Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
V tehotenstvi jsem cetla knizku o tom jak je spojeno jmeno s osudem cloveka a kdyz ho pojmenujes po nejakem pribuznem tak mu automaticky davas i neco z jeho osudu, tak tam bylo psano i jak si vlastne dite vybira jmeno samo, tim jak ti chodi myslenky. mela jsem treba 2 roky vybrane jmeno Sofie, a najednou jsem byla tehotna, vedela jsem, ze cekam holcicku a zacalo se mi libit uplne jine jmeno. U druhe dcery jsem to citila velmi podobne a i kdyz jsem chtela dat oboum druhe jmeno po rodicich jedneho z nas, tak jsem je nechtela nakonec spojit vubec s nikym koho znam…trosku nesrozumitelne ale dala bych rozhodne na pocit jake by se hodilo jmeno pro miminko, nehlede na to jak moc mam maminku rada, nebo na hezke osttni jmena, jedno urcite nakonec prevladne a mas spoustu casu. jedna pani se mnou v porodnici vybirala jmeno den pred porodem…
@bibie píše:
V tehotenstvi jsem cetla knizku o tom jak je spojeno jmeno s osudem cloveka a kdyz ho pojmenujes po nejakem pribuznem tak mu automaticky davas i neco z jeho osudu, tak tam bylo psano i jak si vlastne dite vybira jmeno samo, tim jak ti chodi myslenky.
Ano, přesně tak - a ve chvíli, kdy člověk utrpí ztrátu, se kterou se ještě nedokázal srovnat, tak přestává poslouchat, co mu říká dítě. Pojmenovává podle sebe, svého emočního stavu, svých nevyřešených pocitů.
Ahoj, tak za me je asi nejnormalnejsi jmeno Jana. Ja jsem barbora a je to to nejhnusnejsi jmeno na svete, a kdyz dite nebude umet R jako ja na zakladce, tak to je opravdu za trest. Ale magdalena je tedy uprimne jeste horsi. Jinak prosim o zachovani anonymity, nechci aby kazdy vedel ze nenavidim svoje jmeno.
Dej jméno, které se vám oběma líbí. Z pouhé piety bych jméno, které se mi až tak nelíbí, rozhodně nedala. Moje milovaná babička (ještě je naživu
) se jmenuje Zdeňka. I když mám babičku moc ráda, toto jméno bych nedala, protože se mi zdá fádní. Janu vnímám velmi podobně
. Za mě Kristýna, pak Magdalena (vadí mi tak Magda, Majda ani ne
). Barbora je na můj vkus dost tvrdé. Ale všechny tři jsou lepší než ta Jana, to je hodně nevýrazné jméno ![]()
U mě kazdy výběr jména proběhl tak, že se mi začlo líbit postupně. Takže bych si z toho nedělala hlavu. Jména si napište pod sebe na papír a na chvilku schovejte. My poslední jméno definitivně vybrali pár dní před porodem. To už jsem byla docela nervózní, ale do té doby jsme se nemohli shodnout. Kazdy jsme měl svého favorita a pak jedno jméno, které jsme byli schopni akceptovat, ale nebylo to nej. Nakonec jsme ho dali a já se do něj stihla zamilovat tak, že se mi to mnou původně vybrané jméno přestalo líbit.
Z numerologickeho hlediska neni dobre davat jmeno po nekom, nese to karmickou zatez. Jsem pro Barborku.
Barborka je pro mě hezčí než Magdalénka. Ale je to jen můj názor. ![]()
Dala jsem jméno po tatínkovi, který zemřel měsíc po tom, co jsme rodině oznámili, že čekáme miminko a navíc jsem měla termín na tatínkovo narozeniny, malý se teda narodil o den dýl…