Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@konev92 Děláš si legraci, že? To spojení jména a příjmení je hrůza. Chudák dítě.
@Aries6 píše:
A mimochodem se mi vybavila Baby z Hříšného tance. Nebyla taky Francis? Nebo tak nějak, neumím to napsat.
Byla. A hned v úvodu říkala, že to jméno nesnáší.
Třeba bude malá Konvičná taky Baby. ![]()
@mroe píše:Časová i názorová shoda.
Mozna proto ji rikaji „baby“, ne? Ovsem, jiste se nejmenovala Konvicna, tim jsem si dost jista.
@niklova15 píše:
Jste teda super kamosky holky
a co se rozčiluješ? chtěla názory tak je má.. hlavně klid
@niklova15 píše:
a kvůli tomu ses musela registrovat?
![]()
jinak jméno se mi celkem líbí, ale s tím příjmením je to příšerný.
@niklova15 píše:Čí kámošky?
@konev92 Francis je ovšem klučičí varianta. Když už, tak Frances.
Ne, nelíbí. K příjmení se to hodí asi jako wasabi na koblihu.
Příspěvek upraven 09.03.17 v 21:52
No já původě myslela, že to má být na kluka, Francis Konvičný by znělo o malilililililinko líp než Francis KOnvičná, ale teda nesedí mi ani jedno, nehodí se to k sobě.
@niklova15 píše:
ale my nejsme kamarádky a navíc kamarádce bych pravdu řekla
@Kassy píše:
Jméno Francis jako takové se mi líbí, ale v kombinaci s tím příjmením je to hrůza.Já jsem zastánce netradičních jmen, nemyslím, že by všude musely běhat jen samé Sofinky a Terezky,ale musí to trochu ladit s příjmením a dávat nějaký smysl.
Co dát oficiálně Františka a Francis jí jenom říkat v rodině?
Tak zrovna Sofie u nás tradici vůbec nemá, dává se tak posledních 10 let. Takže tu klidně můžeš vzít na milost, když se bavíme o tradicích. Před 100 a více lety se u nás dávala její počeštěná obdoba - Žofie.
@Fialová7 píše:
Nelíbí se mi. Ale vaše věc. Klidně si jí dejte, alespoň bude méně těch žen, jejichž jméno se zase líbí mně.Je jedno, jestli není v kalendáři, ale není v knize od Miloslavy Knappové, to je problém. Takže musíte si přímo p. Knappovou zažádat o znalecký posudek na toto jméno a cena se pohybuje asi kolem 1000 Kč, to nevím jistě.
Příspěvek upraven 09.03.17 v 21:40
Já si Teda nejsem jistá, ale myslím že se za jména už neplatí.. Pokud jsou v zahraničí v kalendáři, což Francis je ![]()
Já původně taky myslela, že to má být jméno pro kluka. K příjmení se absolutně nehodí, samo o sobě se mi taky nijak extra nelíbí.
Tak v USA je plno(v překladu)sedmikrásek, fazolí, léta, perlí, hvězdiček, sluníček, paríží, cézarů, ježíšů…a nikdo to neřeší, líbí se jim to.My v Čechách máme zatím ještě vkus a často řešíme zda to ladí s přijmením.
Tak když se to tazatelce líbí, ať si to dám. Mě se líbí Franciska. Komtesa Franciska byla v jednom starém německém filmu který miluju. Ovšem já bych s dala to jméno jen kdyby ladilo s přijmením, ale k českému přijmení bych dala Františku a říkala bych jí Francis. ![]()
Taky nevím o tom, že by se za jméno platilo a Francis v knize bude.Zas tak neobvyklé to není.
@Terezameggi Jestli je to oficiální jméno (pozor USA nebrat jako vzor, tam si můžou dát co chtějí), tak už by bylo většinou u Knappové zapsané. Ta uznává tyto tvary jména:
Františka, Franziska, Francisca, Franzine, Francine, atd. Pouze Francis tam zkrátka není, takže na matrice může být zakladatelka vyzvána, ať doloží znalecký posudek na toto jméno a ten se zkrátka platí. Podle nějakého staršího článku cca 600-1000Kč. V zahraničních kalendářích je „Francis“ pouze mužským jménem, což odporuje českému zákonu, že se dítě nesmí pojmenovat jménem opačného pohlaví.