Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Regina Hero píše:
no sporák… to neznáš?
Třeba já to slyším prvně.
![]()
@Regina Hero píše:
no sporák… to neznáš?
neznám, slyším poprvé… a rozšiřuju si slovní zásobu ![]()
@neumisa píše:
neznám, slyším poprvé… a rozšiřuju si slovní zásobu
ze stejného soudku jako sichrhajska, pišingr a spol…
Já mívala vždy počítače Bobánky, teď už je tam nazvaný jen můj disk
Mýmu autu říkáme Blesk mac Queen. Pračka je pračka, lednice lednička a mrazák je kupodivu mrazák, akorát myčce Whirlpool za šílený prachy říkám swině zas. raná pro její bezproblémový chod a kvalitně odvedenou práci
![]()
@terezz píše:
@adriana24 Barbuchu máme kočku mourovatou
Barbuchy jsou u nás všechny Barbory ![]()
Já spotřebiče pojmenovávám jen když nefungují jak mají
Psát to radši nebudu ![]()
Tak u nás celkem normálně, až na pár výjimek. Notebook dokud byl mlaďoch byl Noťásek, v poslední době se přejmenoval na Krám, Šmejd.
Pak ještě auta, jedno je Cliáček, druhý je Felda ale postupně se ujímá důvěrná přezdívka Žába.
Tak naše auto je Kryšot, odšťavňovači říkáme kombajn, táta má navigaci a té se říká Nataša, známý měli auto a říkalo mu Máňa. Ale můj chlap je expert na přejměnovávání věcí, mouchám neřekne jinak než Alfonz (Mucha), kbelík je zásadně Konstantin (Biebl) a tak dále
![]()
@danyk píše:
Autičko je Aluška podle původní SPZky (ALA). U našich byla pračka Pepina (ale byla to Tatramatka, takže asi z jiného důvodu). Já si pojmenovávala i králíky v králíkárně (Gulášek, Paštička) a všechny plyšouny a panenky, i ty úplně mini.
@Gladys @Gladys sušička odchlupuje?
ty vole, ti kralici jsou drsni.to aby jste je pak sezrali?
Bývalé pračce jsem po 17 letech bezchybného provozu říkala „Ta sfině nerozbitná“ a zakládala diskuze jak nenápadně zneprovoznit pračku.
@Regina Hero píše:
My to máme pojmenováno naprosto dokonale… myčce říkáme myčka, pračce pračka, sušičce sušička, žehličce ta mrcha stará (protože vyhazuje pojistky a já se nemůžu dokopat koupit novou),vysavači vysavač a ledničce lednička…
Zato moje auto je Drobek, Drobeček (LR Discovery) a manželovo naprosto prozaicky Mondeo (předtím Focus byl taky Focus)… zato moje autíčka mají vždy názvy, Suzuki Swift byla Beruška (bylo malé a červené), předtím dávno Felda byla Rudá sršeň (bylo rudé) a kolu jsem říkala Žihadlo… momentálně svému kolu říkám střep a čekám, až se Ježíšek smiluje a donese mi druhé, páč už má své nejlepší roky za sebou…
trochu moc aut, nemyslis? jestli teda nekecas. ![]()
@balllabanka píše:
ty vole, ti kralici jsou drsni.to aby jste je pak sezrali?
ano, měli jsme je na jídlo