Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Zakladatelko a co třeba Sofie nebo Ema?
Jan je hezké jméno, ale má svátek koncem června. Napadl mě Matyáš, svátek 24.2.
Ahoj my máme doma k Lucii právě mladší Julii a dvojče Vendulu
@Klopotkova píše:
Zakladatelko a co třeba Sofie nebo Ema?Jan je hezké jméno, ale má svátek koncem června. Napadl mě Matyáš, svátek 24.2.
Ema je taky můj favorit, no bohužel chlapovi se nelíbí, ostatně jako skoro nic co já navrhnu… Přitom tolik krásných jmen tu padlo… Večer mu to dám přečíst a kdyžtak se prostě rozvedu a bude Julča.
@Anonymní píše:
Ema je taky můj favorit, no bohužel chlapovi se nelíbí, ostatně jako skoro nic co já navrhnu… Přitom tolik krásných jmen tu padlo… Večer mu to dám přečíst a kdyžtak se prostě rozvedu a bude Julča.
Nevím, co je na tom pravdy, ale prý někdo říká julča dámskému přirození ![]()
Tak mým favoritem jsou jména: Stela (4.3.), Gita (10.6.), Laura (1.6.) nebo Natálie (21.12.)
A z kluků asi jediný - Lukáš (18.10.)
@Klopotkova No jo, je to pravda, někde se to říká. Ale pokud to není obvyklé v kraji, odkud je zakladatelka, tak bych to neřešila (já to taky zjistila až na eMiminu).
Jinak pokud jde o Honzíky, tak u nás teda taky jsou.
Ale jak tak koukám, už jsme zakladatelku nahlodaly Violou
Kamilou a Dianou ne, ale třeba ještě na něco přijde, aby se nemusela rozvádět
Jinak můj kamarád má děti Lukáše, Lucii, Lenku a Lumíra, tak to možná s tou Lenkou jde taky nějak k sobě… ![]()
@Slečna Ferka píše:
@Klopotkova No jo, je to pravda, někde se to říká. Ale pokud to není obvyklé v kraji, odkud je zakladatelka, tak bych to neřešila (já to taky zjistila až na eMiminu).Jinak pokud jde o Honzíky, tak u nás teda taky jsou.
Ale jak tak koukám, už jsme zakladatelku nahlodaly ViolouKamilou a Dianou ne, ale třeba ještě na něco přijde, aby se nemusela rozvádět
Jinak můj kamarád má děti Lukáše, Lucii, Lenku a Lumíra, tak to možná s tou Lenkou jde taky nějak k sobě…
Myslím, že manžel zakladatelky nebude souhlasit se jménem Viola, sama jsem zvědavá, mně osobně se nelíbí, Kamila docela jde, ale nedala bych, Diana se mi líbí, ale mám v okolí Dianu a říká se jí zkráceně Dia, což mi přijde nepěkné
.
A co Elena, píšeš, že se Ti líbí Ela, ale manželovi ne. Elena by byl hezký kompromis, to jméno je pěkné a zajímavé a rozhodně jich na každém kroku není 10, tak jako tolik populárních El.
@LenkaNov píše:Leonka by se mi taky moc líbila, fakt mám asi 10 pěkných jmen, která bych dala hnedka… Jenže to se mýmu nelíbí skrz Machálkovou, které dělal před asi 17 lety ochranku na koncertech a že se chovala jak…
U nás mají Lucinku a Leonku a moc se mi to k sobě líbíA Leona je tuším v březnu
@Klopotkova píše:
Nevím, co je na tom pravdy, ale prý někdo říká julča dámskému přirození
Juj, to slyším prvně. U nás se říká pipina nebo kačenka ![]()
@Klopotkova píše:
A co Elena, píšeš, že se Ti líbí Ela, ale manželovi ne. Elena by byl hezký kompromis, to jméno je pěkné a zajímavé a rozhodně jich na každém kroku není 10, tak jako tolik populárních El.
Ela nebo Elen jsem navrhla jako kompromis za pro mě nepoužitelnou Eleanor, ale nesešlo se to s úspěchem ![]()
@Slečna Ferka píše:
@Klopotkova No jo, je to pravda, někde se to říká. Ale pokud to není obvyklé v kraji, odkud je zakladatelka, tak bych to neřešila (já to taky zjistila až na eMiminu).Jinak pokud jde o Honzíky, tak u nás teda taky jsou.
Ale jak tak koukám, už jsme zakladatelku nahlodaly ViolouKamilou a Dianou ne, ale třeba ještě na něco přijde, aby se nemusela rozvádět
Jinak můj kamarád má děti Lukáše, Lucii, Lenku a Lumíra, tak to možná s tou Lenkou jde taky nějak k sobě…
Lenka by taky šla, teoreticky… Ale není to že bych si řekla wow… ![]()
Z holčičích:
Kamila
Lenka
Sabina
Aneta
Evelína
Agáta
Beáta
Denisa
Ivana
Julie
Lea (Leona)
Monika
Nikola
Silvie
to, jak moc mají daná jména vhodná oslovení, musíte posoudit sama a také to, jak se hodí k Lucii a hlavně k příjmení! já osobně, pokud příjmení není zvučné, ta bych R klidně dala…
Klučičí:
Tomáš aktuálně ne moc dávané
Filip
Damián
Daniel
David
Jakub
Jáchym
Kevin
Leoš
Lukáš
Pavel Štěpán Šimon
Vít
@Sova Klára píše:
Klučičí:
Tomáš aktuálně ne moc dávané
Filip
Damián
Daniel
David
Jakub
Jáchym
Kevin
Leoš
Lukáš
Pavel Štěpán Šimon
Vít
Tomáš je v první desítce dávaných jmen.
@Klopotkova Ano,to je, ale třeba vysoko je i Jaroslav, protože ho má hodně lidí, ale třeba já osobně malého Tomáška do 10 let neznám, přijde mi, že frčelo tak před 15-30 lety, jelikož každý druhý v tomhle věku je Jan nebo Tomáš, s Lucií je to obdobně, taky momentálně spíše na ústupu, takže v tomhle ohledu se mi jména k sobě hodí… A celkově se nedá řídit tím, jaká jména se dávají, prtž dřív bylo pár jmen, co dávali všichni, ale dnes je to strašně moc různé a je jen pár jmen, co jsou u malých dětí opravdu častá… učím 200 dětí ve věku 10-15 a Tomáš je 1.
Tereza i Gabriela jsou krásná jména, Tereza se navíc dost dává, takže se asi prostě dost líbí.