Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Zdravím,
chtěla bych se zeptat, zda-li máte někdo doma holčičku se jménem Nora, nebo jestli se tu nějaká diskutující Nora nachází? ![]()
S manželem se nám toto jméno moc líbí, ale rádi bychom si přečetli názor někoho kdo ve svém okolí Noru má, jak je s tím jménem spokojená. Rodina se na to tváří tak nějak neutrálně, jediné co jim vadí, že se nedá moc zdrobňovat.
Předem díky ![]()
Asi ji budou rikat Noro zalez do nory. Ale me se to jmeno docela libi, da se zdrobnit treba na Norinka
@zudina
Jasně to je risk, ale když děti chtějí ublížit, tak si asi najdou sto možných způsobů.
Možná ale i proto to není tak časté jméno, a to se nám na něm líbí. ![]()
@májule01 Libi se mi. Snad k tomu ale mate dobre prijmeni. Protoze jedina Nora, kterou znam (krom Fridrichove z televize), ma prijmeni Hluboka. Jako fakt. Dlouho jsem tomu ani nechtela verit, nicmene se tak opravdu jmenuje a to uz mi teda prijde dost hloupe.
@zudina píše:
Asi ji budou rikat Noro zalez do nory. Ale me se to jmeno docela libi, da se zdrobnit treba na Norinka
Posmesky se daji vymyslet na kazde jmeno. Je vcelku jedno, jestli ji budou rikat, at zaleze do nory, nebo na ni budou volat Lenka plenka podprsenka, Blanka mela blanku, Marketa parketa, Alesisko stare psisko, Lucina spinava prcina, Petan fetan…
Když nebude příjmením Černá, Mokrá apod., tak proč ne
Kamarádka má takhle pojmenovanou dceru, mne by vadilo, ze nemá mic tvarů… Ale není to ošklivé jméno…
Jednu Noru znám, měla přezdívku Králík.
Samotné jméno není můj šálek kávy, ale ničím mě nepohoršuje. Jestli se vám líbí, dejte ho.
Jméno jako takové se mi líbí ale je to prostě nora no.. minimálně jeden ročník prirodovedy by si holka užila. Nedala bych dítěti jméno, u kterého je už předem možnost, že s ním budou problémy. Ale zas je možné, že v dnešní době prazvlastnich jmen, bude nějaká Nora všem ukradená.
Tak pokud nebude příjmením Suchá nebo tak něco… za mě krásný jméno!
Sice nejsem Nora, ani Noru nemám, ale i tak si dovolím přidat svůj názor. U tohohle jména podle mě strašně záleží na příjmení, jak to bude ladit dohromady…
Jo, pěkné jméno… my máme holčičí jméno klasické, žádnou novotu a stále mě udivuje jak lidi „vyděšeně“ reagují, když jim ho řekneme. Je pravda, že nejmladší dítko takového jména v mém vzdálenějším okolí má 5, ale i tak
takže z Nory by éplně odpadli. ![]()
@májule01 píše:
Zdravím,
chtěla bych se zeptat, zda-li máte někdo doma holčičku se jménem Nora, nebo jestli se tu nějaká diskutující Nora nachází?
S manželem se nám toto jméno moc líbí, ale rádi bychom si přečetli názor někoho kdo ve svém okolí Noru má, jak je s tím jménem spokojená. Rodina se na to tváří tak nějak neutrálně, jediné co jim vadí, že se nedá moc zdrobňovat.
Předem díky
Tady v Norsku je to velice caste a oblibene jmeno (hlavni predstavitelka popularniho norskeho serialu o teenegerech - Skam). Me bohuzel tez vzdy evokovalo tu zminovanou zvireci noru, tak to pro me favoritka nebyla. Ale „divne“ urcite neni. ![]()
Moc se mi to jméno líbí. Ale manžel je myslivec. Tudíž Nora nepřichází v úvahu
![]()
Jméno není špatné, ale nahrává pubertálním vtípkům typu: Půjdeš do Nory, už jsi byl v Noře… Ale s vyhovujícím příjmením to snad nebude zásadně vadit.