Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@saiimona mas pravdu nikdo. Budou ji rikat kato, kacko, kaceno, katko… Tak to nech chvili u ledu treba ho to prejde. Nebo to prober s nekym na koho tvuj chlap da
@Šarlota4 no už ho to drží od začátku..takže 4 měsíce
nevím na koho dá, ani rodiče na něho neplatí ![]()
@saiimona jak rikam v tomhle mas konecne slovo ty. Me by taky vadilo jit proti nemu, ale kdyz neni pristupnej kompromisu tak bych ani ja nebyla. Nech to treba mesic byt nemluvte o tom a uvidis ![]()
Já to nechápu, prostě řekni ne, Kateřina ne, hledáme dál a jestli hodláš štěkat, nemusíme se o jménu bavit vůbec. Tečka.
Nebo sparvedlivě, každý napíše jedno své vysněné jméno, nebo dvě tři, hodí se do pytlíku a vylosuje.
Ovšem nutit mi manžel jméno, které nesnesu a nehodlat diskutovat, a být ještě ke všemu přítelem, taktně bych mu nazančila, že poslední slovo mám já, ať na to myslí, přestane na mě štěkat, urážet se a snaží se společně se mnou o kompromis přijatelný pro oba dva.
Nehodi se k sobe. Ale Nela je nadherne jmeno pro holcicku, ja uz mam pro svoji vybrane jine, ale pokud budu mit nekdy dalsi dceru, urcite to bude Nelinka ![]()
@Šarlota4 tak jo
nechci nic dělat proti jeho vůli, ale když to jinak nepůjde dám podle sebe i za cenu toho, že se se mnou nebude bavit ![]()
@terinka4444 o kompromis jsem se snažila včera a neprošlo to
proto jsem chtěla přistoupit ke dvěma jménům. Losování jsem nabízela, dáme do sáčku jména a do porodu každý měsíc vylosujeme a co zůstane tak se bude jmenovat…taky nechce.. ![]()
@sagittarius jako male holce se me za jmeno Nela vsichni smali a mela sem ruzny prezdivky :/ dneska uz je jich vsude hafo a je to jiny, tenkrat jsem to proklinala:)
@sagittarius Nelu nechci ja ani on, mají ji 3 kamošky..a já chtěla něco co nemá okolí a třeba Agata se mi líbí protože není moc možnost jak by se to jméno měnilo…
A co Karin? Aby to nedopadlo tak, že dáte holce dvě jména a každý budete pak používat to své oblíbené
To by mi přišlo divné. Naše dcerka má dvě jména, používáme nejvíc to první, občas to druhé, aby si úplně neodvykla. ![]()
@Šarlota4 píše:
@sagittarius jako male holce se me za jmeno Nela vsichni smali a mela sem ruzny prezdivky :/ dneska uz je jich vsude hafo a je to jiny, tenkrat jsem to proklinala:)
A jak ti napr rikali? Mne na tom nic smesneho neprijde
Ale je pravda, ze moje babicka mela psa Nelinku ![]()
@saiimona píše:
@sagittarius Nelu nechci ja ani on, mají ji 3 kamošky..a já chtěla něco co nemá okolí a třeba Agata se mi líbí protože není moc možnost jak by se to jméno měnilo…
Jo, tohle je dost podstatne… Ja teda neznam zadnou Nelu…
Ale plno jmen, ktere se mi libily, jsem okamzite zavrhla kvuli komoleni. V CR je to proste na h.ovno a kazdy tady kazde jmeno dos.ere… Kdybych byla v zahranici, neresim. Ale tady clovek musi strasne premyslet, co da… Agata se moc snad neda zkomolit, nevim, zadnou neznam krom Hanychove ![]()
@sagittarius no tak za 1. Kazdej druhej pes Nela ja se po venku porad otacela ze na me nekdo vola. A za 2. Tenkrat hodne bezela reklama na kosmetiku Nela batole. Takze na me vsichni pokrikovali Nela batole s.ere na stole a podobny veci. Bhzl ta reklama bezela hodne dlouho :/
@Šarlota4 píše:
@sagittarius no tak za 1. Kazdej druhej pes Nela ja se po venku porad otacela ze na me nekdo vola. A za 2. Tenkrat hodne bezela reklama na kosmetiku Nela batole. Takze na me vsichni pokrikovali Nela batole s.ere na stole a podobny veci. Bhzl ta reklama bezela hodne dlouho :/
@sagittarius my cekame taky holcicku. A ten muj chtel po me. No zakazala jsem to hned!
jake jste nakonec vybrali jestli to neni tajne
@tiffany No nevím, je to taky varianta, ale ani to se mi nelíbí
to jméno bych asi úplně zavrhla…Právě, to je taky možný, že by ji každý říkal jinak, někdo prvním a někdo druhým jménem, proto jsem se ptala jak je to u rodin, které mají u dětí dvě jména
@sagittarius no já právě znám v okolí aspoň 5 holčiček s tím jménem, nehledě na to že další známá má termín listopad/prosinec a taky bude mít Nelinku
Ano Agátu každej spojuje s Hanychovou, ale že byla třeba nějaká spisovatelka a že to nejde zkomolit to už nikdo nevidí… mně se prostě nelíbí jména s x variantama, které stejně ztrácí na významu toho jména původního.. ![]()
@Šarlota4 a jak píšeš, každej druhej pes je Nela.. vubec takový ti maličcí, tady třeba chodí po ulice paní která si s ní (jezevčík Nela) i vykládá
jako normálně venku na ulici ![]()