Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Deninina píše:
Já známMoje spolupracovnice je buďto Majka, nebo Mařena a určitě to nebere jako nadávku i když většinou ji tak říkáme, když ji chceme pozlobit
Znám pár Marií a jsou to všechno takový uťáplý pindy, ale o to víc zákeřný. Jméno pěkný, ale ty nositelky bývají…:-P.
@Kristina_Gill píše:
Znám pár Marií a jsou to všechno takový uťáplý pindy, ale o to víc zákeřný. Jméno pěkný, ale ty nositelky bývají…:-P.
@Nelisa Jednak výběr jména odpovídá povaze rodičů, což logicky dítě ovlivňuje (je tam tedy trochu posunutá příčina). Jednak s výjimečným jménem na tebe společnost bude vždy pohlížet trochu jinak, což tě ovlivnit jistě může. Podle mě až na výjimky to tak opravdu je.
@Litta píše:
@Nelisa Jednak výběr jména odpovídá povaze rodičů, což logicky dítě ovlivňuje (je tam tedy trochu posunutá příčina). Jednak s výjimečným jménem na tebe společnost bude vždy pohlížet trochu jinak, což tě ovlivnit jistě může. Podle mě až na výjimky to tak opravdu je.
A o čem tedy vypovídá třeba jméno Marie? To mi fakt není jasný.
Myslíš, že se dá takhle paušalizovat - všechny Marie jsou… opakovat to nehodlám, přijde mi to prohlášení dost trapný. (ne, nejsem Marie)
@Nelisa U Marie obecně asi ne.
Maximálně tak že má konzervativnější rodiče, tak třeba proto bude uťáplá. Vlastně znám 3, 2 takové jsou (jen tedy uťáplé, zákeřné snad ne, spíš bych řekla opak). ![]()
@Nelisa A asi jsem to předtím napsala moc s jistotou. Ona bude ta výjimečnost dnes spíš v tom, že to odpovídat něčemu bude. Při tom honu za originálními jmény nebo naopak neoriginálními, protože v tom je teď ta originalita…
se to už moc sledovat nedá.
@Litta píše:
@Nelisa A asi jsem to předtím napsala moc s jistotou. Ona bude ta výjimečnost dnes spíš v tom, že to odpovídat něčemu bude. Při tom honu za originálními jmény nebo naopak neoriginálními, protože v tom je teď ta originalita…se to už moc sledovat nedá.
Ja teda konzervativni nejsem ani nahodou
a pro holcicku bych moc chtela Anne Marie (cteno nemecky), protoze to chtel pro me tata a komousi mu to nepovolili. Ja mu jako mala slibila, ze se tak bude jmenovat moje holcicka
i ted tady v Turecku
mama mi stejne cely zivot rika Andulko
ja jsem Lucie a Lucka a Lucina mi neprijde o nic hezci nez Marena a Andula a vetsina lidi mi jinak nerekne ![]()
a kdejaka slepice dnes dava exoticka jmena, to podle me nejde takhle pausalizovat, ze zajimave jmeno = zajimavi rodice a naopak. Podle me to o rodicich nerika nic.
Příspěvek upraven 15.11.13 v 11:15
@Kristina_Gill píše:
Tak to je asi náhoda, ne? Pochybuji, že jméno by určovalo povahu člověka…
Já si zase myslím, že dneska si rodiče výběrem jména léčí své vlastní komplexy. Všichni ne, samozřejmě, ale je takových dost. Například se maminka jmenuje Jana nebo Vlaďka, prostě v určitých letech se toto jméno dávalo každé druhé holčičce. Tak svému dítěti vymyslí nějakou specialitku, aby nezapadlo. Holčička se bude jmenovat Jessica Emanuela Vocásková například, s tím jistě nezapadne…
Tak já jsem Veronika a na střední jsme v jedné třídě byly 3
A taky jsme tam měli několikrát Honzu
člověk si asi nevybere. nedávno jsem četla jak se nějaký chlapeček doma svěřoval že mají ve školce kluka se zvláštním jménem… jmenoval se Zdeněk ![]()
Já myslím, že se to k sobě hodí. Maruška je hezké jméno. Já bych ho tedy nedala, u nás v rodině jsou už dvě. Ale jméno je to pěkné a hlavně dnes už ne tolik dávané, takže pokud se líbí vám, jděte do toho ![]()
@KPKristy Maruska, ja si vzdycky vzpomenu na Byl jednou jeden kral
a jak tam byla Dvorska krasna ![]()