaný „ocásek“, před každou jízdou bylo potřeba zvednout kapotu a zavrklat dráty vedoucími do bateky
@Gladys Babička měla pojmenovaná všechna svá auta, ale to není spotřebič, auto je kamarád
Nikdy jsme si při praní nebo luxování srandu nezažili, kdežto s autem furt ![]()
Naše auta byla Ája (Opel Astra) a Renda (Renault Clio)
Teď máme Pažouta a Oktávu, nuda.
Důvěrný vztah mám zejména s myčkou, chlácholivě k ní hovořím, nazývám ji miláčkem, doufám, že se nehodlá rozbít, nenávidím mytí nádobí.
Tak s tím vysavačem je to u nás trochu boj
Já jsem z Moravy, takže pro mě je to Vysavač, muž je Pražák a pro něj je to Lux
![]()
No tak normálně.
Vysavač je robot protože je to ten robotický.
A pračce v poslední době říkáme: Ty herko stará ne že se zase rozbiješ
(vzhledem k tomu jak často nás vytápí si to zaslouží
)
@Pipet ano, myčku mám raději nepíšu kolik let a rozhodně před ní nemluvím o tom, že už je stará, aby si to třeba nevzala k srdci. Stejně tak rychlovarka, ta je ještě starší jak myčka.
Přemýšlím, ke kterému spotřebiči mám nejužší vztah
Asi k sušičce, tu fakt miluju, konečně mohu nosit tmavé věci a nřešit, že se mi zachlupatí, suška to vyřeší ![]()
Zdravím
Zajímalo by mě, jestli říkáte jménem domácím spotřebičům
Konkrétně mi jde o pračku, myčku, ledničku, troubu a vysavač.
Předem děkuji za odpovědi