Jméno Maya líbí?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
21593
21.11.18 18:58
@monty.python píše:
Nechci nijak rýpat, ale přivedla si mě na myšlenku, že je celkem divné jméno Maya skloňovat v češtině :lol: Asi by mělo být správně u Mayy jako u ženy, nebo je to výjimka Mayi? No hrůza obojí 8o

hele, zajimavy postreh, ja se nad tim ani nezamyslela. Jinak, moje prvorozena ani nema -ova v prijmeni, tatinek neni Cech a ma zahranicni jmeno. Cili, tam se to vsakne. I kdyz me by to bylo jedno i tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25
21.11.18 19:11

My tohle jméno dlouho zvažovali, ale protože jsem přijala manželovo ceske prijmeni a ne on moje německý píšící, tak jsme nakonec dali jine, protože mě neprošla ani verze dát Marii a říkat ji Majo, jak se říkalo tetě mého bratrance.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2649
21.11.18 20:00
@warita píše:
hele, zajimavy postreh, ja se nad tim ani nezamyslela. Jinak, moje prvorozena ani nema -ova v prijmeni, tatinek neni Cech a ma zahranicni jmeno. Cili, tam se to vsakne. I kdyz me by to bylo jedno i tak.

Za mě každý dle svého vkusu, jen mě zaujalo, jak to vlastně je správně :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148206
21.11.18 20:34
@warita píše:
ale me se to treba libi v tom zakladnim tvaru „Maya“. I kdyz Marianna taky neni spatna, ale Maya je proste hezci.

Však jo,každá máme jiný vkus.
Třeba Sabina Laurinová má dceru Maju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
580
22.11.18 00:03

Nelíbí. Mám s tímto jménem spojená domácí zvířata. Máme v rodině kočku Mayu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.11.18 02:57

Me se libi od te doby co jsem se divala na tu pohadku. A cemu hodne lidi rika Ceske jmena, nejsou vubec Ceske.
 https://www.youtube.com/watch?…

• Citovat
  • Upravit
89
19.1.19 16:06

A me se zrovna docela libi. Asi zalezi i na prijmeni, ale zenska se stejne vetsinou vda a ma prijmeni po manzelovi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
19.1.19 16:10

Dala bych Markétku. Mája jí mužete řikat a zaroveň z ni nikdo nebude delat paštiku Májku… :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
89
19.1.19 16:11

@Hanka1 Markete rikat Maja? Tak to uz je lepsi Marie… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
19.1.19 16:36
@dudinecka píše:
@Hanka1 Markete rikat Maja? Tak to uz je lepsi Marie… :think:

No ja to iz parkrat slysela a divne mi to neprijde a rozhodne je Marketa hezci a mene pouzivane jmeno nez klasická Máňa/Mařka :roll:

• Citovat
  • Upravit
89
19.1.19 17:01

@Hanka1 To je přeci ciste subjektivni. Ja teda znam 4 Markéty a ani jedne jsem nikdy neslysela rikat Maja… Market, Maky, Marka, Makyna atp… Ale to je fuk. Bavime se o preferencich a co se libi me se nemusi líbit Vam, takze se ani nesnazte nikoho presvedcovat, co je hezci.. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
19.1.19 22:52
@Hanka1 píše:
No ja to iz parkrat slysela a divne mi to neprijde a rozhodne je Marketa hezci a mene pouzivane jmeno nez klasická Máňa/Mařka :roll:

My jsme Markétě říkali i Pegina, ale Mája nikdy :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
19.1.19 22:53
@dudinecka píše:
@Hanka1 To je přeci ciste subjektivni. Ja teda znam 4 Markéty a ani jedne jsem nikdy neslysela rikat Maja… Market, Maky, Marka, Makyna atp… Ale to je fuk. Bavime se o preferencich a co se libi me se nemusi líbit Vam, takze se ani nesnazte nikoho presvedcovat, co je hezci.. ;)

Jo, Makyna jsem zaslechla na písku. Do té doby jsem nikdy neslyšela Markétě tak říkat :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
19.1.19 23:32

Mája říká kamarádka svojí Magdalence. A já znám jednu Marii, které se říká Mája. Markétu žádnou. Kamarádka svojí dceři tohoto jména říká Maki.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
5.2.19 15:47

No a já znám Máji od Markéty hnedle dvě! :potlesk: :P :palec:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat