Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Russet-ne nepřejmenuju.Nevidím důvod.Ptala jsem se na Mayu abych viděla jaké to vyvolá reakce.
@Anonymní píše:
Ahoj ženy-chtěla bych se zeptat na jméno Maya-líbí se? Příjmení máme taky od M a syn je Matyáš. Prosím o anonym rodina zatím neví že jsem těhotná.
Líbí, ale je to jedno z jmen, co si k českému příjmení neumím představit. A sice jen můj osobní dojem, ake vždy si pod tím jménem představím vcelku maju
Moje spolužačka má dceru toho jména. Já bych nedala: jednak mi to k českému jménu nepřijde pěkné, a druhak - můj zásek - bude celý život vysvětlovat „nejsem Marie, ani Maja, jsem Maya“… a to já bych dítěti fakt neudělala.
@Pennya píše:
Mi by se líbilo, mít k němu taky cizí příjmení
Ahoj.
Myslíš např. Mayerová. To by se hodilo. ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj ženy-chtěla bych se zeptat na jméno Maya-líbí se? Příjmení máme taky od M a syn je Matyáš. Prosím o anonym rodina zatím neví že jsem těhotná.
Libi moc. Kdybych mela jeste jednu dceru, zvazuju prave Mayu.
@Anonymní píše:
Ahoj.
Mně se jméno líbí.
A pokud se opravdu líbí i Vám, tak ho dejte. Lidé si zvyknout. ![]()
Nedávno mi sousedka povídala, jak bylo divné v 70. letech pojmenovat holku Markéta, Marie a Ludmila. ![]()
@tininas píše:
Ahoj.Myslíš např. Mayerová. To by se hodilo.
To je fakt zajímavé
pak by měla přezdívku MAYMAY ![]()
@Slečna Ferka vysvětlování jména může nastat stejně u každého..stačí když se člověk přeslechne nebo chce vědět originál jmena ![]()
@Pennya píše:
To je fakt zajímavépak by měla přezdívku MAYMAY
Mně se to jméno líbí. Své dceři bych ho nedala, protože mi není ničím blízké, ale líbí se mi.
Tak by me zajimalo, kdyz zacalo prichazet do mody jmeno Sofie, kolik komentaru padalo v diskuzich: fuuuuuj, proc ne ceske jmeno, vzdyt je to skarede, nezapada to do ceskeho prostredi. ![]()
Úplně normální pěkné jméno. Jde jen o to, aby se netlouklo s příjmením. Něco jako např. Maya „Ma… “.