Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@martina.se píše:
Vybavím si Arnoštka, jak trsá - je to fajn, fajn, fajn, je to fajn, fajnový
No že jo
![]()
Mně se jméno Arnošt líbí.
Arnošt je náhodou pěkné jméno a mně se nevybaví teda nikdo, akorát Arnošt Goldflam a toho mám docela ráda.
Lepší než nějaké anglické počeštělé, co je tedko v těžké módě ![]()
@fashion_victim83 To je podle mně věc názoru a takového citu pro jméno. Někomu přijde dědkovské jméno František, jinému Vladimír, Josef nebo Antonín - a někdo to bere jako krásné jméno, kde je miminko Vládíček, Josífek nebo Toníček, atd…
U toho Arnošta jde ten Arnýsek, nebo Árníček - je to podobný princip jako třeba u toho Antonína. Já jsem si taky nejdřív pod Aničkou představovala spíš starou babičku a teď mám holčičku a přijde mi to naprosto vhodné jméno pro miminko a tedy i mladou slečnu do budoucna ![]()
No, neřekla bych, že se hidí k Nataše, ale nepřijde mi jako nijak hrozné jméno… blbá reakce někoho z okolí může být i na Adama, brala bych to, ba čem se shodnete a podle mě je pestrost jmen fajn a jen líp když se jména do mody vraceji, než když se přetahují od jinud…
@a12 píše:
Ja znam arnosta kocoura, tak asi tak
No moje učitelka měla želvu Adélu, moje kamarádka má psa Adélu a my měly vždycky feny Dáši, no a co jako?
Me to jmeno nijak nepoburuje, znama dala svemu decku jmeno Krasava, oba jsou Cesi. Jsem uz dost otrla ![]()
Mě se líbí, když jsem před 15ti lety vybojovala Mikuláše, tak taky kde kdo kroutil očima…a dneska?? Čím dál častěji dávaný a pěkný:))
@Anonymní píše:
Ahoj,jak se stavíte k tomuto jménu? Názory kolem jsou rozpačité. Někdo chválí, někdo valí bulvy
Máme už doma holčičku Natašu, tak se mi zdá, že by se to k sobě maximálně hodilo. Jinak druhé jméno, které zvažujeme, je Adámek. Ale pro mě je to takové příliš klasické - ten Arnošt má prostě grády![]()
. Mně se to líbí, manžel si není jistý - on se právě bojí toho, aby to okolí nevzalo nějak zle. Tedy zakládá tuto diskuzi se mnou a je zvědavý na názory většího vzorku
![]()
![]()
Je to o zvyku. Takhle se reaguje na každé jméno, které je opravdu originální - nebo zapomenuté. Vsadím se, že ještě nedávno valily babičky a dědečkové bulvy na jméno Ema, Sofie, Nela nebo Stela. A ještě dříve na Adélu apod. Teď se zase vrací starší zapomenutá jména, viz Emílie, Amálie, Vilém,… Konkrétně s tou Amálií, když jsem ji před 10 lety potkala v práci jako kolegyni, přišlo mi to strašně zvláštní jméno a říkala jsem si, že by tak asi moc rodičů dítě nepojmenovalo. No a vidíš teď?
Tedy když si to teď vybojujete a prosadíte, možná se potkáte s různými reakcemi - ale dřív nebo později se někdo inspiruje a za chvíli si zvykneme.
@kolgabora píše:
@fashion_victim83 To je podle mně věc názoru a takového citu pro jméno. Někomu přijde dědkovské jméno František, jinému Vladimír, Josef nebo Antonín - a někdo to bere jako krásné jméno, kde je miminko Vládíček, Josífek nebo Toníček, atd…U toho Arnošta jde ten Arnýsek, nebo Árníček - je to podobný princip jako třeba u toho Antonína. Já jsem si taky nejdřív pod Aničkou představovala spíš starou babičku a teď mám holčičku a přijde mi to naprosto vhodné jméno pro miminko a tedy i mladou slečnu do budoucna
ja ted mam v okoli dva toniky, jednoho frantiska a jednoho pepicka
nejstarsim je 2,5 ![]()
@aterka píše:
No moje učitelka měla želvu Adélu, moje kamarádka má psa Adélu a my měly vždycky feny Dáši, no a co jako?
a co jako?? ja kdyz budu mit kamaradu ktera ma psa adelu, tak adelu nedam
kdyz znam kocoura arnosta tak nedam arnosta
znam i psy mateje atd. me je celkem fuk jaky kdo da jmeno
at maj klidne Fika me je to jedno ![]()
@Anonymní píše:
Je to o zvyku. Takhle se reaguje na každé jméno, které je opravdu originální - nebo zapomenuté. Vsadím se, že ještě nedávno valily babičky a dědečkové bulvy na jméno Ema, Sofie, Nela nebo Stela. A ještě dříve na Adélu apod. Teď se zase vrací starší zapomenutá jména, viz Emílie, Amálie, Vilém,… Konkrétně s tou Amálií, když jsem ji před 10 lety potkala v práci jako kolegyni, přišlo mi to strašně zvláštní jméno a říkala jsem si, že by tak asi moc rodičů dítě nepojmenovalo. No a vidíš teď?![]()
Tedy když si to teď vybojujete a prosadíte, možná se potkáte s různými reakcemi - ale dřív nebo později se někdo inspiruje a za chvíli si zvykneme.
me tak stve, ze se ty Emy ted tak davaj
ja to jmeno miluju uz takovych let.. no ale jestli budu mit holcicku tak se ho stejne nevzdam ![]()