Jméno Ella

Napsat příspěvek
Velikost písma:
17154
15.6.11 22:39
vercicek píše:
Elen jsem měla vybranou právě předtím, ale nějak mi u manži neprošla :roll:

taky máme Elen :wink: když jsem s tim přišla, manžel chvíli taky remcal :mrgreen: ale pak jsem navrhla Lindu tak bral Elen ještě rád :lol: často požíváme zkráceně Ela a slavíme 16. března i když je to v kalendáři nenašla
známá má přímo Ellu - pokud vím, nikde jim to schválit nemuseli a svátek slaví taky 16.března

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3622
15.6.11 22:51

doporucuju kouknotu do knizky od Knappovy..tam najdes veskerou podobu toho jmena, vyznam a i kdy slavi svatek..
a jmena ktery jsou uvedeny v ty knizce jsou u nas povoleny a na matrice se ridi prave touhle knizkou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2237
16.6.11 07:17

my máme Elišku (už sice skoro 9.letou), ale s Ellama a Emama to dopadne tak, jak za nás s Eliškama. Chodili jsme na plavčo a tam ve skupině 11 dětí 5 Elišek, 2 Štěpánkové a 4 různá jiná jména-síla. Tak aby se naše Eliška odlišovala a ve škole ji pak v případě, že by byly třeba tři Elišky nemuseli říkat příjmením, tak dostala druhé jméno, takže je Eliška Anna.
Sestřenka zase nechtěla Alžbětu, ale jen Bětu a stačilo se zeptat jen na matrice, jestli je možno dát tuto variantu a problém nebyl. Svátek slaví stejně na Alžbětu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4333
16.6.11 07:57

Dobré ránko, tak my máme taky Elen, a jak tak koukám tak to přestává být neobvyklé jméno, každopádně určo se kvůli Elle nemusí na matriku co jsem koukala, tak jde i Ellen, Elle a ještě tam bylo něco co je schválený. Každopádně ať už se rozhodnete pro cokoli tak přejeme zdravé miminko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7182
16.6.11 08:02
chaala píše:
Jméno Ella už je v kalendáři-16.března. Takže určitě nikam chodit nemusíte :wink: , je schválené.

Tak to já mám zaostalej kalendář, 16. března tam mám pořád Elenu a Herberta :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
925
16.6.11 08:42

Ella je hezké, ale jak tu holky napsaly, je to tvrdé. Mě se vždycky líbila Elena. Není to úplně všední, ale víc české. Ale nemluvím ti do toho, mamka se mi snažila mluvit do jmen a málem se smrtelně urazila, když sem jí řekla,že to budou moje děti a ona si taky mohla dát jaké chtěla. :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4359
16.6.11 08:47

my máme Ellu a Annu a nikam jsem nemuseli - vybrala jsem ať maj stejně dlouhá jména :wink:
A nijak tvrdé mi to nepřijde - říkáme jí Elinka, Elča, Elí :wink: Pro dítě zdrobnějim vymyslíte určitě hodně a v dospělosti je to pak moc hezké jsméno :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
150
16.6.11 11:09

Luciana83 souhlasím:) je to stejné jako s Dorotou, co se mi taky hrozně líbí, když je malá tak jí můžeme říkat Dorotka nebo Dorka a až vyroste tak Dorota…obě jména mi přijdou krásný a zajímavý…a tvrdě můžou znít i klasická jména, která mají původní tvar úplně jiný jako třeba Zuza nebo Anča, což nesnáším:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
SandraM
16.6.11 13:20

Ella je moc pěkný jméno :)

• Citovat
  • Upravit
el2358
24.10.11 12:18

To je bezva chci taky Ellu, ale bude mi trochu vaditli,ze to kazdy bude vyslovovat jinak.Spravne je to El.

• Citovat
  • Upravit
4359
2.11.11 14:49
el2358 píše:
To je bezva chci taky Ellu, ale bude mi trochu vaditli,ze to kazdy bude vyslovovat jinak.Spravne je to El.

to záleží v jaké zemi. Kamarádka je Ella a je Holanďanka a všichni jí vyslovují Ela, nebo /Ila/. :wink: takže záleží v jaký jsi zemi a neřešila bych to :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kika 2
27.3.12 08:10

Myslíte že by šlo dát jméno Ella,když příjmení začíná na Li…Ty tři L jestli to není jazykolam.Je to tip.české příjmení.Variantou je ještě Eliška,což by šlo určitě,ale nějak mi to nejde k dospělý ženský.Dvě jména nechceme určitě.

• Citovat
  • Upravit
6578
27.3.12 08:17

Jméno Ella se mě osobně líbí, ale když začíná to příjmení na Li, tak mi to k sobě moc nejde, ani ne tak kvůli jazykolamu, ale kvůli tomu, že mi to blbě zní. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5254
27.3.12 08:18

Nepřijde mi to jako jazykolam, takže bych se toho nebála. Nebo kamarádka má ještě variantu Elena. Říkají ji Elenka nebo právě Ela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
960
27.3.12 08:18

Dala bych spíš tu Elišku. My kvůli tomu nechceme zase pro holku jméno končící na „na“, protože příjmení začíná na „no“. Taky moc veliký jazykolam. A přijde mi i na dospělou lepší Eliška než Ella, několik Elišek znám :think: . Ale samozřejmě je to na vás, obě jsou to hezká jména ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze