Jméno Jan

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
smurfka
14.2.12 07:56

chtělo by to aby se objevila nějaká matrikářka:o))
taky bych chtěla když už napsal do RL jméno HOnza a ne Jan.
Tak nevím..jste mě tak nahlodali že asi napíšu mail na MÚ.. :mrgreen:

já mám přítele HOnzu a ten když na něho babičky volali Jeníku tak u toho rozstl..mě osobně se to taky nelíbí..celou dobu mu říkám Honzo..takže na Jana nebo Jena bych si nezvykla..Zase vím že když mu dáme jméno Jan a budem mu říkat Honzo, tak když pak na něho ve školce nebo škole někdo zavolá Jane tak ani nebude vedet ze to je na něho..
viz muj brácha..Pro mamku to byl od narození Bobeš..říkala mu tak doma, říkali mu tak děcka venku prostě všichni..bobe, bobeši..no a když šel na zápis do školy, tak na něho samozřejmě zavolali Tomáši ( učitelky ) a on vůbec nevěděl že jde o něho..

• Citovat
  • Upravit
5468
14.2.12 08:01

Nevím, jestli už tu někdo psat Pepu, ale je to od svatého Josefa, Pater Putativus, zkratka P.P., a z toho je Pepa… je to tak i v dalších jazycích, napři. španělština José = Pepe :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PetkaK
14.2.12 08:39
Violet83 píše:
Meliorko, kdoví, možná jo. Na druhou stranu to ber tak, že většinou mu každý bude říkat Honzo, Honzíku… A Jan bude jen když půjde o např. úřední záležitosti.

S tím třeba nesouhlasím - my máme Alžbětu, takže má milion a víc variant a slyší jen na Alžbětka, Alžběta, Ali. Na Bety jsem alergická a snažím se to dát najevo, a na Bětku a Bětušku prostě neslyší. Je to tím, že jsme chtěli aby se na ní jako na miminko mluvilo „jedním“ jménem, aby to rozeznala. Naučila se dobře slyšet když slyší zkrátka do AL… ale Bětka a Bětuška je pro ní zatím cizí. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
smurfka
14.2.12 09:10
PetkaK píše:
Violet83 píše:
Meliorko, kdoví, možná jo. Na druhou stranu to ber tak, že většinou mu každý bude říkat Honzo, Honzíku… A Jan bude jen když půjde o např. úřední záležitosti.
S tím třeba nesouhlasím - my máme Alžbětu, takže má milion a víc variant a slyší jen na Alžbětka, Alžběta, Ali. Na Bety jsem alergická a snažím se to dát najevo, a na Bětku a Bětušku prostě neslyší. Je to tím, že jsme chtěli aby se na ní jako na miminko mluvilo „jedním“ jménem, aby to rozeznala. Naučila se dobře slyšet když slyší zkrátka do AL… ale Bětka a Bětuška je pro ní zatím cizí. :nevim:

OT..čau Peti..jak pokračujete? vše Oka?

• Citovat
  • Upravit
6868
14.2.12 10:22
PetkaK píše:
Violet83 píše:
S tím třeba nesouhlasím - my máme Alžbětu, takže má milion a víc variant a slyší jen na Alžbětka, Alžběta, Ali. Na Bety jsem alergická a snažím se to dát najevo, a na Bětku a Bětušku prostě neslyší. Je to tím, že jsme chtěli aby se na ní jako na miminko mluvilo „jedním“ jménem, aby to rozeznala. Naučila se dobře slyšet když slyší zkrátka do AL… ale Bětka a Bětuška je pro ní zatím cizí. :nevim:

To chápu, jméno Alžběta nabízí podle mě daleko víc variant a ani jedna není vyloženě „vžitá“ jako je to právě u jména JAN - HONZA. Myslím, že oprvdu drtivá většina lidí v CR bude Janovi říkat prostě Honzo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PetkaK
14.2.12 11:02
Violet83 píše:
To chápu, jméno Alžběta nabízí podle mě daleko víc variant a ani jedna není vyloženě „vžitá“ jako je to právě u jména JAN - HONZA. Myslím, že oprvdu drtivá většina lidí v CR bude Janovi říkat prostě Honzo.

To je pravda, mám bráchu Jakuba, a v životě mu snad nikdo neřekl jinak než Kubo.

