Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
nelíbí se mi, ale jak uz psal někdo výše - nelíbí se mi ani Matyáš. Takže mame zjevně úplně jiný vkus ![]()
@warita píše:
Tak by me zajimalo, kdyz zacalo prichazet do mody jmeno Sofie, kolik komentaru padalo v diskuzich: fuuuuuj, proc ne ceske jmeno, vzdyt je to skarede, nezapada to do ceskeho prostredi.
To ti napíšu klidně i dneska, je to vyloženě ošklivé jméno. Zní to jako sifon.
@warita tak Sofie je zrovna jméno, které mi prijde osklive samo o sobě. To, ze jich je hodně tomu moc nepridalo
to uz snad radši cesky Žofie
@Anonymní píše:
Russet-ne nepřejmenuju.Nevidím důvod.Ptala jsem se na Mayu abych viděla jaké to vyvolá reakce.
Takže výběr jména pro tvoje dítě určují reakce okolí
Já si do toho nenechala kecat. Minimálně 70% zdejších diskutérů by mi napsalo fuj, starý nebo ošklivý. Přesto jsem tak kluka pojmenovala ![]()
Na názory se klidně zeptej, ale nakonec si dejte jméno, na kterém se dohodneš s partnerem a které se líbí vám, my jsme dali Nelušku a tolika lidí nám jméno taky vymlouvalo
Ale mě se Maya líbí
. Krátké, hezké a Mája, Majuška, Majka jsou krásné přezdívky
. Každé jméno je hezké, když se hezky vysloví.
@Russet píše:
Takže výběr jména pro tvoje dítě určují reakce okolíJá si do toho nenechala kecat. Minimálně 70% zdejších diskutérů by mi napsalo fuj, starý nebo ošklivý. Přesto jsem tak kluka pojmenovala
O to vubec nejde.Jméno vybrané zatím není.Jen me zajímalo proč by ho někdo nedal.Přesně mě zajímaly reakce typu Sofie zní jako Sifon,Štěpánka-říkali by jí Štěpko-Štětko,Denisa-penisa a tak.Chci neobvyklé jméno-nejlépe od M a aby přesně nevyvolávalo trapné asociace.
@Anonymní píše:@Russet píše:
Takže výběr jména pro tvoje dítě určují reakce okolíJá si do toho nenechala kecat. Minimálně 70% zdejších diskutérů by mi napsalo fuj, starý nebo ošklivý. Přesto jsem tak kluka pojmenovala
O to vubec nejde.Jméno vybrané zatím není.Jen me zajímalo proč by ho někdo nedal.Přesně mě zajímaly reakce typu Sofie zní jako Sifon,Štěpánka-říkali by jí Štěpko-Štětko,Denisa-penisa a tak.Chci neobvyklé jméno-nejlépe od M a aby přesně nevyvolávalo trapné asociace.Trapné asociace si vytváří lidi s mindrákem. Zkomolit se dá KAŽDÉ jméno.
@Anonymní píše:@Russet píše:
O to vubec nejde.Jméno vybrané zatím není.Jen me zajímalo proč by ho někdo nedal.Přesně mě zajímaly reakce typu Sofie zní jako Sifon,Štěpánka-říkali by jí Štěpko-Štětko,Denisa-penisa a tak.Chci neobvyklé jméno-nejlépe od M a aby přesně nevyvolávalo trapné asociace.Asi nedala.Kdybych chtěla dcerku Maju-Mayu,dala bych Maria,Mariana,Marianna nebo ta podobně ,a nazývala dcerku Mayo…
@Tichošlápek píše:
@warita tak Sofie je zrovna jméno, které mi prijde osklive samo o sobě. To, ze jich je hodně tomu moc nepridaloto uz snad radši cesky Žofie
me osobne by se docela libilo, ale ne kdyz ho ma kazda druha holcicka. Ja mam oblibu v tech neotrelych jmenech ale zrovna u Mayi cicham novy tred.
@warita píše:
Tak by me zajimalo, kdyz zacalo prichazet do mody jmeno Sofie, kolik komentaru padalo v diskuzich: fuuuuuj, proc ne ceske jmeno, vzdyt je to skarede, nezapada to do ceskeho prostredi.
Vzpomněla jsem si na kamarádku, která dala dceři jméno po svojí babičce Sofia, která ji vychovala, spousta lidí okolo, jak se snaží být moderní a takové hloupé řeči, přitom babička se narodila ještě před válkou ![]()
@warita píše:
me osobne by se docela libilo, ale ne kdyz ho ma kazda druha holcicka. Ja mam oblibu v tech neotrelych jmenech ale zrovna u Mayi cicham novy tred.
Nechci nijak rýpat, ale přivedla si mě na myšlenku, že je celkem divné jméno Maya skloňovat v češtině
Asi by mělo být správně u Mayy jako u ženy, nebo je to výjimka Mayi? No hrůza obojí ![]()
@Anna766 píše:
Asi nedala.Kdybych chtěla dcerku Maju-Mayu,dala bych Maria,Mariana,Marianna nebo ta podobně ,a nazývala dcerku Mayo…
ale me se to treba libi v tom zakladnim tvaru „Maya“. I kdyz Marianna taky neni spatna, ale Maya je proste hezci.