Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@žampion, o tom hanění jsem chtěla taky napsat. Je každýho věc, co se mu líbí a maminkám Marušek to třeba není příjemný ![]()
Napadlo mě, jeslti nejsi malá sestra toho bratra s manželkou se šilenýma jménama
). Schvalně sem napis ta jména…
Mozna bych si Marušku schovala pro sebe být Tebou, jméno i přijímeni se k sobě hodí, a ty asi nejsi vdaná, tak se třeba budeš jmenovat pak jinak, Marie se hodí k přijímením. Je to nejstarší jméno dá se říct.
Víš, oni ji doma budou volat, budou na ni mluvit nejvíc… bude to jejich holčička.
A nebuď tak morbidní
D. Stačilo říct, že se tak jmenovala ta prabába a že to k sobě ladilo pěkně vedle sebe napsané…
![]()
@Litta píše:
@Lenka-muller Pro někoho možná jazykolam, ale aspoň je to takové konzistentní, ladí to. Ovšem při vybírání jména pro dítě vyzdvihovat, že se to dobře vyjímá zlatým písmem na hrobě, tomu říkám černý humor.
@Lenka-muller píše:
Ahoj, vím že sem chodí maminky co znají ve svém okolí hodně malých dětí a jejich reakce, tak prosím o radu: hodí se dát holčičce jméno „Marie Müllerová“? Brácha čeká první princeznu a bohužel nastávající maminka má takové šílené nápady ohledně jmen, že je jen v nejlepším zájmu malé jí to vymluvit, aby s tím nejen v dětství, ale celý život netrpěla. Napadlo nás vybrat jméno po někom z rodiny. Takhle se jmenovala maminka našeho dědečka, zemřela už dávno, nemohli jsme ji znát, ale zlatým písmem na hřbitově to jméno vypadá moc hezky napsané. Vím, že Marie stále nejpočetnější jméno v ČR, ovšem v dnešní generaci se skoro nenajde, znám jen pár svých kamarádek toho jména, a tak by byla mezi Natálkami a Amálkami spíš vzácná, ne? Chtěli byste mít/dát holčičce takové jméno?
Nic vám do toho není.
Můžete citlivě říct svůj názor na výběr jména, tím to pro vás končí.
Mne se Maruska libi, ale vcelku mi to zni hodne tvrde. Pokud to s vama chteji konzultovat, tak proc neporadit, ale pokud nechteji, tak zapomen na Marii a nech je vybirat. A ten hrob jim teda rozhodne nerikej ani z zertu.
Radši nám řekni co je tak příšerné jméno, že ho chcete nastávající mamince vymlouvat
Chudák ženská ![]()
Marie je moc hezká. Také toužím po Marušce, ale zatím doma vedeme jen polemiky. Co je méně hezké, je Tvůj přístup k věci. Tak si zkusme připomenout ono známe: „Co mi není rovno, po tom je mi h.vno!“
Za a) co ti je potom - nejsi rodič, rodič vybírá jméno.
za b) dokážeš si představit kdyby holka ráčkovala? Tahle kombinace se mi z tohoto důvodu nelíbí - se nebude umět ani pořádně představit (alespoň část svého života, pak jí může vysvobodit to že se vdá a „R“ v příjmení se třeba zbaví.
Já jsem si vždycky říkala že nikdy nedám jméno Marie nebo Anna… Teď jí máme doma, dali jsme je obě. A do toho výběru se nám taky všichni snažili mluvit, a vím jak je to příšerný
prostě dítě si každý pojmenuje sám, a nikomu do toho nic není ![]()
@elanaa píše:
Ale holky, tak proč hned Mařena? Vy znáte nějakou Marušku, Máju, Majku…který se říká Mařena? Já teda ne. Dneska kdekdo dává Aničku, Žofii (Sofii) a taky se o ní nemluví jako o Andule a Žofině.nicméně samozřejmě ve zbytku naprosto souhlasím, vybrat jméno je výhradním právem rodičů, vkus je natolik odlišný, že bych v životě nenapsala že někdo vymýšlí HRŮZY i kdyby se mi to stokrát nelíbilo a kdyby se mi do výběru míchala ještě ke všemu švagrová, pro mě naprosto cizí osoba, tak bych ji hnala teda karabáčem.
Já znám
Moje spolupracovnice je buďto Majka, nebo Mařena a určitě to nebere jako nadávku i když většinou ji tak říkáme, když ji chceme pozlobit ![]()
@Lenka-muller já osobně bych Marii nedala ale to je věc názoru, škaredé jméno to není, jen mě zní trošku tvrdě.
Ale taky se teda musím pozastavit nad tvým příspěvkem…" Napadlo nás vybrat jméno po někom z rodiny" - promiň ale tohle bys měla psát, až ty budeš čekat dítě. Vás může napadat co chce ale to dítě nebude vaše ale tvého bratra a jeho ženy, takže rozhodování je čistě na nich…kdyby do mě takhle kafral někdo z rodiny, tak ho pošlu do háje. Opravdu začínám chápat lidi, kteří rodině ani radši nesdělí plánovaná jména. My máme Aničku, taky mi to půlka rodiny vymlouvala, že je to hrozné, že jí budou všichni říkat Andulo apod. ale mě je to celkem jedno, teď to nikomu nevadí a co, ono na každé jméno se dá vymyslet něco škaredého.
Být na tvém místě, tak držím pusu a krok, fakt to není vaše věc…