Jméno Marie

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
14.11.13 13:20

jméno Marie

Ahoj, vím že sem chodí maminky co znají ve svém okolí hodně malých dětí a jejich reakce, tak prosím o radu: hodí se dát holčičce jméno „Marie Müllerová“? Brácha čeká první princeznu a bohužel nastávající maminka má takové šílené nápady ohledně jmen, že je jen v nejlepším zájmu malé jí to vymluvit, aby s tím nejen v dětství, ale celý život netrpěla. Napadlo nás vybrat jméno po někom z rodiny. Takhle se jmenovala maminka našeho dědečka, zemřela už dávno, nemohli jsme ji znát, ale zlatým písmem na hřbitově to jméno vypadá moc hezky napsané. Vím, že Marie stále nejpočetnější jméno v ČR, ovšem v dnešní generaci se skoro nenajde, znám jen pár svých kamarádek toho jména, a tak by byla mezi Natálkami a Amálkami spíš vzácná, ne? Chtěli byste mít/dát holčičce takové jméno?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13837
14.11.13 13:22

Jo, hodí se to k sobě. Ale řeknu ti, hnala bych každého, kdo by mi vymýšlel jméno pro MOJE dítě. By mě zajímalo, co jsou to šílené představy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14637
14.11.13 13:22

@Lenka-muller Pro někoho možná jazykolam, ale aspoň je to takové konzistentní, ladí to. Ovšem při vybírání jména pro dítě vyzdvihovat, že se to dobře vyjímá zlatým písmem na hrobě, tomu říkám černý humor. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6578
14.11.13 13:23
@Lenka-muller píše:
Ahoj, vím že sem chodí maminky co znají ve svém okolí hodně malých dětí a jejich reakce, tak prosím o radu: hodí se dát holčičce jméno „Marie Müllerová“? Brácha čeká první princeznu a bohužel nastávající maminka má takové šílené nápady ohledně jmen, že je jen v nejlepším zájmu malé jí to vymluvit, aby s tím nejen v dětství, ale celý život netrpěla. Napadlo nás vybrat jméno po někom z rodiny. Takhle se jmenovala maminka našeho dědečka, zemřela už dávno, nemohli jsme ji znát, ale zlatým písmem na hřbitově to jméno vypadá moc hezky napsané. Vím, že Marie stále nejpočetnější jméno v ČR, ovšem v dnešní generaci se skoro nenajde, znám jen pár svých kamarádek toho jména, a tak by byla mezi Natálkami a Amálkami spíš vzácná, ne? Chtěli byste mít/dát holčičce takové jméno?
Šmarjá! 8o To zní hrozně, když to jméno chcete dát ještě nenarozenému dítěti. Ale chápu, že jsi to tak nemyslela a za mě „Maruška“ je :palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6578
14.11.13 13:24
@Litta píše:
@Lenka-muller Pro někoho možná jazykolam, ale aspoň je to takové konzistentní, ladí to. Ovšem při vybírání jména pro dítě vyzdvihovat, že se to dobře vyjímá zlatým písmem na hrobě, tomu říkám černý humor. :lol:

Přesně, to mi šlehlo do očí jako první! :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2453
14.11.13 13:25

Marie byla v lednu 2012 na 19. místě co do četnosti u novorozeňat. Pro představu Amálka „až“ dvacátášestá. Mně se jméno Marie moc líbí, ale právě ta četnost mě odrazuje, ačkoliv v okolí máme jenom jednu malou Marušku.
Jo a zmíněná kombinace jména a příjmení se mně moc líbí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7797
14.11.13 13:25

@Lenka-muller
Jméno je výhrada rodičů a nepletla bych se jim do toho. Takovou švagrovou jako jsi ty jsem taky měla, co se do všeho míchala :roll:. Po tomhle je ti opravdu houby, starej se o sebe a jméno nechej na bráchovi a jeho ženě. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1114
14.11.13 13:26

@Lenka-muller mě osobně se jméno Marie nelíbí v žádné podobě…ale s tím příjmením to jde dohromady…ale upřímně, kdyby mi někdo vymýšlel jméno pro mé dítě jen proto, že já chci dát Hildegardu a zbytku se to nelíbí, hnala bych ho :mrgreen:
jinak dcera chodí do 1. třídy s Májou

Příspěvek upraven 14.11.13 v 13:27

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7797

A upřímně, i kdyby se mi jméno sebevíc líbilo a naběhla by taková švagrová ještě nejlépe s tchýní a začaly mi diktovat, jak mám pojmenovat svoje dítě, které nosím a porodím, tak je pošlu někam a jméno nedám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7449

@Lenka-muller A jaké jsou ty šílené představy? A co váš bratr, ten s výběrem jeho partnerky také nesouhlasí? Při výběru je důležité, aby se dohodli oni dva, a né celá rodina 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1520
14.11.13 13:28

Mně se Marie hodně líbí. Pokud bychom měli holku, tak jméno Marie by jasně vedlo. A je pravda, že dnes už je to jméno spíše ojedinělé. Ale švagrová si stejně asi nakonec vybere, co se líbí jí ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4624
14.11.13 13:28

Tak to je fakt důležité, aby to na hrobě dobře vypadalo. Řekni to nastávající mamince a bude z tebe celá blažená :mrgreen:

Ne, nedala bych Marii. Pro mě osobně to je jméno generace mých babiček.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20993
14.11.13 13:29

Marie je krásné jméno :pankac: :pankac: :pankac: Mám dceru, je jí už skoro 25let a nikdy jsem nelitovala, že jsem jí dala toto jméno :palec: Kamarádi jí říkají „Mary“ :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
14.11.13 13:31

Jméno hezké, z příjmením ladí, jednu osobu tohohle jména znám, tak mi to přijde zažité.

Ovšem souhlasím s holkama výše. Kdybych otevřela emimino a švagrová o mě psala, že mám šílené nápady na jméno vlastního dítěte, a že mu rodina v jeho vlastním zájmu musí vymyslet jiné, tak bych se nestačila divit a asi bych ji poslala do pudele. Srovnání se zlatým písmem na hrobě ani nekomentuju, to je morbidita veliká…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
214
14.11.13 13:31

Marie je hezké jméno, ale doporučuji nechat si ho pro své dítě.
V žádném případě bych budoucím rodičům nekomentovala výběr jména. Mohlo by to mezi vámi způsobit velké problémy. Nechala bych to bratrovi a jeho ženě, tobě to nepřísluší.
Hlavně jim neříkej, že se ti to líbí zlatým písmem na náhrobním kameni. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze