Jméno Kajetán

Napsat příspěvek
Velikost písma:
947
15.10.19 22:42

Znám jednoho a říkají mu Kajdo :). Mně se líbí, ale musí aspoň trochu pasovat k přijímení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4154
15.10.19 22:53

Dejte co se vam libi. Na lidi pecte.Jak tu nekdo pise o Amalce, to nechapu, Amalie je stare ceske jmeno, uz v cernobilych filmech bylo. A oslovovat ji Analko muze jen blb, co by neco vymyslel na kazde jmeno.Jsem Martina a rvali na me Martinice palice.Tak se nebudeme jmenovat jen Jana a Jan, aby se tomu tulpasove nesmali, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
16.10.19 07:11

@tini „Jan, Jan, přes hubu mu dám.“ „Hloupý Honza“. Starší děti jsou dost vynalézavé.
Ale v současné době na jménu naprosto nezáleží. Děti se opravdu jmenuji různorodě a dítě může problém s oblečením, mobilem… Syn měl problém, že se mu 2 kluci smáli kvůli svačině.

• Citovat
  • Upravit
16967
19.10.19 09:07
@Hawkeye19 píše:
Co říkáte na jméno Kajetán? :) Strašně se mi líbí, ale nevím jak bych chlapečka oslovovala. Kája se mi nelíbí a Jety je…:D Napadá vás něco?

Ahoj, já jsem všemi deseti pro oprašování starých jmen. Sami jsme měli pro kluka Antala :mrgreen:

Kajetán je super jméno - takové pro pohodáře. Mě samotné by oslovení jako Kájo, Kaje, Kájko.. nevadilo. Ale uvidíš, že nakonec vymyslíte spoustu jiných. My třeba pro mladší měli dlouho komoleninu co vymyslela tehdy ani ne dvouletá sestra :lol:

Měli jsme třeba ve školce chlapečka, který se jmenoval Konrád - nejdřív jsem si říkala, booože chudák a nakonec to bylo uplně nejlepší jméno ze třídy. Malý Koný, kudrnatý kluk s čertíky v očích :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16967
19.10.19 09:08
@Billi píše:
@tini „Jan, Jan, přes hubu mu dám.“ „Hloupý Honza“. Starší děti jsou dost vynalézavé.
Ale v současné době na jménu naprosto nezáleží. Děti se opravdu jmenuji různorodě a dítě může problém s oblečením, mobilem… Syn měl problém, že se mu 2 kluci smáli kvůli svačině.

To je strašný, co měl: Něco zdravého?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
19.10.19 09:11
@chs.jasmin píše:
Ahoj, já jsem všemi deseti pro oprašování starých jmen. Sami jsme měli pro kluka Antala :mrgreen:

Kajetán je super jméno - takové pro pohodáře. Mě samotné by oslovení jako Kájo, Kaje, Kájko.. nevadilo. Ale uvidíš, že nakonec vymyslíte spoustu jiných. My třeba pro mladší měli dlouho komoleninu co vymyslela tehdy ani ne dvouletá sestra :lol:

Měli jsme třeba ve školce chlapečka, který se jmenoval Konrád - nejdřív jsem si říkala, booože chudák a nakonec to bylo uplně nejlepší jméno ze třídy. Malý Koný, kudrnatý kluk s čertíky v očích :mrgreen:

Konrad mi prijde jako normalni jmeno. Ale ono je to bezne jmeno v nemecku, tak mozna proto.

Co vyvolalo u mne reakci je jmeno Florian. Taky se jedna o hodne bezne jmeno v nemecky mluvicich zemich, nicmene mi prave pro kluka prijde nevhodne, protoze evokuje buket kvetin a nevim no, moc muzne to nepusobi. Nicmene velmi bezne jmeno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16967
19.10.19 09:16
@warita píše:
Konrad mi prijde jako normalni jmeno. Ale ono je to bezne jmeno v nemecku, tak mozna proto.Co vyvolalo u mne reakci je jmeno Florian. Taky se jedna o hodne bezne jmeno v nemecky mluvicich zemich, nicmene mi prave pro kluka prijde nevhodne, protoze evokuje buket kvetin a nevim no, moc muzne to nepusobi. Nicmene velmi bezne jmeno.

No vidíš a já mám zrovna bratrance Tomáše Floriana a tak mi to jmeno ani nepříjde. Jen si z něj náš děda dělával legraci a říkal mu Floriš :nevim: nevím co to znamená a zda se tak někdo někdy jmenoval :nevim: :mrgreen: Mě se i tohle jmeno moc líbí. A nebýt v rodině, možná bych i o něm uvažovala.

Ale taky mám nějaké neoblíbené, spíše, že bych ho sama nedala jako třeba Libor, Dalibor, Damián, Dominik, Gabriel… :mrgreen: a přitom se ted docela hodně dávají :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
19.10.19 09:20

@chs.jasmin zrovna krom Libora všechna jména krásná :mrgreen:
Flotian je německé, takže jsem zvykla, ale je fakt, že rady jich moc není.
Mně se třeba moc líbí Fabián

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16967
19.10.19 09:22
@g.sandova píše:
@chs.jasmin zrovna krom Libora všechna jména krásná :mrgreen:
Flotian je německé, takže jsem zvykla, ale je fakt, že rady jich moc není.
Mně se třeba moc líbí Fabián

U Dalibora mám asi asociaci. Uplakaný kamarád, kterému všichni říkali Dáda - připadal si strašně trapně. Nakonec se z něj vyklubal uplakaný a přecitlivělý gay :mrgreen: takže mu jméno sedí.
Nic proti gayum a mužum co umí projevit emoce, pokud 50% času nebrečí, jak ten muj kamarád Dáda (furt bulel, dojímalo ho všechno a všichni).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
19.10.19 09:49
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
84
19.10.19 12:55

Malýho Kajetána znám a říkají mu Kaji, Kajdo nebo Kájouš. Osobně bych nedala, ale na Kaje jsem si zvykla :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148977
19.10.19 21:43
@chs.jasmin píše:
No vidíš a já mám zrovna bratrance Tomáše Floriana a tak mi to jmeno ani nepříjde. Jen si z něj náš děda dělával legraci a říkal mu Floriš :nevim: nevím co to znamená a zda se tak někdo někdy jmenoval :nevim: :mrgreen: Mě se i tohle jmeno moc líbí. A nebýt v rodině, možná bych i o něm uvažovala.Ale taky mám nějaké neoblíbené, spíše, že bych ho sama nedala jako třeba Libor, Dalibor, Damián, Dominik, Gabriel… :mrgreen: a přitom se ted docela hodně dávají :mrgreen:

Nebyl děda z Moravy? Na Moravě se Florián dával často a říkávalo se jim Florišu, Florišku…
Florián je mimochodem svatý a je to patron profesi, které souvisí s ohněm - hasičů, kominíků atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.10.19 00:16

Co to je? To jsem jeste neslysela v zadnem state.  :roll:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.10.19 00:28

@warita
Náš strejda je Konrád. Dřív to dokonce bývalo běžné jméno i v Čechách, hlavně v příhraničí. Mně se celkem líbí.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.10.19 00:47

@tini na lidi pečte?
V dnešní době říct tohle :D měla jsem známého, kterému se kvůli jménu posmívali a hnusně ho šikanovali.
Zastřelil se. Asi nevíte jak zlý jsou děcka v dnešní době.
Taky jsem byla šikanovaná drastickým způsobem kvůli jménu.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze

Poradna porodní asistence