Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Nela26 Edita Původně anglické jméno Edith pochází ze staroanglických slov ead a guth, což znamená „šťastný boj přinášející majetek“.
jako romské určitě ne… moje babička je Edita a to je napůl němka. jméno hezké. ![]()
Jméno Edita momentálně nesnášim, soutěžím s Lindt a nějaká Edita mě právě vyšoupla z prvního místa
takže tuhle diskuzi beru jako provokaci, založena opravdu v pravou chvíli ![]()
Krásné, neobvyklé jméno. Nikoho s tímto jménem neznám a moc se mi líbí.
Je to hezky jmeno, kamaradce rikame edina. Dle me cigansky jmeno je erzika
Máme doma
. Říkáme jí Edi, Edy, Eďo, Eďulo, Eďulko, Editko, když zlobí E-DO!!!
Romské nevím, spíš ne. Podle mě je spíš germánské. Máme německé příjmení, takže se to k sobě krásně hodí.
Ale rozhodně to nedávejte, ať zase nevznikne nějaký boom a není jich moc
. Jsem ráda, že je zatím celkem neprofláknuté.
A co takova Iveta?:-)to je teprve cikansky:-)a mame za jeho vyber moc nedekuju:-)Editka je prekrasny jmeno! jdete dk nej:-)
@Nela26 píše:
Ahoj maminky,
co říkáte jménu Editka? Dali jste některá tohle jméno? Jaké podoby jména používáte?
líbí se mi moc, Ditka:-)
@Acinore píše:
Jméno Edita momentálně nesnášim, soutěžím s Lindt a nějaká Edita mě právě vyšoupla z prvního místa![]()
takže tuhle diskuzi beru jako provokaci, založena opravdu v pravou chvíli
@Nela26 krásný, jedno z jmen, který pro mě osobně splňuje v dnešní době podmínku originality bez zbytečné rádobysvětovosti (tj. nejmenuje se tak každá 3. holčička v parku a přitom to nemlátí do očí s českými příjmeními, nebude muset vysvětlovat pravopis atd. atd.). Taky jsem ho měla v užším výběru.
Edit, Editko, Edý, Ed, Dituš, Ditul…domácí podoby vykrystalizujou samy.
Mě se to jméno nelíbí, je na mě moc tvrdé. Mě se třeba líbí Šárka, Eliška a doma mám nakonec Natálku ![]()
@Nela26 Jmenuji se Edita, je mi 31 let a za celou tu dobu jsem nešlyšela názor že je to romské jméno. To je pěkná blbost.
Mě říkávala jedna paní v práci Edis. Měla jsem jí moc ráda a vždy si na ni vzpomenu když mě tak někdo řekne i když se mi to až tak nelíbí. Já mám nejoblíbenější Edi.Ale to jen taková vsuvka. ![]()
Editka je naše malá sousedka (budou jí 4). Její mamině to taky dost rozmlouvali, jsme malé město a je tu jedna taková Edita, co věčně postává s pivem před místním bufetem, každý rok porodí jedno dítko, které nechá v porodnici… tak si to všichni dost spojovali. Zviklat se ale nenechala, tak mají Editku. Co vím, tak jí říkají Edo, Editko, hodně Edoušu (jak jsme na Moravě, tak se tahle koncovka holt nabízí
.
Jinak mám ještě kamarádku Ditu. Že jde o jméno cigánské jsem taky ještě neslyšela, slyšela jsem to o Iloně, Vanese. Ono to je spíš móda, tihleti spoluobčané si oblíbí nějaké jméno, začnou ho dávat a hned je z toho jméno cigánské, to by pak mohlo být každé druhé jméno ![]()