Jméno Jaroslav, oslovení a zdrobněliny

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Nicolink
26.1.14 14:09

Já měla dědu Jaroslava a bohužel v dubnu to budou dva roky co umřel - náhle - zásahlo to celou rodinu, protože díky němu sme tak nějak drželi pohromadě :andel: takže…kdybych před rokem čekala chlapečka tak bych po dědovi Jarouška klidně dala :palec:…jenže máme holčičku a ještě navíc je Jaroslav i můj biologický otec a s tm se jaksi nevídám a nerada bych aby si myslel, že je to po něm…ale nebýt toho Jarinka bych dala :srdce:

• Citovat
  • Upravit
3774
26.1.14 14:11

Líbí se mně, když někdo zachová tradici. Já jsem ji porušila a teď docela lituju.

Znám chlapce - Jarouška - 15 let, stále se směje, takové sluníčko :mrgreen:. Dalšího pak dospělého chlapa a je moc fajn.

Jméno mně připadá rozhodně sympatičtější než Dominik, Tadeáš, Robin, Denis, apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31379
26.1.14 14:11

Nelíbí, přijde mi nemužné…ale to je prostě věc názoru. Zdrobněliny klasika-Jarda, Jarek, Jarin, Jaroušek, Jára, slyšela jsem dokonce Jajík, krajově se možná někde užívá i Slávek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10048
26.1.14 14:12

Znám je i na malinkých dětěch a to většinou tím že jsou pojmenovaní po tatínkovi.
Osobně se mě vůbec nelíbí, stejně tak jako většina takových -slav, -mír. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2499
26.1.14 14:13
@Anonymní píše:
Ahoj, jak se Vám líbí tohle jméno? Daly byste ho? Myslíte, že se už dává málo? No a jaké znáte jeho hezké zdrobněliny nebo jiné podoby tohoto jména? Děkuju

Tak jsem asi divná, protože já doma Jarouška mám :mrgreen: ale teď bez legrace, můj manžel je Jaroslav a jeho otec je Jaroslav a děda byl, atd. když s tím na mě manžel vyrukoval, že chce taky Járu, jsem myslela že se zbláznil, no a jak to nakonec dopadlo :mrgreen: a teď už bych si snad ani jiné jméno nemohla představit. A už se mi i přestali líbit Tadeášové, Matyášové apod. a to jsem takové jméno chtěla dát. A každé jméno je hezké, když se hezky řekne ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
468
26.1.14 14:16

Mě se líbí, mám bráchu Járu, můj taťka je taky Jarda, no když byl brácha malej, tak samozřejmě Jaroušek :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14110
26.1.14 14:22

Zrovna tu vedle mě sedí paní, ketrá má manžela, syna i vnuka jaroslava…jarku, járo, jari, jájo malému..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5002
26.1.14 14:23

Jméno se mi moc líbí. Asi bych ho nedala, ale na poslech mi nevadí. Měla jsem dost Járů spolužáků na základce, tam to jméno frčelo. Později už jsem ale skoro žádného sama neučila. U nás zase manžel bojuje o rodinnou tradici jména Jiří. Taky proti němu nic nemám, ale váhám. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
467
26.1.14 14:26

A mně se Jareček, Jarda líbí. Proč ne. Stokrát lepší než třeba Samuel. A navíc on taky věčně nebude miminko, aby se mu pořád muselo říkat zdrobněle. Jarda je fajn. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13021
26.1.14 14:28

Jaroušek se mi líbí moc. Mam ráda hezká česká jména a tohle rozhodně hezké je :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
417
26.1.14 14:37

Takto se jmenuje sestřenky přítel, říká mu Járo, to se mi hrozně líbí :) Jára by se mi líbilo říkat i mimču, ale Jaroslav mi na dítě přijde divné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
26.1.14 14:39

Jaroušek je milý, nadčasový a v dnešní době neokoukaný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
161
26.1.14 14:40

Mě se to jméno líbí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11439
26.1.14 14:40
@allmeyo píše:
Mě se to jméno taky líbí a znám chlapa, který vyžaduje, aby se mu říkalo Jaromíre. Jardo nebo Járo se mu říkat nesmí :)

A to si tak nechává říkat, i když se jmenuje Jaroslav? :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3175
26.1.14 14:42

Jmeno se mi moc nelibi, nicmene se tak jmenuje i muj syn :mrgreen: Je to tradice v rodine chlapa a ja jsem se k tomu nechala ukecat a taky jsem nechtela pretrnout rodinnou tradici…ted uz jsem se.s.tim szila :mrgreen: Rikame mu nejcasteji Jajo, Jardo, Jarousku.

Edit…jinak kdybych nedala tohle jmeno, urcite bych dala jine klasicke ceske jmeno. V dnesni dobe je to vsude kolem jen sami Sebastian, Tobias atd. a cesky jmena moc na dracku nejdou. Tak bude v dospelosti trosku oroginalnejsi.

Příspěvek upraven 26.01.14 v 14:44

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko