Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Co říkáte na jméno Kajetán?
Strašně se mi líbí, ale nevím jak bych chlapečka oslovovala. Kája se mi nelíbí a Jety je…:D Napadá vás něco?
@Hawkeye19 No, po pravdě, jméno se mi vůbec nelíbí, ale každý má jiný vkus, to je jasný. Pokud bys ho dala, tak oslovovat ho Kájo, nebo Jety, je ujetý. Prostě Kajetán ne?
Upřímně, nelíbí se mi to jméno. Vem si až bude chodit do školky a pak do školy, jak myslíš že mu děti budou říkat, a že děti dokážou být zlý
Děti si budou dělat srandu vždycky, ať už má dítě jméno jakékoliv. Zvlášť když teď všichni dávají jména jako jenovéfa, alfréda, Tobias a tak ![]()
Já mám třeba Václava a oslovuju ho Václave. Přece nebudeš dávat takové jméno, kterým ho nechceš jmenovat, ne?
Určitě nebudu říkat dítěti tka jak to je v kalendáři, taky mi nidko neříká Michaela, Vaclavovi bych říkala vašíku nebo prostě jinak, aby dítě vidělo rozdíl v oslovení rodiny a cizích lidí.
@Čičorečka píše:
Já mám třeba Václava a oslovuju ho Václave. Přece nebudeš dávat takové jméno, kterým ho nechceš jmenovat, ne?
Já mám známou a ta má sestru, která zná švagra od chlapa, kterému místo Václave říkají Vašku.
@Hawkeye19 mně se líbí moc. Klidně bych ho dala, ale mně se líbí oslovení Kája.
@Simonkaa01 děti nejsou zle. Malé děti ve školce to berou tak, jak to je. Nevědí, že některá jména jsou „divná“. Za to mohou rodiče. Navíc aktuálně je tolik různých jmen, že děti to opravdu neřeší. V okolí máme Otakara, Huberta, Norberta, Medarda, Jeronýma, Čestmíra, Bohumila… Řeší to jen dospělí.
@Hawkeye19 A to chceš patřit mezi maminky které dávaj taková jména jen protože je to in. Mám kamarádku která má dceru a holka se jmenuje Amálka a ve škole jí někteří děti říkají Análko, holka brečí a nechce chodit do školy
Oslovovala bych Kajetáne, Kajo, Kájo, Kajoune… Kdyby zlobil, tak bych si ho dobírala: „Kajeťáku!“ ![]()
Jméno mi přijde fajn. Není to něco, co bych sama vybrala, ale u druhých bych se nad tím nepozastavila ![]()
Příspěvek upraven 15.10.19 v 18:03
@Hawkeye19 píše:
Co říkáte na jméno Kajetán?Strašně se mi líbí, ale nevím jak bych chlapečka oslovovala. Kája se mi nelíbí a Jety je…:D Napadá vás něco?
Mně automaticky naskočí Tyl
. Ale pokud tě trápí jenom to, jak bys mu říkala, tak to se poddá, rodiče si většinou najdou to přesné, co jim sedí. Dopředu to asi nejde naplánovat, pokud to není klasický Jan - Honza, Antonín - Tonda atd.
@Simonkaa01 Mi jsou nějaké trendy uplně ukradení. Chci dát jméno, které pro mě něco znamená.
@Simonkaa01 ono na jménu nezáleží. Znám děti, co zvládly školu se jmény jako Linda a Denis a nikdo se jim nesmál.
Ale třeba Petrovi se smáli, že Petr, Petr pos… si svetr.
@Hawkeye19 píše:
Určitě nebudu říkat dítěti tka jak to je v kalendáři, taky mi nidko neříká Michaela, Vaclavovi bych říkala vašíku nebo prostě jinak, aby dítě vidělo rozdíl v oslovení rodiny a cizích lidí.
No v tom případě doporučuju dát rovnou zdrobnělinu. Příklad z Malých lásek: -jak se bude jmenovat? -Alenka -takže píšu Alena -ne! Alenka (teď nevim přesně jméno, ale princip stejný). Já taky svého syna oslovuji různými tvary. Ale dát mu jméno, které v životě nepoužiju, je přece uhozený, ne? Jo a ten rozdíl rodiny a cizích lidí: nejvíc zdrobnělin používají na Václava cizí lidé. Doktorka apod.
@Hawkeye19 Je to tvoje věc, jen je dobré přemýšlet do budoucna aby tím dítě netrpělo. To je celé a jak vidíš tak se tady převážně nikomu to jméno nelíbí. To je vše