Jméno Kajetán

Napsat příspěvek
Velikost písma:
447
15.10.19 18:31
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
15.10.19 18:32

Tano, v italštině. S dlouhým A vyslovnost.
Tano Carridi, zaporak z Chobotnice, ten se mi strašně líbil, to byl Gaetano. V ty italštině je to takový hezčí.
Takže zdrobnelina Tano docela jde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
173
15.10.19 18:38

Jméno se mi teda nelibi. Nicméně osloveni bych neřešila ono se to vyřeší samo. Máme tu zmiňovaného Denise :D a než se narodil nevěděla jsem jak mu budeme říkat, měla jsem “vymysleno” jen Deny a jménem jsem si nebyla úplně jistá prave kvůli osloveni. Synovi jsou tři a ze jmena jsem nadsena, každý si našel variantu osloveni a mě strašně bavi ty varianty ostatnich. Tchán mu říká Denýku, tata Déňo, babicka Denčo my Deny, Denisku atd. To proste přijde samo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2979
15.10.19 18:43

Jméno Kajetán se mi líbí, záleží samozřejmě i jak bude znít dohromady s příjmením, a s obecným úpadkem gramotnosti si myslím, že ani „hanění“ do Tyla nebude tak časté :). S těmi zdrobnělinami bych počkala, až se mimčo narodí, ono se to poddá a vymyslíte nějaké rodinné formy. Kupříkladu nejstarší syn Petr - říkáme mu od počátku Petřík, ale pak ho jednou někdo oslovil Péťo. Jemu se to líbilo, ale protože to neuměl říct, začal si říkat Píťa, a to mu už v rodině zůstalo. Anebo nejmladší František. Protože „Frantík“ mi zavání oslovením pindíka :roll:, říkám mu Faný, Fanyšák, Frantítko apod. Pokud se Ti nelíbí „Kája“, může to být i „Kájí“ apod., prostě co se Vám bude líbit a co vymyslíte. Třeba mu budete přezdívat Yettík (Ka-Jetán) :).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
544
15.10.19 18:44

Asi „Kajto…“ :D nevím :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2084
15.10.19 18:45

Mně se líbí Kajetán, asi bych teda říkala Kájo, nebo bych byla mrcha a říkala mu Táňo :D a je pravda, že teď se dává všechno možné, takže ostatní dětem nepřijde divné skoro nic :D třá u nás ve školce je Florián, ve škole Horác a dětem je to fuk 8) před nějakými dvaceti lety byli Matyášové, Tadeášové a Eliášové za exoty, teď jich je všade jak naseto… třeba Kajetánem nastartuješ novou modní vlnu ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
15.10.19 18:48

@sinapis.alba s námi byli na dovolené Arnošt a Alfons. Moji kluci z toho byli tak nadšení, že už se tak jmenují top plyšáci.

• Citovat
  • Upravit
8142
15.10.19 18:50

Jednoho znám. Řîká se mu Kajčo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
15.10.19 18:51

Svagrova meho manzela chtela dat Kajetana. Ona ma vubec celkove afinitu k bizarnim jmenum, jeji prvorozeny se jmenuje Blažej. Z Kajetana se nakonec vyklubala Karolina a to tusim vybiral jeji manzel, nejsem si jista.

Jako, jmeno to je neobvykle, ja bych sve dite takto nepojmenovala, ale v konecnem dusledku proc ne. Jen jak rikaji holky prede mnou, pokud se ti prici oslovovat dite v zakladnim tvaru jmena, tak je to blby. Kdyz nedokazes vymyslet zdroblelinu, ktera by ti sla pres rty, tak je to tuplem blby.

Zkus se jeste zamyslet, jestli se nenajde nejake pekne jine.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2979
15.10.19 18:52

Anebo krátce: Kaja, Kaji, … bez toho dlouhého Á, odkazujícího se na Karla :-).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2813
15.10.19 18:54

Jméno Kajetan mi přijde celkem v pohodě. Ale jestli je pro tebe důležitý jeho nositel, přečti si něco o Tylovo osobním životě. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5708
15.10.19 18:56

Josef Kajetán Tyl :zed: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4043
15.10.19 18:59
@Čičorečka píše:
Tak mu dej jméno Josef Kajetán, říkej mu Pepíku a máš to.

Jo :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
328
15.10.19 18:59

@Simonkaa01 jejda a pritom je to tak pekne jmeno.. no deti jsou by vynalezave, Analka by me teda nenapadla :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2748
15.10.19 19:04

Tak my první nad čí jsme se zamýšleli při výběru jména je to, aby se nedalo nějak ošklivě zkomolit. Jak už byl zmiňovaný Denis, Amálka,… (děti v pubertě jsou občas opravdu na palici). Pak sme si říkali k různým jménům zdrobněliny jak by se malémohlo říkat a podle toho sme se rozhodli. :kytka: Co se týče Kajetána, tak osobně se mi jméno nelíbí a bála bych, jak by ho ostatní oslovovali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze