Jméno Arnošt, ano nebo ne?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4682
23.3.16 14:47
@martina.se píše:
Vybavím si Arnoštka, jak trsá - je to fajn, fajn, fajn, je to fajn, fajnový :lol:

No že jo :dance: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
853
23.3.16 14:49

Mně se jméno Arnošt líbí.
Arnošt je náhodou pěkné jméno a mně se nevybaví teda nikdo, akorát Arnošt Goldflam a toho mám docela ráda.
Lepší než nějaké anglické počeštělé, co je tedko v těžké módě :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59
23.3.16 14:50

@fashion_victim83 To je podle mně věc názoru a takového citu pro jméno. Někomu přijde dědkovské jméno František, jinému Vladimír, Josef nebo Antonín - a někdo to bere jako krásné jméno, kde je miminko Vládíček, Josífek nebo Toníček, atd…

U toho Arnošta jde ten Arnýsek, nebo Árníček - je to podobný princip jako třeba u toho Antonína. Já jsem si taky nejdřív pod Aničkou představovala spíš starou babičku a teď mám holčičku a přijde mi to naprosto vhodné jméno pro miminko a tedy i mladou slečnu do budoucna :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3796

Arnoštka bych opravdu, ale opravdu nedala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
73

Neee, Arnošta nikdy :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5808
23.3.16 14:51

No, neřekla bych, že se hidí k Nataše, ale nepřijde mi jako nijak hrozné jméno… blbá reakce někoho z okolí může být i na Adama, brala bych to, ba čem se shodnete a podle mě je pestrost jmen fajn a jen líp když se jména do mody vraceji, než když se přetahují od jinud…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
853
23.3.16 14:52
@a12 píše:
Ja znam arnosta kocoura, tak asi tak :think:

No moje učitelka měla želvu Adélu, moje kamarádka má psa Adélu a my měly vždycky feny Dáši, no a co jako?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33155
23.3.16 14:52

Já bych ho tedy nedala :nevim: Nelíbí se mi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
23.3.16 14:53
@Ladie píše:
No že jo :dance: :mrgreen:
:dance: :dance: :dance: :pankac:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2839
23.3.16 14:55

Me to jmeno nijak nepoburuje, znama dala svemu decku jmeno Krasava, oba jsou Cesi. Jsem uz dost otrla :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
252
23.3.16 14:56

Mě se líbí, když jsem před 15ti lety vybojovala Mikuláše, tak taky kde kdo kroutil očima…a dneska?? Čím dál častěji dávaný a pěkný:))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.3.16 14:58
@Anonymní píše:
Ahoj,

jak se stavíte k tomuto jménu? Názory kolem jsou rozpačité. Někdo chválí, někdo valí bulvy 8o :mrgreen:. Mně se to líbí, manžel si není jistý - on se právě bojí toho, aby to okolí nevzalo nějak zle. Tedy zakládá tuto diskuzi se mnou a je zvědavý na názory většího vzorku :mrgreen:

Máme už doma holčičku Natašu, tak se mi zdá, že by se to k sobě maximálně hodilo. Jinak druhé jméno, které zvažujeme, je Adámek. Ale pro mě je to takové příliš klasické - ten Arnošt má prostě grády :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Je to o zvyku. Takhle se reaguje na každé jméno, které je opravdu originální - nebo zapomenuté. Vsadím se, že ještě nedávno valily babičky a dědečkové bulvy na jméno Ema, Sofie, Nela nebo Stela. A ještě dříve na Adélu apod. Teď se zase vrací starší zapomenutá jména, viz Emílie, Amálie, Vilém,… Konkrétně s tou Amálií, když jsem ji před 10 lety potkala v práci jako kolegyni, přišlo mi to strašně zvláštní jméno a říkala jsem si, že by tak asi moc rodičů dítě nepojmenovalo. No a vidíš teď? :mrgreen: :mrgreen: Tedy když si to teď vybojujete a prosadíte, možná se potkáte s různými reakcemi - ale dřív nebo později se někdo inspiruje a za chvíli si zvykneme.

• Citovat
  • Upravit
a12
61146
23.3.16 15:00
@kolgabora píše:
@fashion_victim83 To je podle mně věc názoru a takového citu pro jméno. Někomu přijde dědkovské jméno František, jinému Vladimír, Josef nebo Antonín - a někdo to bere jako krásné jméno, kde je miminko Vládíček, Josífek nebo Toníček, atd…U toho Arnošta jde ten Arnýsek, nebo Árníček - je to podobný princip jako třeba u toho Antonína. Já jsem si taky nejdřív pod Aničkou představovala spíš starou babičku a teď mám holčičku a přijde mi to naprosto vhodné jméno pro miminko a tedy i mladou slečnu do budoucna :)

ja ted mam v okoli dva toniky, jednoho frantiska a jednoho pepicka ;-) nejstarsim je 2,5 ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
a12
61146
23.3.16 15:02
@aterka píše:
No moje učitelka měla želvu Adélu, moje kamarádka má psa Adélu a my měly vždycky feny Dáši, no a co jako?

a co jako?? ja kdyz budu mit kamaradu ktera ma psa adelu, tak adelu nedam :nevim: kdyz znam kocoura arnosta tak nedam arnosta :nevim: znam i psy mateje atd. me je celkem fuk jaky kdo da jmeno :mrgreen: at maj klidne Fika me je to jedno 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
a12
61146
23.3.16 15:10
@Anonymní píše:
Je to o zvyku. Takhle se reaguje na každé jméno, které je opravdu originální - nebo zapomenuté. Vsadím se, že ještě nedávno valily babičky a dědečkové bulvy na jméno Ema, Sofie, Nela nebo Stela. A ještě dříve na Adélu apod. Teď se zase vrací starší zapomenutá jména, viz Emílie, Amálie, Vilém,… Konkrétně s tou Amálií, když jsem ji před 10 lety potkala v práci jako kolegyni, přišlo mi to strašně zvláštní jméno a říkala jsem si, že by tak asi moc rodičů dítě nepojmenovalo. No a vidíš teď? :mrgreen: :mrgreen: Tedy když si to teď vybojujete a prosadíte, možná se potkáte s různými reakcemi - ale dřív nebo později se někdo inspiruje a za chvíli si zvykneme.

me tak stve, ze se ty Emy ted tak davaj :zed: ja to jmeno miluju uz takovych let.. no ale jestli budu mit holcicku tak se ho stejne nevzdam :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze