Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Jméno Ella se mě osobně líbí, ale když začíná to příjmení na Li, tak mi to k sobě moc nejde, ani ne tak kvůli jazykolamu, ale kvůli tomu, že mi to blbě zní. ![]()
Nepřijde mi to jako jazykolam, takže bych se toho nebála. Nebo kamarádka má ještě variantu Elena. Říkají ji Elenka nebo právě Ela.
Dala bych spíš tu Elišku. My kvůli tomu nechceme zase pro holku jméno končící na „na“, protože příjmení začíná na „no“. Taky moc veliký jazykolam. A přijde mi i na dospělou lepší Eliška než Ella, několik Elišek znám
. Ale samozřejmě je to na vás, obě jsou to hezká jména ![]()
například Ella Linková ? proč ne ?
a já vždycky říkám, kolikrát za život se říká to jméno celé ? na úřadech, když se vyvolává při vysvědčení no a ještě když se někde bude představovat úředně a to stejně bude říkat pomalu. koho to zajímá ? každý jí stejně bude říkat jen jménem.
Proč ne??Já mám Elenu…V kalendáři je teprve nedávno 16.3.,ale v porodnici se mně ptali jak jí chci s jedním L nebo se dvěmi,myslím že v tom není žádný problém a na matriku se nemusí!! ![]()
@Bubu25 píše:
V ČB je to tedka skoro sama Ella nebo Ela nebo Eliška![]()
No my jsem ze severozápadu,tady žádnou neznám.ale co mám dělat když se mi líbí.Pak se mi líbí i Terezka ,Barborka a těch je snad ještě víc.Navíc manžel konzerva,takýe nakonec Ella už by pro něj bylo taky moc netip..Tak myslím že spíš ta Eliška a holt ji budu třeba říkat Elo.
U nás je to právě samá Barborka,Kristýnka,Terezka,Viktorka,Veronika,Karrolínka.Ale abych zase dávala jméno co se mi nelíbí jen že se nedává,to bych si nezvykla.
Mě se teda Ella líbí moc, stejně tak i Elen a Elena. Eliška se mi nelíbí vůbec kvůli tomu že představa 50leté paní oslovené Eliško, mě přijde uplně příšerná. Stejně tak i Aničko…Moje sestřenka je Eliška a já jí od mala říkám Elenko nebo Elo, Eli. Takže bych za mě dala Ellu. ![]()
@Bubu25 píše:
V ČB je to tedka skoro sama Ella nebo Ela nebo Eliška![]()
njn já bych neřekla spíš slyším Terezu,Barču,Nikulu,Michalu…a podobně......
@Dice píše:
Mě se teda Ella líbí moc, stejně tak i Elen a Elena. Eliška se mi nelíbí vůbec kvůli tomu že představa 50leté paní oslovené Eliško, mě přijde uplně příšerná. Stejně tak i Aničko…Moje sestřenka je Eliška a já jí od mala říkám Elenko nebo Elo, Eli. Takže bych za mě dala Ellu.
To máš pravdu,taky to tak cítím,ach jo ještě toho manžela spracovat.On furt básní o tý Elišce,ale právě o tý 50ky a ještě po mě prdelatý
Elen se mi taky líbí.Elena už moc ne.
Ahoj holky … nechci nikoho urazit, tak si to prosím neberte osobně
ale … tady to řešení jméno příjmení já prostě nechápu. Věřte tomu, že cokoliv dáte je jen otázkou zvyku … To by muselo být, aby to vypadalo nebo znělo blbě …
My máme v příjmení r a malá se jmenuje Radka … vůbec jsem neřešila, jestli bude ráčkovat nebo něco … kolikrát za život řekne člověk svoje jméno??? Časteji řiká jiná a krkolomější slova … (mimochodem manžel je Roman a na jazyk si při r trochu šlape a nikdy to nikdo neřešil). Nebo bych klidně dala na kluka Lukáš i když přijméní záčíná na Š, no a co …
Takže dejte, co se vám líbí a moc to neřešte ![]()
@avm3 píše:
Ahoj holky … nechci nikoho urazit, tak si to prosím neberte osobněale … tady to řešení jméno příjmení já prostě nechápu. Věřte tomu, že cokoliv dáte je jen otázkou zvyku … To by muselo být, aby to vypadalo nebo znělo blbě …
My máme v příjmení r a malá se jmenuje Radka … vůbec jsem neřešila, jestli bude ráčkovat nebo něco … kolikrát za život řekne člověk svoje jméno??? Časteji řiká jiná a krkolomější slova … (mimochodem manžel je Roman a na jazyk si při r trochu šlape a nikdy to nikdo neřešil). Nebo bych klidně dala na kluka Lukáš i když přijméní záčíná na Š, no a co …
Takže dejte, co se vám líbí a moc to neřešte
No mě spíš šlo o to že s tím příjmením to jméno splývá,tak aby se pak pořád někdo neptal: jak ?ale vzhledem k tomu že bude hlásit dvě l tak to splyvat nebude.
@kika2 píše:
No mě spíš šlo o to že s tím příjmením to jméno splývá,tak aby se pak pořád někdo neptal: jak ?ale vzhledem k tomu že bude hlásit dvě l tak to splyvat nebude.
Toho bych se nebála. A kdyby to časem jako dopělá zjistila, tak by se představovala příjmení a pak jméno. Jak jsem psala, nám začíná příjmení na Š a manželovi bratránci mají Lukáše a Tomáše a v pohodě
Známá má malou Klára Klímová … taky trochu jazykolam, ale líbilo se jí to a teď to berou jako samozřejmost.