Jméno Nora

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
10680
1.11.19 11:23

Mně se líbí, každé jméno se dá říct nějak výsměšně, je to jak Jana - panna, Tereza má kozy z železa, Barbora - brambora…

No my máme Alici palici a Lindu pindu :lol:

Co v případě pochybností dát Eleonoru? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
227
1.11.19 11:39

Jééé tolik reakcí, všem moc díky ;)
Příjmení je Janošťáková, takže kombinace Nora Janošťáková by asi neměla být nijak popudlivá a spojovat zvláštní asociace. Kdyby to měla být Nora Hluboká, tak nad ním ani neuvažuji :D
Právě že je příjmení tak dlouhé a ještě krkolomné s těmi háčky, tak se nám líbí krátké jméno. Eleonora se nám také líbí, ale už nám přijde moc dlouhé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1237
1.11.19 11:39

@Tarinka Eleonora je v případě pochybností velmi elegantní řešení :potlesk: já osobně znám také jen Noru Fridrichovou, kterou Jaroslav Soukup, když se jako obvykle navážel ve svém pořadu do ČT, nazýval “Nořička”, což mi znělo ukrutně… mi by opravdu vadilo, že jméno nelze hezky zdrobnit. Také souhlasím, že příjmení je v tomto případě fakt důležité a také by nemělo začínat slabikou na R

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1506
1.11.19 12:15

Mám kámošku s tímhle jménem už 10 let a nikdy jsem ji do nory neposlala, vůbec mě to nenapadlo :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13739
1.11.19 13:12

Má sestra má Noru, žije sice ve Španělsku, ale v češtině ji říká Nori, Norinko. A je to krásné jméno :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
227
1.11.19 15:57

@lenajs
Děkuji :) to jsem asi potřebovala si přečíst.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1415
1.11.19 16:24

Neznám žádnou, ale můj názor je, že se mi nelíbí, ani zdrobnelina Norko napr. Líbí se mi návrh na Eleonoru a líbí si mi i Zora (Zorka, Zorinka) i Dora. Za mě je Nora díra a ne jméno…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1695
1.11.19 19:13

Mám ráda krátká jmena bez diakritiky, takže se mi Nora líbí. Oslovovat můžeš Nori, Norinko… Další varianty určitě ještě vymyslíte.
Ještě více než Nora se mi ale libi Zora. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1137
1.11.19 19:52

Moc hezké jméno. Jednu znám a je to moc milá a vznešená žena.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13739
1.11.19 23:29
@májule01 píše:
@lenajs
Děkuji :) to jsem asi potřebovala si přečíst.

Není zač, tedy přiznám se, že mě podobnost s dírou nenapadla nikdy…ve Španělsku se nezdrobňuje, takže Španělé ji oslovují Nora, ale i švagr se naučil Nori, Norinko a moje mamka říká Noruško…moje děti zásadně Nori.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.11.19 08:27

Znám dvě Nory, i když jak se to vezme. Jedna je Eleonora a druhá Norberta. A obě jsou s tím jménem v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.11.19 08:28

@Alushka.S Jj, Zora není špatné jméno ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16896
2.11.19 21:41

A co Eleonora/Eleanor… Nora je jen kratší tvar.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16896
2.11.19 21:46

Sorry tak ted docitam teprve diskusi a Eleanor tu padlo koukám víc, ale k už takhle dlouhému jménu bych to taky nedala. Nora Janostakova ok, mne se víc líbí Nela teda, ale těch je ted jak psů - doslova :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hegy
2.11.19 21:46
@májule01 píše:
Zdravím,
chtěla bych se zeptat, zda-li máte někdo doma holčičku se jménem Nora, nebo jestli se tu nějaká diskutující Nora nachází? :)
S manželem se nám toto jméno moc líbí, ale rádi bychom si přečetli názor někoho kdo ve svém okolí Noru má, jak je s tím jménem spokojená. Rodina se na to tváří tak nějak neutrálně, jediné co jim vadí, že se nedá moc zdrobňovat.
Předem díky :*

Hele my mame taky jmeno, ktere se moc neda zdrobňovat, věř, že si své zdroběliny jako mamina najdeš…jmeno je skvele, neobvykle a nebude jich stopadesat v jedne tride…rodina se taky netvarila, ale s narozenim prcka vse zapomenuto

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze

Poradna porodní asistence