Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@allmeyo píše:
@jannina1 no vidíš tak to jsem ani nevědělav mém okolí není žádný Jaromír tak sem to nikdy neřešila
Pamatuju si ještě ze školy-Karel Jaromír Erben ![]()
Super jméno!!!Zase přijde do módy, pěkné české, doporučuji
žila jsem venku a mám dost všem Arthurů, Maxmilianů, Jamesů, Johnů a Thomasů ![]()
Já bych nedala, mám tátu Jardu, bráchu Járu, tetu Jarču a sestřenici Jarušku, muj děda byl Jaroslav… no prostě jsme rodina Jarinů
mně se nelíbí to oslovení Járo, protože moje mamka tak říká svojí sestře i svýmu synovi, no prostě takovej tvar pro ženský i chlapy a nadšený z toho nejsou ani jeden
a zase jiná paní oslovuje mojeho tátu, obrovskýho chlapa, Jááárko (písklavým hlasem) brrr
a moje mamka, když se rozněžní, tak říká svýmu synovi, mojemu bráchovi, stokilovýmu chlapovi, Járečku ![]()
@yourlady píše:
Super jméno!!!Zase přijde do módy, pěkné české, doporučujižila jsem venku a mám dost všem Arthurů, Maxmilianů, Jamesů, Johnů a Thomasů
Jedná se o jméno slovanského původu, odvozené ze slova „jaryj“, jehož význam je jednak „vznětlivý“, jednak „silný, mocný“.
nikoli ceske, ale slovanske ![]()
Mě s enelíbí tato jména vůbec
jaroslav, Miroslav, vsichni ti slavove ![]()
Mě se Jarda moc líbí, je to jméno které už se dneska moc nedává. Líbí se mi stokrát víc než nějaký, Sebík, Samík, Maxík máme toho plnou školku ![]()
@sabuskasabka my máme v rodině i říkáme mu JAJO
ale nečertí se, ba naopak, líbí se mu to ![]()
Muj manzel se tak jmenuje. Svoje jmeno rad nema, ja osobne bych ho diteti nedala. Proto mame syna Jaromira ![]()
Mě se jméno Jaroslav líbí
A ne jenom proto, že Jaroslav je můj manžel, jmenuje se i tak manželův táta a můj táta je Jaromír. My používáme většinou oslovení Jareček, když zlobí tak Jarek, děti volají Jarý. Když jsme byla v porodnici, tak sestřičky říkaly, že toto krásné české jméno už skoro nikdo nedává a chodily se na nás dívat jako na exemplář. ![]()
Mě se to jméno moc nelíbí, zdrobněliny jsou nejčastěji asi Jaroušek, Jarík
. Já jsem Jaroslava a nejradši bych se nechala přejmenovat
Ale to je jen můj názor
![]()
@Tarinka píše: Více
Ahoj já se jmenuji Jaroslav a musím říct že sem s tím jménem spokojený nepřijde mi vůbec staré ba naopak zní moderně a hlavně kladně je to pozitivní jméno oslavuješ nebo slavíš jaro naproti tomu Jaromír zní negativně ale je možné že právě to negativní jakoby víc přitahuje. Jaroslav patří ke jmenům jako je Radoslav nebo Vítězslav. Radoslav je úplně pozitivní a krásně znějící jméno podle mě top na muže u nás je to jako jen můj osobní názor.
@sabuskasabka píše: Více
Ahoj určitě ho dej je to krásné znějící a pozitivní jmeno oproti Jaromírovi ten zní negativněji. Patří ke jménům jako je Radoslav nebo Vítězslav. Myslíš že by se dalo odsouhlasit na matrice jméno Jaran?