Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Moc se mi nelibi ape zdrobneliny- Jarda, Jarousek, Jajinek, Jaja(tak si bude rikat dokud nebude umet R)…Me se nelibi ten zaklad: Jaroslav ale zdrobneliny jsou pekne ![]()
@jakuve Tak to jsme na tom stejně, u manžela se to jméno dává po generace. Kdybych nedala Jaroslava dala bych Honzu po svým taťkovi, to se mi moc líbí a i k malému by se to hodilo, ale mám ještě bratra(taky Jan) a ten ho chtěl dát svému synovi(nakonec mají holčičku) takže jsem ho nechtěla jakoby ukrást ![]()
@Fjodorka Jo jo dělá se samýma chlapama a přímo vyžaduje, aby ho oslovovali Jaromíre ![]()
Znám, nevadí mi, říkají mu „Jajdo“ nebo „Jájo“, za mě spíš Jaromír z os. důvodů ![]()
@allmeyo To je jako kdybych já, Kateřina, si nechávala říkat třeba Karolína
![]()
Oslovení Jaroušek mě rve uši. Každý máme jiný vkus. Proto nevím, co od této diskuse čekáš. 100 lidí 100 názorů.
@allmeyo píše:
@Fjodorka Jo jo dělá se samýma chlapama a přímo vyžaduje, aby ho oslovovali Jaromíre
Vždyť je to jiné jméno ![]()
@jannina1 Jaroslav nebo Jaromír jemu to je asi jedno.Ani teda nevím jestli je Jaromír v kalendáři ![]()
Jaroslav se mi libi bez tech zdrobnelin- Jarousek mi pripomina nejakeho plesateho, oslizleho brejlouna
nevim, proc…Ale u nas se rika: Jarda, Jaryn nebo taky Slavek. Spis bych byla pro Jaromira, zni to tak trochu „vzneseneji“ a muze se mu rikat Mirku, coz se mi libi
@KlaraBoch Slávek je taky pěkný jméno, ale nějak nerozumím tomu proč se Jaroslavovi říká i Slávek to je taky úplně jiný jméno né ![]()
@allmeyo píše:
@jannina1 Jaroslav nebo Jaromír jemu to je asi jedno.Ani teda nevím jestli je Jaromír v kalendáři
Jasně, že je. Slaví se 24.září. Jméno je to ale uplně jiný…
Kdyby se tak jmenoval manžel, děda kterého jsem měla moc ráda apod, dala bych jinak asi ne.Je to ale normální jméno, v pohodě.
@jannina1 no vidíš tak to jsem ani nevěděla
v mém okolí není žádný Jaromír tak sem to nikdy neřešila ![]()
@allmeyo píše:
@KlaraBoch Slávek je taky pěkný jméno, ale nějak nerozumím tomu proč se Jaroslavovi říká i Slávek to je taky úplně jiný jméno né
Znám Jaroslavů několik, žádnýmu se tedy Slávek neříká. Ale pokud někde jo, je to odvozený z koncovky-Jaroslávek. ![]()