Jméno Francis

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
512
9.3.17 21:42

@konev92 Děláš si legraci, že? To spojení jména a příjmení je hrůza. Chudák dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75452
9.3.17 21:42
@Aries6 píše:
A mimochodem se mi vybavila Baby z Hříšného tance. Nebyla taky Francis? Nebo tak nějak, neumím to napsat.

Byla. A hned v úvodu říkala, že to jméno nesnáší.
Třeba bude malá Konvičná taky Baby. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75452
9.3.17 21:43
@mroe píše:
Mozna proto ji rikaji „baby“, ne? Ovsem, jiste se nejmenovala Konvicna, tim jsem si dost jista.
Časová i názorová shoda. :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
9.3.17 21:45

Jste teda super kamosky holky :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
9.3.17 21:47
@niklova15 píše:

a co se rozčiluješ? chtěla názory tak je má.. hlavně klid

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
9.3.17 21:48
@niklova15 píše:

a kvůli tomu ses musela registrovat? 8o 8o

jinak jméno se mi celkem líbí, ale s tím příjmením je to příšerný.

• Citovat
  • Upravit
75452
9.3.17 21:49
@niklova15 píše:
Čí kámošky? 8o 8o
Zakladatelka se zeptala, co si myslíme o jménu Francis Konvičná, a my popravdě píšeme, že nám to připadá jako hrůzinec. :(
Bylo by kamarádštější napsat, že je to prostě nádhera, když si to nemyslíme?
Pokud si to někdo myslí, napíše to zrovna tak, ne?
Jestli to mrně tak pojmenovat chtějí, prostě to udělají, ať si diskuzní fórum myslí cokoli, ne? :nevim:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
647
9.3.17 21:51

@konev92 Francis je ovšem klučičí varianta. Když už, tak Frances.

Ne, nelíbí. K příjmení se to hodí asi jako wasabi na koblihu.

Příspěvek upraven 09.03.17 v 21:52

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
9.3.17 21:51

No já původě myslela, že to má být na kluka, Francis Konvičný by znělo o malilililililinko líp než Francis KOnvičná, ale teda nesedí mi ani jedno, nehodí se to k sobě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27584
9.3.17 21:55
@niklova15 píše:

ale my nejsme kamarádky a navíc kamarádce bych pravdu řekla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
9.3.17 21:56
@Kassy píše:
Jméno Francis jako takové se mi líbí, ale v kombinaci s tím příjmením je to hrůza. :roll: Já jsem zastánce netradičních jmen, nemyslím, že by všude musely běhat jen samé Sofinky a Terezky,ale musí to trochu ladit s příjmením a dávat nějaký smysl.
Co dát oficiálně Františka a Francis jí jenom říkat v rodině?

Tak zrovna Sofie u nás tradici vůbec nemá, dává se tak posledních 10 let. Takže tu klidně můžeš vzít na milost, když se bavíme o tradicích. Před 100 a více lety se u nás dávala její počeštěná obdoba - Žofie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
117
9.3.17 21:57
@Fialová7 píše:
Nelíbí se mi. Ale vaše věc. Klidně si jí dejte, alespoň bude méně těch žen, jejichž jméno se zase líbí mně.

Je jedno, jestli není v kalendáři, ale není v knize od Miloslavy Knappové, to je problém. Takže musíte si přímo p. Knappovou zažádat o znalecký posudek na toto jméno a cena se pohybuje asi kolem 1000 Kč, to nevím jistě.

Příspěvek upraven 09.03.17 v 21:40

Já si Teda nejsem jistá, ale myslím že se za jména už neplatí.. Pokud jsou v zahraničí v kalendáři, což Francis je :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2202
9.3.17 22:01

Já původně taky myslela, že to má být jméno pro kluka. K příjmení se absolutně nehodí, samo o sobě se mi taky nijak extra nelíbí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5837
9.3.17 22:03

Tak v USA je plno(v překladu)sedmikrásek, fazolí, léta, perlí, hvězdiček, sluníček, paríží, cézarů, ježíšů…a nikdo to neřeší, líbí se jim to.My v Čechách máme zatím ještě vkus a často řešíme zda to ladí s přijmením.
Tak když se to tazatelce líbí, ať si to dám. Mě se líbí Franciska. Komtesa Franciska byla v jednom starém německém filmu který miluju. Ovšem já bych s dala to jméno jen kdyby ladilo s přijmením, ale k českému přijmení bych dala Františku a říkala bych jí Francis. ;)
Taky nevím o tom, že by se za jméno platilo a Francis v knize bude.Zas tak neobvyklé to není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
284
9.3.17 22:06

@Terezameggi Jestli je to oficiální jméno (pozor USA nebrat jako vzor, tam si můžou dát co chtějí), tak už by bylo většinou u Knappové zapsané. Ta uznává tyto tvary jména:
Františka, Franziska, Francisca, Franzine, Francine, atd. Pouze Francis tam zkrátka není, takže na matrice může být zakladatelka vyzvána, ať doloží znalecký posudek na toto jméno a ten se zkrátka platí. Podle nějakého staršího článku cca 600-1000Kč. V zahraničních kalendářích je „Francis“ pouze mužským jménem, což odporuje českému zákonu, že se dítě nesmí pojmenovat jménem opačného pohlaví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze