Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Mně se teda nelíbí ani jedno, Amálie ještě dejme tomu, ale Marisa mi přijde vysloveně nehezké. Promiň. ![]()
Marisa je v čr 10×- osobně jsem to nikdy neslysela a nelíbí se mi to. Ani Amalie
Mně se to jméno Marisa docela líbí. Místo Amálie bych dala spíše Amélie.
@luccy556 musím říct, že mě se nelíbí ani jedno. Záleží na příjmení. Nicméně se stejně budete muset domluvit vy dva.
jen ještě otázka, jak se Marisa oslovuje? Kromě Mariso, což se mi opravdu nelíbí, mě napadají jen Mari a pak oslovování jako Marie.
Amálie - pro mě nic moc, ale normální, Marisa vůbec, představím si masařku, pardon.
Tak to já vidím zase nějakou primabalerinu
…Marisa mi přijde jako ruské jméno
Mně se to hodně líbí, a to jsem jinak zastánce tradičních jmen. Zálezí samozrejmě i na príjmení.
Amálie - aktuálně jedno z nejdávanějších, mně se tím zprotivilo
Marisa je hodně zvláštní, osobně mám podobně tvrdé jméno které se nedá moc zkracovat a nedoporučila bych to. Osobně doteď závidím Luckám, Verčám, Zuzkám … mě odmala oslovovali všichni tím základním tvarem a nebylo mi to příjemné ![]()
@luccy556 píše:
Ahoj, čekáme za měsíc holčičku a nemužeme se shodnout na jmenu. Rozhodujeme se mezi Amalii a Marisou, manželovi se více líbí Amalie, mě Marisa. Všem co jsme řekli tyto dvě jména se moc Marisa moc nelíbila, co na to říkate vy?
Pokud vím, tak jméno Marisa má italský původ. Je to zkrácenina spojení jmen Marie Luisa.V původním znění by se mi i líbilo. ![]()
Marisa se mi líbí, Amálie vůbec. Dřív jsem ho měla ráda (víla Amálka), ale ehm teď, co se říká Análka… No, prostě už se mi nelíbí. ![]()
Z techto dvou Marisa, nijak hrozne mi nepripada, ale ani obzvlast neuchvatilo. U Amalie se mi nelibi osloveni „Amčo“ a je jich jako much.
Když se řekne Marisa, vybaví se mi deka Larisa
Ale určitě se neřiď názory ostatních, je to jen a jen na tobě a partnerovi, ono každé jméno je pěkné, když se pěkně říká ![]()
Amalie je normální pěkné jméno, znám jich plni od mimino po pubertacku, ta si nechává říkat Amy (ejmy). Marisa je za mě děs, ale Marie Luisa je super ![]()