Jméno Cecílie

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
25179
9.5.17 23:18
@Stánina píše:
Prvni ve hre byla Apolenka.. :kytka:

tak ta se moc nedává, zatím se z ní davovka neklube. Já bych teda moc nevěděla, jak zdrobňovat (běžně jména zkracuji). Ale to je můj problém. Tak třeba na Apolenku ještě dojde :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148259
9.5.17 23:22

Cecilie se mi nelíbí. Od Agáty mě to ale nepřekvapuje, podobný výběr jména jsem čekala.
Taková jména ála Cecilka, Květa, Milča apod.se dávala kravičkám v kravíně na vsi kde jsem vyrostla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148259
9.5.17 23:23
@Stánina píše:
Prvni ve hre byla Apolenka.. :kytka:

Apolenka je nádherné jméno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7740
9.5.17 23:37

Já dám hodně na význam jmen, takže „malou slepou“ bych fakt nedala. 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.5.17 01:29

Taky jsem se nejdriv koukla na vyznam jmena jako Fíková a i kdyz se mi samo o sobe to jmeno libi rozhodne bych ho nedala :lol:. Z netradicnich jmen se mi libi Antolina, ale kvuli tomu ze nema moc forem a zdrobnelina je dlouha jsme ho nedali

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
432
10.5.17 05:53

Mně se to jméno líbí. Jednu Cilku znám a ke to moc zajímavá a hezká holka :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44181
10.5.17 07:22
@pe-terka píše:
tak ta se moc nedává, zatím se z ní davovka neklube. Já bych teda moc nevěděla, jak zdrobňovat (běžně jména zkracuji). Ale to je můj problém. Tak třeba na Apolenku ještě dojde :kytka:

Apolenky znám v okolí minimálně tři - školkový a mladší školní věk, běžně jí říkají Poly nebo Polynka. I tady na emiminu vím minimálně o dvou uživatelkách, které Apolenu mají.
Taky se mi to jméno hrozně líbilo, bylo u nás favorit, ale v kombinaci s dlouhým příjmením, ve kterém se vyskytuje L nám to znělo jako jazykolam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.5.17 07:30

Moje mamka je Cecílie. Mě se to jméno moc líbí, jen mi přijde, že v ČR je zbytečně „zvesničelé“, přitom samo o sobě zní celkem honosně. Říká se jí Cilko… A leč nepatrně, tak se asi trochu dává aktuálně http://www.kdejsme.cz/…ADlie/pocet/.

• Citovat
  • Upravit
21208
10.5.17 09:15

Já si vždycky vzpomenu na Cilku ala Danu Medřickou z Takové normální rodinky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1247
10.5.17 09:57

Cecílie je hnusne jmeno stajně jako Kryšpín

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44181
10.5.17 10:43

Upřímně, myslím si, že Agáta je tak kontroverzní a leží mnoha lidem v žaludku, na přestřelu tady v diskuzích byla už několikrát, že kdyby vybrala jakékoliv jiné jméno, tak se o tom bude diskutovat a kdo chce, něco si najde :mrgreen:
Líbí se mi, že má někdo odvahu dát jméno vyčnívající z davu, ale musí to ladit s příjmením(původ i souzvuk),to je pro mě prioritní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
10.5.17 13:17
@Anonymní píše:
Moje mamka je Cecílie. Mě se to jméno moc líbí, jen mi přijde, že v ČR je zbytečně „zvesničelé“, přitom samo o sobě zní celkem honosně. Říká se jí Cilko… A leč nepatrně, tak se asi trochu dává aktuálně http://www.kdejsme.cz/…ADlie/pocet/.

Tak to je zajímavé - ta křivka výskytu mě překvapila. Myslela jsem, že jméno je těžce na ústupu a vedou postarší Cilky, a ono se pomalu začíná dávat :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
10.5.17 13:18
@Jana206 píše:
Apolenky znám v okolí minimálně tři - školkový a mladší školní věk, běžně jí říkají Poly nebo Polynka. I tady na emiminu vím minimálně o dvou uživatelkách, které Apolenu mají.
Taky se mi to jméno hrozně líbilo, bylo u nás favorit, ale v kombinaci s dlouhým příjmením, ve kterém se vyskytuje L nám to znělo jako jazykolam.

vidíš, tak já neznám žádnou :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21895
10.5.17 13:30
@Jana206 píše:
Upřímně, myslím si, že Agáta je tak kontroverzní a leží mnoha lidem v žaludku, na přestřelu tady v diskuzích byla už několikrát, že kdyby vybrala jakékoliv jiné jméno, tak se o tom bude diskutovat a kdo chce, něco si najde :mrgreen:
Líbí se mi, že má někdo odvahu dát jméno vyčnívající z davu, ale musí to ladit s příjmením(původ i souzvuk),to je pro mě prioritní.

Presne tak..a po pravde, kdyz jsem videla nazev diskuze, okamzite me napadlo, ze je zalozena kvuli Agate.

Jinak se mi jmeno libi.Ale je jasne, ty, ktere maji „sofinkovska a natalkovska“ jmena, budou psat, ze hruza.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148259
10.5.17 13:36
@pe-terka píše:
vidíš, tak já neznám žádnou :think:

Neznám ani Apolenku ani Cecilii, ať už mladší či starší…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze