Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@sagittarius Tak to je náhoda, moc Simon neznám.. jen bývalou kolegyni z práce, jinak žádnou
Taky mi trvalo, než jsem si zvykla, že mi začali říkat jinak, bydlela jsem ve východních čechách a tam mi říkali normálně Simono, přestěhovali jsme se na Moravu a tady mi neřeknou jinak než Simonko, Simi, Simči, tak to jsem trpěla, ale teď už mi to nevadí a ta změna nebyla taková
V kurzu jsou tři Viktorie, Dominika a Anetka, tchýně schválila Anetku tak uvidíme, čím mně překvapí budoucí tatínek ![]()
@terinka4444 jj už jsem spokojená ![]()
@saiimona Ani ja jich moc neznam
A musim rict, ze se mi to nase jmeno libi a jsem za nej rada, hlavne proto, ze neni ohrane
A taky miluju nevim proc pismeno S
Proto jsem i chtela asi Sofinku
Mne rikaji Simi, Simco, Símo, Sim… Z tech tvych vybranych jmen se mne nejvic libi asi Viktorie - Viky… Dominika - Domca, Domi, taky moc krasne… Ale mezi Dominikou a Patricii se mne vic libi Patricie. To same i Patrik se mne libi. Anetka, tak se jmenuje nas pejsek
Mne se to jmeno jako decku strasne libilo, tak kdyz mne nasi pred 14ti lety koupili pejska, tak to byla jasna Anetka
A rikame ji: Anetko, Ani, Anýšku, Aňulko… ![]()
@sagittarius To je pravda, není moc ohrané, musela jsem si trochu zvyknout, že mně tu nikdo neřekne Simono, ale už to beru. No mně se nejvíce taky líbí Viktorie, ale na té Anetce se asi shodneme nejvíce a myslím, že je rozhodně lepší jak ta jeho Kateřina, takže víc se dohadovat už nechci, leda by sám přistoupil na tu Viktorku
mně se kdysi líbilo jméno Tobiáš tak je pes Tobiáš, Adolfa mi každej rozmluvil
tak už vím, že to Tobiáše mít nikdy nebudeme ![]()
@saiimona Adolf
Ten by pri hodinach dejepisu vylozene trpel!
Jinak Simono mne rika jen nekdo, kdo me moc nezna anebo je na me nastvany
Tak uvidite, co vyberete hm
A Katerina je hrozne, to mne asociuje pani Katerinu z Hurvinka a Spejbla
Uz mi to prijde trosicku zastarale… A osloveni Kači a Káčo je silene ![]()
@sagittarius to nám řekla tchýně taky, že je to zastaralé
To byla moje záchrana
To nevadí, že by trpěl, mně se to na psa hrozně líbilo Adolf!!!
vezmi si že jdeš venku a voláš na něho Adolfeee
No mně taky občas doma řeknou Simono ale málo, chlap si vždycky myslel že mně tím naštve…ale spletl se ![]()
@saiimona Jo, je to zastarale…
No na psa jo mozna… Ja myslela, zes myslela na dite, proto jsem psala o tom dejepise
Jsem osel. Mne pritel rika jedine Simi, ma me tak i v telefonu a i cela jeho rodina mne tak rika, protoze to jmeno u nich neni a uz si tak zvykli ![]()
@sagittarius pro dítě bych Adolfa nikdy nedala…
No mně je to celkem už jedno, teď už jsem zvyklá, ale dříve jsem byla zvyklá na Simonu… ![]()
@saiimona píše:
@sagittarius pro dítě bych Adolfa nikdy nedala…No mně je to celkem už jedno, teď už jsem zvyklá, ale dříve jsem byla zvyklá na Simonu…
To doufam
Teda, to mne Simona spis vadi, proste mi to prijde moc tvrde a jsem zvykla, ze mne tak rikaji jen lidi, kteri me nemusi nebo jsou na me moc nastvani
Jinak pochazim z Moravy, jestli je to tim nevim
![]()
@sagittarius Tak je pravda, že na Moravě se to všechno tak jako zdrobňuje, prostě zdrobněliny jmen tak možná jseš tak zvyklá. Mně teda Simona nevadilo..a teď už je mit o jedno. No to by byla pomsta dát dítěti jméno Adolf
I když od švagrové přítel její matky se jmenuje Adolf ![]()
@saiimona mě někdo oslovit Simono.. mně se to nelíbí xD Nějakou dobu jsem žila ve Slezsku, potažmo na Moravě a naprosto mi to vyhovovalo.
@simonka07 tak Simona je správný tvar toho jména, všechno ostatní je odvozenina, takže mně to opravdu nevadí, ale jak jsem psala, tak je mi už teď jedno jak mně kdo oslovouje… prostě už jsem si zvykla na všechny varianty ![]()
@simonka07 Mne to prijde, jako kdyz jsem nekomu neco udelala, proste takove tvrde… Kdezto Simi, Simco, Símo, Sim… Proste je to pratelske ![]()
@sagittarius to je pravda..
jak říkám, mně nevadí ani jedno.. i to Simona není špatný
Každopádně toto jméno naší slečně dávat nebudeme, takže to řešit nemusím, jak jí budu říkat… ![]()
@saiimona Ja bych po sobe tez nikdy nedala… Ale jmeno Simona se mi moc libi
A kaslu na to, jestli se samochvalim, proste se mi to libi, no ne?
![]()
@sagittarius Jasný! Mně se teda moc nelíbí, ale zase fajn, že ho moc lidí nedává.. A navíc se nedá nijak změnit.. jako moc, krom toho co jsme zmiňovali. Ono když se to vezme kolem a kolem, tak je spoustu krásných českých jmen mně se třeba líbí i Josefína- Pepina
ale asi bych to taky nedala… Okolí by si těžko zvykalo.Nebo Rozárka je taky pěkny
Prostě zase záleží na člověku, každému se líbí něco ![]()