• Citovat
  • Upravit
6868
14.2.12 11:02
PetkaK píše:
Violet83 píše:
To chápu, jméno Alžběta nabízí podle mě daleko víc variant a ani jedna není vyloženě „vžitá“ jako je to právě u jména JAN - HONZA. Myslím, že oprvdu drtivá většina lidí v CR bude Janovi říkat prostě Honzo.
To je pravda, mám bráchu Jakuba, a v životě mu snad nikdo neřekl jinak než Kubo.

Kubíčka mám doma a Jakube mu říkám jen když něco provede nebo se zlobím… :pankac: :pankac: :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PetkaK
14.2.12 11:04
smurfka píše:

U nás dobrý :) - už jen 3m, tak trošku plaším, malá stále v postýlce, ale kočárek už opustila, nechce v něm být ani minutu :)
Výbavu mám, tak to neřeším, jen sehnat vaničku.

A koukám že máte vybrané jméno - to my ani omylem, nějak jsme ještě neměli čas to pořádně probrat, veškeré moje návrhy byli smeteny ze stolu, tak uvidíme na čem se nakonec dohodneme :)

• Citovat
  • Upravit
5468
14.2.12 11:17
PetkaK píše:
Violet83 píše:
To je pravda, mám bráchu Jakuba, a v životě mu snad nikdo neřekl jinak než Kubo.

Mám bráchu Jakuba a nikdy jsme mu doma neřekli Kubo, jedině Jakube, babičky občas Jakoubku… Mezi kamarády je to různé, jak Jakub, tak Kuba používají… :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6868
14.2.12 11:21
bumbinka píše:
PetkaK píše:
Violet83 píše:
Mám bráchu Jakuba a nikdy jsme mu doma neřekli Kubo, jedině Jakube, babičky občas Jakoubku… Mezi kamarády je to různé, jak Jakub, tak Kuba používají… :)

No já jsem konzerva a nějak jsem nepropadla těm moderním jménům co teď frčí. Tím nechci říct, že se mi nelíbí, to vůbec… A chtěla jsem aby to jméno mělo různé "výrazyů nebo jak to říct. Prostě každ jmno se dá říci různými způsoby ale plácnu třeba martin, zůstane vždy Martinem, jen to bude třeba Martínek, Marťas a tak. což zase nemyslím tak, že se mi to jméno nelíbí abych se někoho nedotkla…

No tak dopadl Kuba, jméno se mi líbí, jen je ho opravdu hodně. Na podzim ještě když bylo hezky jsme byli s malým na hřišti. Bylo tak celkem sedm dětí včetně nás. Šest kluků a jedna holčička. Pět z nich mělo jméno Jakub :zed: :zed: :zed: Ale co, ten můj Kuba Kubikula bude vždy jen jeden… :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20296
14.2.12 11:24
Violet83 píše:
PetkaK píše:
Violet83 píše:

Proto bych si nechala zapsat do RL jméno Janek :mrgreen: Kdyby na to přišlo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7932
14.2.12 11:25
RyBANA píše:
Violet83 píše:
PetkaK píše:
Violet83 píše:
Proto bych si nechala zapsat do RL jméno Janek :mrgreen: Kdyby na to přišlo…

tak tak, kdyby, tak bych nechala přímo jméno Janek :palec: koukala jsem a jsou lidi toho jména, takže by ho na matrice měli uznat :) ještě jsem přemýšlela nad Vítkem (ve tvaru Vítek, ne Vít ani Vítězslav) a ten taky jde…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
14.2.12 12:07
PetkaK píše:
smurfka píše:

U nás dobrý :) - už jen 3m, tak trošku plaším, malá stále v postýlce, ale kočárek už opustila, nechce v něm být ani minutu :)
Výbavu mám, tak to neřeším, jen sehnat vaničku.

A koukám že máte vybrané jméno - to my ani omylem, nějak jsme ještě neměli čas to pořádně probrat, veškeré moje návrhy byli smeteny ze stolu, tak uvidíme na čem se nakonec dohodneme :)

zatím je to jméno jen pracovní..prostě se mi nezdá na kluka žádné pěkné jméno no..všechny jsou takové obyčejné.. :oops: tak možná to bude Honzík možná ne..ještě nevím.
No když se nemůžete dohodnout tak prostě po porodu řekneš první co tě napadne a tak to bude :mrgreen: tchýně to tak prý udělala..měla vybrané dvě jména a když se jí zeptali kdo to teda bude tak řekla uplně něco jiného:o))

• Citovat
  • Upravit
8
25.2.12 09:11

Zdravím, Jan pochází z německého Hans!!! :kytka: Tak šťastnou volbu!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
25.2.12 09:15

Teda přesněji řečeno Honza :arrow: Hans

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie