Jméno Dalie (Dahlie) pro holčičku?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
267
1.6.16 21:28
@En.Joy píše:
Me se to jméno libi, k příjmení jde hezky. Dala bych variantu s h. Mimochodem, ja mam naprosto ojediněle jméno, zatím asi jedina v ČR a slýchám mnoho komplimentu a poznámek, že je jméno neobvykle a hezke. Mít nezvykle jméno není nic trapneho nebo hloupého, jak se tu někteří snaží naznačit.

Děkuji za podporu, a jak máš jméno? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
1.6.16 21:34
@vilda1 píše:
Tak ruku na srdce, která z vás by se takhle opravdu chtěla jmenovat?

Klidně. Raději než být třeba Jiřina, Vladimíra nebo něco takoveho.

@En.Joy píše:
Me se to jméno libi, k příjmení jde hezky. Dala bych variantu s h. Mimochodem, ja mam naprosto ojediněle jméno, zatím asi jedina v ČR a slýchám mnoho komplimentu a poznámek, že je jméno neobvykle a hezke. Mít nezvykle jméno není nic trapneho nebo hloupého, jak se tu někteří snaží naznačit.

Souhlasím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
267
1.6.16 21:36
@vilda1 píše:
Mě zajímá, jestli ti co to jméno podporují, by se tak i chtěli jmenovat. Nic víc nic míň.
Je nutno rýpat a dělat konspirační teorie? Nestačí napsat pouze ano nebo ne? :D :D :D

Já se nehadam, je pravda ze kdyby to jméno bylo osklive sebevic… asi v tom mám spojitost a zálibu kvůli sestře :) a jelikož po ni mám velikou díru v srdci… asi se ji snažim zaplnit dcerou… :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26270
1.6.16 21:37

@Kelsey no když mně by právě k tomu vždycky vyskočila ta Jiřina ;)…ale jinak samozřejmě, ať rodiče dají jméno, které uznají za vhodné…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
267
1.6.16 21:46
@Kelsey píše:
Souhlasím.

Tak třeba Vladimira je teta… a říkáme ji Vlaďen Vlaďí Vladuš…ale stejný případ děda ci umtel se jmenoval Vladimír… asi zase ten pocit zaplnění nějaký ty díry v srdci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43037
2.6.16 05:54
@vilda1 píše:
Tak ruku na srdce, která z vás by se takhle opravdu chtěla jmenovat?

ruku na srdce uplne klidne. Radeji bych mela nejake jmeno, ktere nema dalsich 10000 zen v CR.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4341
6.6.16 11:06

Zajímavé, k Vašemu příjmení se skvěle hodí. Dala bych a to variantu s h.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.11.18 23:08

Dahlia je nádherné a hlavně neobvyklé jméno :) a pokud Vám evokuje Thalii je škoda, že si pod tímto jménem představíte auto s p**ou na kapotě a ne řeckou múzu…názor typu „pomsta nenarozenému dítěti“ je myslím si poněkud upjatý :D asi by se Vám více líbilo, kdyby se holčička jmenovala Drahomíra nebo něco podobného…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
580
21.11.18 23:59

Moje kamarádka se jmenuje Dalia, takže jsem zvyklá na tuto variantu jména. Ale je to cizinka. U nás jsem se s tímto jménem ještě nesetkala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2098
22.11.18 00:14

Mně se to jméno nelíbí, ale k vašemu příjmení se hodí.

Edit. Koukám, že reaguji na starou diskuzi:-D.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.2.20 18:17
@Shana píše:
Dalie je nádherné jméno :3 k nějakému přijmení jako Dvořáková by bylo hrozné, to jo ale k Brook je super, rozhodně bych byla pro :pankac:ale asi bych to v Čechách psala bez H, sice je neznělé ale občas by to někdo asi nepochopil :D

Omlouvám se, ale protestuji. Jmenuji se Dalie Dvořáková, moc mě těší. Jméno Dalie se mi moc líbí a jsem za něj velmi ráda. K mému příjmení se mi to líbí a navíc mám iniciály D. D. XD
A vy Kimme, nejspíš píši pozdě a už jste asi vaši holčičku pojmenovali jinak, ale kdyby jste měla další, nebála bych se ji pojmenovat Dalie. Se svým jménem se cítím originální, jelikož je nás v republice myslím jen osm. Tak to by bylo. Přeji jen radosti s vaší malou princeznou! :kytka:
S pozdravem Dalie Dvořáková :mavam:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze