Jméno Ella

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6578
27.3.12 08:17

Jméno Ella se mě osobně líbí, ale když začíná to příjmení na Li, tak mi to k sobě moc nejde, ani ne tak kvůli jazykolamu, ale kvůli tomu, že mi to blbě zní. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5254
27.3.12 08:18

Nepřijde mi to jako jazykolam, takže bych se toho nebála. Nebo kamarádka má ještě variantu Elena. Říkají ji Elenka nebo právě Ela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
960
27.3.12 08:18

Dala bych spíš tu Elišku. My kvůli tomu nechceme zase pro holku jméno končící na „na“, protože příjmení začíná na „no“. Taky moc veliký jazykolam. A přijde mi i na dospělou lepší Eliška než Ella, několik Elišek znám :think: . Ale samozřejmě je to na vás, obě jsou to hezká jména ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lenkaamimi
27.3.12 08:19

například Ella Linková ? proč ne ? :-)) a já vždycky říkám, kolikrát za život se říká to jméno celé ? na úřadech, když se vyvolává při vysvědčení no a ještě když se někde bude představovat úředně a to stejně bude říkat pomalu. koho to zajímá ? každý jí stejně bude říkat jen jménem.

• Citovat
  • Upravit
4091
27.3.12 08:30

Proč ne??Já mám Elenu…V kalendáři je teprve nedávno 16.3.,ale v porodnici se mně ptali jak jí chci s jedním L nebo se dvěmi,myslím že v tom není žádný problém a na matriku se nemusí!! :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
166
27.3.12 08:39
@Bubu25 píše:
V ČB je to tedka skoro sama Ella nebo Ela nebo Eliška :nevim: :kytka:

No my jsem ze severozápadu,tady žádnou neznám.ale co mám dělat když se mi líbí.Pak se mi líbí i Terezka ,Barborka a těch je snad ještě víc.Navíc manžel konzerva,takýe nakonec Ella už by pro něj bylo taky moc netip..Tak myslím že spíš ta Eliška a holt ji budu třeba říkat Elo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
166
27.3.12 08:42

U nás je to právě samá Barborka,Kristýnka,Terezka,Viktorka,Veronika,Karrolínka.Ale abych zase dávala jméno co se mi nelíbí jen že se nedává,to bych si nezvykla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10048
27.3.12 08:47

Mě se teda Ella líbí moc, stejně tak i Elen a Elena. Eliška se mi nelíbí vůbec kvůli tomu že představa 50leté paní oslovené Eliško, mě přijde uplně příšerná. Stejně tak i Aničko…Moje sestřenka je Eliška a já jí od mala říkám Elenko nebo Elo, Eli. Takže bych za mě dala Ellu. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4091
27.3.12 08:49
@Bubu25 píše:
V ČB je to tedka skoro sama Ella nebo Ela nebo Eliška :nevim: :kytka:

njn já bych neřekla spíš slyším Terezu,Barču,Nikulu,Michalu…a podobně......

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
166
27.3.12 08:56
@Dice píše:
Mě se teda Ella líbí moc, stejně tak i Elen a Elena. Eliška se mi nelíbí vůbec kvůli tomu že představa 50leté paní oslovené Eliško, mě přijde uplně příšerná. Stejně tak i Aničko…Moje sestřenka je Eliška a já jí od mala říkám Elenko nebo Elo, Eli. Takže bych za mě dala Ellu. :)

To máš pravdu,taky to tak cítím,ach jo ještě toho manžela spracovat.On furt básní o tý Elišce,ale právě o tý 50ky a ještě po mě prdelatý :lol: Elen se mi taky líbí.Elena už moc ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1556
27.3.12 09:08

Mně se Ella líbí moc a k příjmení na Li mi to nijak nevadí ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25182
27.3.12 09:25

Ahoj holky … nechci nikoho urazit, tak si to prosím neberte osobně :oops: ale … tady to řešení jméno příjmení já prostě nechápu. Věřte tomu, že cokoliv dáte je jen otázkou zvyku … To by muselo být, aby to vypadalo nebo znělo blbě …
My máme v příjmení r a malá se jmenuje Radka … vůbec jsem neřešila, jestli bude ráčkovat nebo něco … kolikrát za život řekne člověk svoje jméno??? Časteji řiká jiná a krkolomější slova … (mimochodem manžel je Roman a na jazyk si při r trochu šlape a nikdy to nikdo neřešil). Nebo bych klidně dala na kluka Lukáš i když přijméní záčíná na Š, no a co …
Takže dejte, co se vám líbí a moc to neřešte :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
166
27.3.12 11:51
@avm3 píše:
Ahoj holky … nechci nikoho urazit, tak si to prosím neberte osobně :oops: ale … tady to řešení jméno příjmení já prostě nechápu. Věřte tomu, že cokoliv dáte je jen otázkou zvyku … To by muselo být, aby to vypadalo nebo znělo blbě …
My máme v příjmení r a malá se jmenuje Radka … vůbec jsem neřešila, jestli bude ráčkovat nebo něco … kolikrát za život řekne člověk svoje jméno??? Časteji řiká jiná a krkolomější slova … (mimochodem manžel je Roman a na jazyk si při r trochu šlape a nikdy to nikdo neřešil). Nebo bych klidně dala na kluka Lukáš i když přijméní záčíná na Š, no a co …
Takže dejte, co se vám líbí a moc to neřešte :)

No mě spíš šlo o to že s tím příjmením to jméno splývá,tak aby se pak pořád někdo neptal: jak ?ale vzhledem k tomu že bude hlásit dvě l tak to splyvat nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25182
28.3.12 07:08
@kika2 píše:
No mě spíš šlo o to že s tím příjmením to jméno splývá,tak aby se pak pořád někdo neptal: jak ?ale vzhledem k tomu že bude hlásit dvě l tak to splyvat nebude.

Toho bych se nebála. A kdyby to časem jako dopělá zjistila, tak by se představovala příjmení a pak jméno. Jak jsem psala, nám začíná příjmení na Š a manželovi bratránci mají Lukáše a Tomáše a v pohodě :) Známá má malou Klára Klímová … taky trochu jazykolam, ale líbilo se jí to a teď to berou jako samozřejmost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
23.2.14 21:12

Já mám doma Nellu a je to jako Ella s N a líbí se mi víc :mavam: :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie