Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@monty.python píše:
Nechci nijak rýpat, ale přivedla si mě na myšlenku, že je celkem divné jméno Maya skloňovat v češtiněAsi by mělo být správně u Mayy jako u ženy, nebo je to výjimka Mayi? No hrůza obojí
hele, zajimavy postreh, ja se nad tim ani nezamyslela. Jinak, moje prvorozena ani nema -ova v prijmeni, tatinek neni Cech a ma zahranicni jmeno. Cili, tam se to vsakne. I kdyz me by to bylo jedno i tak.
My tohle jméno dlouho zvažovali, ale protože jsem přijala manželovo ceske prijmeni a ne on moje německý píšící, tak jsme nakonec dali jine, protože mě neprošla ani verze dát Marii a říkat ji Majo, jak se říkalo tetě mého bratrance.
@warita píše:
hele, zajimavy postreh, ja se nad tim ani nezamyslela. Jinak, moje prvorozena ani nema -ova v prijmeni, tatinek neni Cech a ma zahranicni jmeno. Cili, tam se to vsakne. I kdyz me by to bylo jedno i tak.
Za mě každý dle svého vkusu, jen mě zaujalo, jak to vlastně je správně ![]()
@warita píše:
ale me se to treba libi v tom zakladnim tvaru „Maya“. I kdyz Marianna taky neni spatna, ale Maya je proste hezci.
Však jo,každá máme jiný vkus.
Třeba Sabina Laurinová má dceru Maju.
Nelíbí. Mám s tímto jménem spojená domácí zvířata. Máme v rodině kočku Mayu.
Me se libi od te doby co jsem se divala na tu pohadku. A cemu hodne lidi rika Ceske jmena, nejsou vubec Ceske.
https://www.youtube.com/watch?…
A me se zrovna docela libi. Asi zalezi i na prijmeni, ale zenska se stejne vetsinou vda a ma prijmeni po manzelovi…
Dala bych Markétku. Mája jí mužete řikat a zaroveň z ni nikdo nebude delat paštiku Májku… ![]()
@dudinecka píše:
@Hanka1 Markete rikat Maja? Tak to uz je lepsi Marie…
No ja to iz parkrat slysela a divne mi to neprijde a rozhodne je Marketa hezci a mene pouzivane jmeno nez klasická Máňa/Mařka ![]()
@Hanka1 To je přeci ciste subjektivni. Ja teda znam 4 Markéty a ani jedne jsem nikdy neslysela rikat Maja… Market, Maky, Marka, Makyna atp… Ale to je fuk. Bavime se o preferencich a co se libi me se nemusi líbit Vam, takze se ani nesnazte nikoho presvedcovat, co je hezci.. ![]()
@Hanka1 píše:
No ja to iz parkrat slysela a divne mi to neprijde a rozhodne je Marketa hezci a mene pouzivane jmeno nez klasická Máňa/Mařka
My jsme Markétě říkali i Pegina, ale Mája nikdy ![]()
@dudinecka píše:
@Hanka1 To je přeci ciste subjektivni. Ja teda znam 4 Markéty a ani jedne jsem nikdy neslysela rikat Maja… Market, Maky, Marka, Makyna atp… Ale to je fuk. Bavime se o preferencich a co se libi me se nemusi líbit Vam, takze se ani nesnazte nikoho presvedcovat, co je hezci..
Jo, Makyna jsem zaslechla na písku. Do té doby jsem nikdy neslyšela Markétě tak říkat ![]()
Mája říká kamarádka svojí Magdalence. A já znám jednu Marii, které se říká Mája. Markétu žádnou. Kamarádka svojí dceři tohoto jména říká Maki.