Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@smurfka
Treba Jana, Tereza, Marie, Anna, Hana, Ivana, Miroslava, Jirina, Dobromila, Jaroslava atd. pusobi stejne stare zapskle (nelibi se mi ani jedno) a kolik takovych to jmeno nosi.
@pe-terka Za mě je to pěkné jméno. Já se tedy přiznám, že když zveřejnila Agáta jméno Kryšpín, tak jsem si ťukala na čelo, že se zbláznila. A taky chudák kluk atp…A teď zcela otevřeně přiznávám, že se mi to jméno moc líbí. Asi bych neměla odvahu ho dát, ale přijde mi krásné. Stejné to bylo s Vicentem. Kordulu už nevnímám tak negativně jako dřív, ale pořád se mi moc nelíbí. Cecílie se mi opravdu líbí.
A já se tedy přiznám ač se mi Cecilie fakt nelíbí, popravdě ještě ujde. Očekávala jsem i něco horšího. Filoménu, Ofélii nebo tak.
Mně se to jméno nelíbí a nedala bych ho, ale zase je mi sympatické, že ač jsou ta jména od Žilkové dětí hrozná, tak jsou z českého kalendáře. Rozhodně je mi to sympatičtější, než nějaká cizí šílená jména, třeba Lennon Marlene od Emmy Smetany. Takže, proč ne? Rozhodně lepší holčička Cecilka než Lennon.
@nanoBETA píše:
@pe-terka Za mě je to pěkné jméno. Já se tedy přiznám, že když zveřejnila Agáta jméno Kryšpín, tak jsem si ťukala na čelo, že se zbláznila. A taky chudák kluk atp…A teď zcela otevřeně přiznávám, že se mi to jméno moc líbí. Asi bych neměla odvahu ho dát, ale přijde mi krásné. Stejné to bylo s Vicentem. Kordulu už nevnímám tak negativně jako dřív, ale pořád se mi moc nelíbí. Cecílie se mi opravdu líbí.
Kordulka je náhodou pěkná, jen mi trochu evokuje Karkulku.
a Kryšpín Dopita ti souzní?…mě teda moc ne..Cecilie Prachařová nebo Cecilie Hanychová..no je to možná lepší, ale představím si starší paní..nesedí mi to na malou holku, stejně jako Kordula..( představa - stará zapšklá ženská )…
Někdy je prostě originalita naškodu..ale tak jsou i lidé kteří mají normální jména běžné dávaná a taky se jim nelíbí..to si člověk nevybere