Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahojky maminky, hodí se k sobě jména Nela a Nina? Moc se mi líbí a mám ráda krátké jména. Máte doma holčičku s tímhle jménem a jak ji říkáte? Děkuji ![]()
Nehodí ![]()
edit. omlouvám se pochopila jsem to tak, že myslíš dvě jména za sebou, ne, jména pro dvojčátka… v tom případě to je fajn, proč ne ![]()
Příspěvek upraven 24.01.14 v 11:14
Pořád by se to pletlo a nehodí se to, dala bych jména co si nejsou podobná.
Jako pro sourozence? Pokud to nebudou siamské dvojčata, tak bych to moc neřešila, jestli se to hodí. Pokud nechceš dát jedné Jana a druhé Eulálie ![]()
Pletení bych neřešila už vůbec, mně se pletou kolikrát i jména mých dětí (naprosto jiná jména, kluk a holka, různé staří) a to tam ještě někdy pletu našich psa ![]()
@Lucuska01 Nějak jsem nepochopila jestli je to pro jednu holčičku, nebo dvě.
No, když to vezmu kolem a kolem tak by mi to nervalo uši ani v jednom případě. A právě, že jsou podobná by se mi u těch dvojitých jmen ta kombinace líbila.
@Lucuska01 mě se to teda moc líbí
O Nině jsem taky uvažovala. Pokud teda jde o jména pro dvojčátka nebo už máte třeba Nelu doma a vybíráte jméno pro sestřičku. Pokud chcete jen „dvoujmennou“ jednu holčičku, tak to bych nedala.
@Lucuska01 Pro dvojčátka je to hezký, líbí se mi, když se jmenujou podobně, jako Nina a Nela, Ema a Ela apod. Pro dvě různě starý děti mi to už přijde ale blbé a jako kombinace 1. a 2. jméno pro jedno dítě je to blbé úplně (tam se mi líbí varianta krátké/dlouhé, třeba Nela Kateřina) ![]()
Jako jméno pro jedno dítě bych to též nedala, to mi přijde takové krkolomné. Navíc Nela Nina zní trochu jak bublanina ![]()